همزمان با هفتادوسومین سالگرد آغاز جنگ کره، دهها هزار نفر از شهروندان کره شمالی ضمن حضور در ورزشگاهی در پیونگیانگ، پایتخت این کشور، با سر دادن شعار «جنگ انتقامجویانه» خواستار نابودی آمریکا شدند.
رویترز به نقل از خبرگزاری رسمی کره شمالی تعداد شرکتکنندگان در این تظاهرات را ۱۲۰ هزار نفر اعلام کرد. آنها شعارنوشتههایی حمل میکردند که حاوی عبارتهایی نظیر این بودند: «تمام سرزمین آمریکا در تیررس موشکهای ما است»، «آمریکای امپریالیست ویرانگر صلح است».
جنگ کره ۲۵ ژوئن ۱۹۵۰ آغاز شد؛ زمانی کره شمالی به کره جنوبی حمله کرد تا بتواند تمام شبهجزیره کره را با پیونگیانگ متحد کند. این تهاجم به جنگی سه ساله منجر شد و نیروهای کره شمالی برخوردار از حمایت شوروی سابق و چین را در برابر نیروهای سازمان ملل متحد به رهبری ایالات متحده قرار داد. در این جنگ نزدیک به دو میلیون نفر جان باختند.
مراسم سالگرد آغاز جنگ کره روز یکشنبه ۲۵ ژوئن (۴ تیر)، در حالی برگزار شد که پیونگیانگ خود را برای پرتاب دوباره نخستین ماهواره جاسوسی نظامی آماده میکند. مقامهای کره شمالی هدف این ماهواره را پایش و رصد بهتر فعالیتهای نظامی ایالات متحده اعلام کردهاند.
نخستین پرتاب این ماهواره به فضا در واپسین روزهای ماه مه شکست خورد و مقامهای کره شمالی از آن با عنوان «جدیترین قصور» در سال ۲۰۲۳ یاد کردند. کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، اعضای حزب کار این کشور را بهدلیل شکست پرتاب موشک ماهوارهبر به باد انتقاد گرفت. این موشک به دلیل آنچه پیونگیانگ «نقص فنی» اعلام کرد، اندکی پس از پرتاب به دریا سقوط کرد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
کیم جونگ اون مصمم است این ماهواره را به فضا بفرستند. با این حال، مشخص نیست پرتاب بعدی چه زمان انجام خواهد شد. بنا به ارزیابی دستگاه اطلاعاتی و امنیتی کره جنوبی، پیونگیانگ دستکم چند هفته زمان نیاز دارد تا علت ناموفق بودن پروژهاش را دریابد.
کره شمالی با در اختیار داشتن تسلیحات هستهای در حال آزمایشهای نظامی مختلف از جمله پرتاب بزرگترین موشک بالیستیک قارهپیما است؛ آنچه تنش میان این کشور با همسایه جنوبی و متحد اصلی آن یعنی ایالات متحده را شدت بخشیده است.
همزمان وزارت خارجه کره شمالی واشنگتن را به «تلاشهای مذبوحانه برای شعلهور کردن آتش جنگ هستهای» و همینطور «ارسال تجهیزات نظامی راهبردی به منطقه» متهم کرد.
یک روز پیش از این مراسم، گروه ویژه اقدام مالی (افایتیاف) اعلام کرد که کره شمالی همچنان در فهرست سیاه این گروه که برای مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم تشکیل شده است، باقی میماند. کره شمالی، ایران و میانمار سه کشوریاند که نامشان در این فهرست قرار دارد.