یک وکیل حقوق بشر چینی، که از دفتر وکلا اخراج شده است، مجبور شد در مدت دو ماه ۱۳ بار آدرس خود را تغییر دهد. این وکیل یکی از تازهترین قربانیان حکومت چین است که هدف آزار و اذیت قرار گرفته است. سه فعال حقوق بشر برجسته دیگر نیز در پکن هدف قرار گرفتهاند، روندی که جامعه حقوقی مدنی چین را سرکوب میکند.
وانگ کوانژانگ گفت که اکنون در آپارتمانی اجارهای در حومه شهر زندگی میکند که برق آن مکرر قطع میشود. این در حالی است که یک وکیل دیگر به امید پایان یافتن آزار و اذیت حکومت چین، پکن را بهطور کامل ترک کرده است. باو لونگجون، یک وکیل دیگر، گفت که هنوز در آپارتمانی که مالک آن است زندگی میکند، اما گروههای ناشناس لباس شخصی که روبهروی ساختمان او حضور دارند، مانع میشوند که او ساختمان را ترک کند. باو لونگجون گفت که یک وکیل حقوق بشر دیگر همراه با همسرش بازداشت شده است.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این چهار وکیل اعضای برجسته یک گروه مدنی به نام «وکلای ۷۰۹» هستند. نام این گروه به تاریخ ۹ ژوییه ۲۰۱۵ اشاره میکند که در آن حکومت چین شروع به سرکوب کردن فعالیتهای حقوقی مستقل کرد و صدها نفر را بازداشت کرد. این فعالان حقوقی منبعی نادر برای کمک به افرادیاند که با اتهامهای سیاسی مواجه شدهاند یا از دسترسی به حقوق شهروندی محروم شدهاند.
این وکلا پیش از این از اعضای «فالون دافا» دفاع کردهاند که جنبشی مذهبی است که دولت چین آن را «فرقه شیطانی» میداند و ممنوع کرده است. همچنین، این وکیلها به افرادی کمک کردهاند که تلاش داشتند حقوق بازنشستگیشان را افزایش دهند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
این چهار وکیل پس از بازداشت شدن در سال ۲۰۱۵، از دفتر وکلا اخراج شدند، اما پس از آزادی از زندان، به کارهای مشابهی که نیاز به مجوز حقوقی ندارد ادامه دادهاند.
چارلز هویت، مدیر بخش چین در سازمان دیدهبان حقوق بشر، در بیانیهاش گفت که رنج این وکلا همزمان با بازدیدهای مهم دیپلماتهای خارجی از چین رخ داده است. امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه، در اوایل آوریل به پکن سفر کرد و سپس وزیر امور خارجه آلمان و آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، به این شهر سفر کردند.
چارلز هویت در بیانیهاش نوشت که این دیدارها «نشاندهنده آن است که چین دوباره آماده برقراری تعامل و کسبوکار است، اما برخورد غیرانسانی با وکلای حقوق بشر و خانوادههایشان ثابت میکند که مقامهای دولت چین فقط به سرکوب جامعه مدنی آن کشور تمایل دارند.»
پلیس پکن به درخواست اظهار نظر در این مورد پاسخی نداد.
باو لونگجون، یکی از چهار فعال حقوقی، گفت: «در اواسط آوریل، پلیس پکن یو ونشنگ، وکیل حقوقی اخراج شده، و همسرش را در حالی که در راه مراجعه به نمایندگی اتحادیه اروپا بودند بازداشت کرد.»
همان زمان، دو وکیل دیگر به اتهام «تخریب اقتدار دولت» به بیش از ده سال حبس محکوم شدند. وانگ کوانژانگ، وکیلی که از خانهاش نقل مکان کرد، و باو هر دو با وضعیت گیجکنندهتری روبهرو شدهاند. گروههایی از مردان لباس شخصی روبهروی خانه باو و وانگ آنها را تهدید کردند و به آنها گفتند که اجازه خروج از خانه ندارند.
لباس شخصیها هویت خود را آشکار نکردند و علت حضورشان را نیز اعلام نکردند. این وکلا معتقدند که آنها پیمانکاران غیررسمی پلیس هستند. این گروهها به ابزار دولتهای محلی چین برای اعمال فشار خارج از قانون بر افرادی که آنها را مزاحم میبینند تبدیل شدهاند.