مایکل مککال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، دوشنبه هشتم خرداد (۲۹ مه)، تاکید کرد باید به وزارت خارجه ایالاتمتحده برای اجازه دسترسی به کانال مخالفان افغانستان فشار وارد شود.
در بیانیه مجلس نمایندگان به نقل از مککال آمده است که نمایندگان در کنار دسترسی به کانال مخالفان ژوئیه ۲۰۲۱، باید به پاسخ رسمی وزارت خارجه هم دسترسی داشته باشند.
این در حالی است که هفته گذشته مککال و گرگ میکس، نماینده نیویورک و عضو دیگر کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان به این کانال دسترسی پیدا کردند، اما وزارت خارجه آمریکا امکان دسترسی به سایر نمایندگان از جمله اعضا کمیته خدمت را ارائه نکرده است.
مایکل مک کال به وزارت خارجه آمریکا نامه نوشته و خواستار دسترسی اعضا مجلس نمایندگان به اسناد محرمانه مرتبط با خروج از افغانستان شده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
مککال از دولت بایدن میخواهد که این اسناد را از حالت محرمانه خارج کند و در اختیار مردم قرار دهد.
او گفت: «من از شما میخواهم که کار درست را انجام دهید و امکان دسترسی به اسناد را برای همه اعضا کمیته و مردم آمریکا فراهم کنید. بر اساس بررسی من از اسناد، معتقد نیستم که برای محرمانه نگاهداشتن این اسناد دلایل کافی وجود داشته باشد، یا اینکه انتشار آنها تاثیر منفی بر امنیت ملی داشته باشد.»
او گفت: «خواندن اسناد اصلی به طور قابل توجهی درک من را از وخامت اوضاع در افغانستان و هولناک بودن هشدارهای مقامهای مخالف به رهبری وزارت افزایش داده است.»
به گفته مککال، بررسی پیامهای رد و بدل شده مخالفان نشان داد که آنها به درستی وضعیت میدانی و امور وزارت خارجه را در افغانستان پیشیینی کرده بودند و اقدامات وزارتخانه در پاسخ به آن به شدت ناکافی بوده است.
او بر حفاظت از هویت افراد دخیل در این کانال تاکید کرد و گفت که آنها بهدلیل خدمات «ارزنده» برای آمریکا قابل ستایش و قدردانیاند.
مککال گفت که با ادامه ویرایش نام امضاکنندگان مخالف نیست: «همکاری و نظارت کنگره میتواند به نحوی صراحت را در کانالهای مخالف آینده کاهش دهد.»
کانال مخالفان حاوی پیامهای رد و بدل شده مقامهای سفارت آمریکا در کابل و مقامهای وزارت خارجه این کشور درباره برنامه عقبنشینی دولت بایدن از افغانستان است.
والاستریت ژورنال بخشی از پیامهای رد و بدل شده بین سفارت آمریکا در کابل و وزارت خارجه این کشور را فاش کرده بود. در بخشی از این پیامها آمده بود که سفارت آمریکا در کابل، ژوییه ۲۰۲۱، یعنی یک ماه قبل از سقوط افغانستان بهدست طالبان، در ایمیلی به وزارت خارجه آمریکا اطلاع داده است که در صورت خروج آمریکا از افغانستان، احتمال فروپاشی و سقوط ناگهانی دولت وجود دارد. اما مشخص نیست که وزارت خارجه پس از دریافت این هشدار چه پاسخ داده است.
آمریکا پس از دو دهه حضور در افغانستان، در اوت ۲۰۲۱ نیروهای خود را از این کشور خارج کرد. خروج از افغانستان براساس توافقنامه دوحه که ۲۹ فوریه ۲۰۲۱ و در دولت دونالد ترامپ امضا شد، صورت گرفت و در پی آن، طالبان توانستند بر افغانستان مسلط شوند.