چین کشتی‌ها و جنگنده‌های خود را به نزدیکی تایوان فرستاد

وزارت دفاع تایوان گفت که وضعیت تحرک ۱۳ هواپیما و شش کشتی چینی را تحت نظر دارد و سامانه موشک‌های زمینی آن آماده پاسخگویی‌اند

چهار هواپیما از جمله دو جنگنده سوخو سو-۳۰ از خط میانی تنگه تایوان عبور کردند-ASIF HASSAN / AFP

در حالی که جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده آمریکا، وزیر خزانه‌داری خود را با هدف کاهش تنش میان دو کشور به چین فرستاده است، پکن کشتی‌ها و هواپیماهای جنگنده خود را به نزدیکی تایوان اعزام کرد. 

وزارت دفاع تایوان روز شنبه ۱۷ تیر (هشتم ژوئیه) اعلام کرد که وضعیت تحرک ۱۳ هواپیما و شش کشتی چینی را تحت نظر دارد و سامانه موشک‌های زمینی آن آماده پاسخگویی‌اند.

به نوشته شبکه خبری اسکای، چهار هواپیما از جمله دو جنگنده سوخو سو-۳۰ از خط میانی تنگه تایوان که عملا به‌عنوان مرز میان تایوان و چین عمل می‌کند، عبور کردند. 

چین تایوان را قلمرو خود می‌داند و می‌گوید که در صورت لزوم آن را با استفاده از زور پس می‌گیرد و به‌طور منظم ماموریت‌های هوایی و دریایی در آنجا انجام می‌دهد.

حمایت ایالات متحده از جزیره خودگردان تایوان که در جریان جنگ داخلی در سال ۱۹۴۹ از سرزمین اصلی چین جدا شد، همچنان یک مانع بزرگ بر سر راه واشنگتن برای رابطه با پکن است.

اندکی قبل از ورود جنت یلن به چین، شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهوری چین، از مقر شرقی ارتش آن کشور بازدید کرد که منطقه عملیاتی آن مستقیما رو به جزیره تایوان است. 

رسانه‌های دولتی گزارش دادند که شی روز پنجشنبه در آن دیدار خطاب به فرماندهان نظام بر «تلاش‌ها برای ایجاد زمینه جدید توسعه فرماندهی و آمادگی و تقویت برنامه‌ریزی جنگی» تاکید کرد. 

در گزارش‌ها آمده است که او همچنین خواستار «افزایش آموزش در شرایط واقعی جنگی برای بالا بردن قابلیت‌های نیروها» شد. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

پکن به‌شدت با حمایت نظامی ایالات متحده از تایوان مخالف است و اخیرا در انتقاد از فروش گلوله‌های توپ و سایر تجهیزات نظامی آمریکایی به ارزش ۴۴۰ میلیون دلار به تایوان گفت که واشنگتن تایوان را به انبار باروت تبدیل می‌کند.

مقام‌های آگاه و تحلیلگران پیش‌بینی کرده‌اند که جنت یلن در سفر به تایوان قرار نیست با شی جین‌پینگ ملاقات کند. او در گفت‌وگو با مقام‌های ارشد چینی از جمله نخست‌وزیر چین که روز جمعه با او ملاقات کرد بر رقابت سالم و منصفانه میان آمریکا و چین به‌عنوان دو قطب اقتصاد جهان تاکید کرده بود. 

یلن به معاون نخست‌وزیر چین نیز گفت که علی‌رغم تنش‌ها، رکورد تجارت دو طرفه در سال گذشته نشان داد که «فضای کافی برای مشارکت شرکت‌های آمریکایی و چینی در تجارت و سرمایه‌گذاری وجود دارد».

جنت یلن همچنین به هه لیفنگ، معاون نخست‌وزیر چین، گفت: «در میان چشم‌انداز پیچیده اقتصاد جهانی، دو اقتصاد بزرگ به ارتباط نزدیک و تبادل نظر برای رسیدگی به چالش‌های مختلف نیاز دارند.»

او گفت که این روش به هر دو طرف کمک می‌کند تا چشم‌انداز اقتصاد جهانی را به طور کامل درک کنند و تصمیم‌های بهتری برای تقویت اقتصاد خود اتخاذ کنند. 

یلن مجددا تاکید کرد که واشنگتن در مناسبات خود با چین به دنبال برتری اقتصادی نیست بلکه می‌خواهد در رقابتی سالم که منافع هر دو کشور را تضمین کند، مشارکت کند. 

او از چین خواست که اجازه ندهد اختلاف نظر به سوء‌تفاهم منجر شود. 

بیشتر از جهان