وزیر خارجه پیشین آلمان: وضعیت افغانستان «وحشتناک» است

آلمان پس از آمریکا، بیشترین شمار نیروهای نظامی در افغانستان را داشت و بیشتر ماموریت‌های این نیروها در استان‌های شمالی بود

یوشکا فیشر بین سال‌های ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۵ وزیر امور خارجه آلمان بود-MACDOUGALL / AFP

یوشکا فیشر، وزیر خارجه پیشین آلمان، وضعیت فعلی افغانستان را «وحشتناک» توصیف کرد و در عین حال، از ماموریت نظامی آلمان در افغانستان پس از حمله ائتلاف جهانی به رهبری آمریکا در افغانستان دفاع کرد.  

از چند ماه پیش به این‌سو، آلمان کمیسیونی را با هدف تجزیه و تحلیل دو دهه حضور نظامی در افغانستان ایجاد کرده، تا به نظامیان خود درس‌هایی را برای ماموریت‌های بعدی ارائه دهد.  

در تازه‌ترین نشست این کمیسیون در پارلمان فدرال آلمان، یوشکا فیشر، روز دوشنبه سوم ژوئیه (۱۲ تیر)، با دفاع از حضور نظامی آلمان در افغانستان گفت که فکر نمی‌کند که این کار اشتباه بوده باشد.  

او تاکید کرد که اگر آلمان حمله ائتلاف جهانی به رهبری آمریکا را همراهی نمی‌کرد، بهای بسیار بالایی را پرداخت می‌کرد.   

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

او تصریح کرد: «اگر به وضعیت امروز نگاه کنید وحشتناک است. افغانستان برای مدت طولانی محل ناامنی باقی خواهد ماند.» 

یوشکا فیشر بین سال‌های ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۵ وزیر امور خارجه آلمان بود.  

آلمان پس از آمریکا، بیشترین شمار نیروهای نظامی در افغانستان را داشت و بیشتر ماموریت‌های این نیروها در استان‌های شمالی بود. شمار نیروهای آلمانی به پنج هزار سرباز در افغانستان نیز رسیده بود. ماموریت نیروهای آلمانی در افغانستان، طولانی‌ترین و بزرگ‌ترین عملیات برون‌مرزی ارتش این کشور پس از جنگ جهانی دوم است. نیروهای آلمانی در بخش آموزش و افزایش ظرفیت نیروهای حکومت پیشین افغانستان نیز کار کرده بودند.  

مراکز مطالعاتی و پژوهشی برخی از کشورهای غربی هم‌پیمان ناتو که در افغانستان ماموریت نظامی انجام داده‌اند، روی خروج آشفته و عجولانه از این کشور کار می‌کنند تا از آن‌ها برای ماموریت‌های بعدی آینده درس بگیرند. 

حکومت افغانستان مورد حمایت کشورهای غربی در اوت ۲۰۲۱ به‌دست طالبان سرنگون شد و آمریکا و متحدان آن هم به حضور نظامی خود در این کشور پایان دادند.  

اقتصاد افغانستان تحت حاکمیت طالبان فروپاشیده و روزبه‌روز محدودیت‌های شدیدی علیه آزادی‌های فردی و شهروندی شهروندان به‌ویژه زنان از طرف طالبان اعمال می‌شود. با قدرت گرفتن طالبان در افغانستان، فعالیت گروه‌های تروریستی در این کشور افزایش یافته است و بارها کشورهای همسایه از این موضوع ابراز نگرانی کرده‌اند. 

بیشتر از جهان