با وجود مخالفت‌‌ها، ژاپن به‌زودی آب‌ آلوده نیروگاه فوکوشیما را به اقیانوس می‌ریزد

حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن آب‌، پس از آلوده‌ شدن با میله‌های سوخت راکتور هسته‌ای فوکوشیما، در مخازن ویژه‌ نگهداری می‌شود

دولت ژاپن بعد از چندین سال مخالفت‌های دامنه‌دار حقوقی و محیط‌ زیستی، در نهایت از تابستان سال جاری میلادی طرح تخلیه فاضلاب یا پساب نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما به آب‌های اقیانوس آرام را اجرا می‌کند.

در چارچوب این طرح، قرار است بیش از یک میلیون تن از آب خنک‌‌کننده نیروگاه هسته‌ای آسیب‌دیده فوکوشیما به اقیانوس ریخته شود. برآورد می‌شود تکمیل این طرح چند دهه طول خواهد کشید. نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما در جریان سونامی و زلزله‌ سال ۲۰۱۱ ژاپن به‌شدت آسیب دید.

خبرگزاری رویترز روز سه‌شنبه چهارم ژوئیه (۱۳ تیرماه ۱۴۰۲) در گزارشی نوشت حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن آب‌، پس از آلوده‌ شدن با میله‌های سوخت راکتور هسته‌ای فوکوشیما، در مجموعه مخازن ویژه‌ای نگهداری می‌شود و دولت ژاپن قرار است در چارچوب یک طرح فنیِ نظارت‌شده، این میزان آب رادیواکتیو را در اقیانوس آرام تخلیه کند.

دولت‌های چین و کره جنوبی پیش‌تر دولت ژاپن را متهم کرده بودند که بدون توجه به پیامدهای زیست‌محیطی قصد تخلیه این میزان آب رادیواکتیو به آب‌های اقیانوس آرام را دارد.

بر اساس گزارش‌ها، حجم آب رادیواکتیوشده‌ای که قرار است در اقیانوس آرام تخلیه شود به‌اندازه ۵۰۰ استخر المپیک است.

این آب رادیواکتیوشده قبل از تخلیه در اقیانوس آرام، فیلتر می‌شود و ایزوتوپ‌های آن حذف شده است و تنها تریتیوم، ایزوتوپ رادیواکتیو هیدروژن، باقی می‌ماند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

 آب حاوی تریتیوم به طور معمول از تمامی نیروگاه‌های هسته‌ای در سراسر جهان تخلیه می‌شود.

تریتیوم، به‌نسبت ماده‌ای «بی‌ضرر» برای سلامت انسان‌ها تلقی می‌شود. چرا که پرتوهای آن به‌ اندازه کافی انرژی ندارند که به پوست انسان‌ها نفوذ کنند. با این حال، گزارش‌های علمی وجود دارد که نشان می‌دهد مصرف آن می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را در انسان‌ها افزایش دهد.

علاه بر کشورهای منطقه، در خود ژاپن نیز اعتراض‌های گسترده‌ای به طرح دولت برای تخلیه پساب نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما به اقیانوس آرام در جریان بوده است.

اتحادیه‌ ماهی‌گیری و شیلات در فوکوشیما سال‌ها است که از دولت می‌خواهد طرح تخلیه آب رادیواکتیو در اقیانوس را کنار بگذارند. شرکت‌های شیلات نگران‌اند که با اجرای‌ این طرح دولتی، اعتبار تجاری شرکت‌های ماهی‌گیری فعال در منطقه آسیب ببیند.

به‌نوشته رویترز، کشورهای منطقه، از جمله چین نیز از دولت ژاپن خواسته‌اند تا از تخلیه آب آلوده نیروگاه به اقیانوس آرام خودداری کند. پکن، این تصمیم دولت توکیو را «غیرمسئولانه» و «یک‌جانبه» توصیف کرده است.

بیشتر از جهان