منابعی به روزنامه گاردین گفتهاند که امتناع دومینیک راب، وزیر خارجه پیشین بریتانیا، از صحبت با برخی از کارمندان وزارت خارجه در اوت سال ۲۰۲۱ به انسداد جریان تخلیه از افغانستان منجر شد.
این گزارش روز شنبه ۲۸ آبان (۱۹ نوامبر) منتشر شده و در آن آمده است که راب صحبت با این کارمندان را «اتلاف وقت» میدانست و به همین دلیل، کارمندان دو بخش مجبور به گرفتن مرخصی شدند.
قرار است دو شکایت رسمی کارمندان دولتی که با او در وزارتهای خارجه و دادگستری کار میکردند، بررسی شود. البته گفته میشود که دومینیک راب این ادعاها را رد میکند.
منابع خبری به گاردین گفتهاند که پیش از مراحل پایانی خروج از افغانستان، تصمیمگیری به تعویق افتاد، زیرا راب تنها به تعداد انگشتشماری از کارکنان ارشد اجازه ارتباط با او و اعضای دفترش را میداد.
یک منبع مطلع گفت که وزیر خارجه وقت چندین مقام ارشد در این وزارتخانه را «وقتتلفکن» توصیف کرده بود.
روند خروج نیروهای بریتانیایی و شهروندان این کشور، همراه همکاران محلیشان از افغانستان با انتقادهای سنگینی روبهرو شده بود. پس از پایان این روند، دومینیک راب از مسند وزارت خارجه برکنار و در جایگاه وزیر دادگستری قرار گرفت. او بهشکل رسمی بهعنوان معاون بوریس جانسون، نخستوزیر وقت بریتانیا، هم منصوب شده بود، اما کار روزانه او در وزارت دادگستری بود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
به گفته منابع آگاه، در زمان خروج از افغانستان، نیاز به تصمیمگیری سریع بود، اما آنان نتوانستند دومینیک راب را متقاعد کنند که به پیامهایشان گوش بدهد.
آنان افزودند که راب قصد داشت راههای ارتباطی کسانی را که از دیدش صداهای چالشبرانگیز محسوب میشدند، قطع کند و به همین منظور، دستور داد تا تنها با تعداد انگشتشماری از کارکنان ارشد که به نظرش «ارزشمند» بودند، در ارتباط باشد.
منبع دیگری گفت که راب اغلب با حدود نیمی از افراد، عمدتا مشاوران ویژهاش و دبیر دائمی وزارت خارجه، صحبت میکرد.
این منابع افزودند: «پاسخگو نبودن او در قبال خیلی موارد در طول تخلیه افغانستان مضر بود.»
در شکایت رسمی جمعی از مقامهای رده میانی سیاستگذاری در وزارت دادگستری بریتانیا که بهار امسال ثبت شد، اینگونه نوشته شده است: «تلفیقی از فشار کاری و ضربالاجلهای نامعقول تاثیراتی بر سلامت روانی و جسمی برخی از همکاران گذاشته است، که برای آن به پزشک عمومی مراجعه کرده و متعاقبا برخی از آنها به مدت طولانی از کار منع شدهاند.»
دومینیک راب تمام اتهامهای مربوط به «قلدری» را رد کرده است. او در نشست روز چهارشنبه در پاسخ به سوالهایی مرتبط با این موضوع، به مجلس عوام گفت که در طول زندگی کاری خود «رفتار حرفهای» داشته است.
او پس از اینکه دو شکایت رسمی درباره رفتارش مطرح شد، خود را برای تحقیق معرفی کرد.
راب که قرار است روز سهشنبه ۲۲ نوامبر به پرسشهای کمیته منتخب دادگستری پاسخ دهد، گفت: «من هرگز قلدری را تحمل نکردهام و همیشه بهدنبال تقویت و توانمندسازی تیمهای کارمندان دولت بودهام که در بخشهای مرتبط با من کار میکنند.»
خروج ایالات متحده آمریکا و همپیمانانش پس از دو دهه حضور نظامی در افغانستان، با انتقادهای فراوانی مواجه شده است.