نمایندگان پاکستان و سازمان ملل، در مورد به‌رسمیت شناختن رژیم طالبان گفت‌وگو کردند

پاکستان حاکمیت نخست طالبان از ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ را علی‌رغم جنایات متعدد این گروه به‌رسمیت شناخته بود

نشست فرستاده ویژه پاکستان و سازمان ملل در امور افغانستان، در کابل برگزار شد-AsifDurrani20/Twitter@

آصف درانی، فرستاده ویژه دولت پاکستان در امور افغانستان، روز دوشنبه ۲ مرداد، از ملاقات با فریدون سینیرلی اوغلو، هماهنگ‌کننده ویژه‌ سازمان ملل متحد برای افغانستان، و گفت‌وگو با او در مورد به‌رسمیت شناختن رژیم طالبان، حقوق زنان، طالبان پاکستانی و مسائل بانکی خبر داد. این نخستین‌بار است که فرستادگان دولت پاکستان و سازمان ملل، در مورد به‌رسمیت شناختن رژیم طالبان صحبت می‌کنند.

آصف درانی که یک هفته پیش از اسلام‌آباد به کابل رفت تا در ملاقات با رهبران طالبان در مورد مهار تهدید تحریک طالبان پاکستان صحبت کند، اکنون به صورت غیرمنتظره‌ای از تلاش برای به‌رسمیت شناختن طالبان خبر داد. طی دو سال سلطه طالبان بر افغانستان، هیچ‌یک از دولت‌های جهان رژیم این گروه را به‌عنوان دولت رسمی افغانستان به‌رسمیت نشناخته‌اند.

آصف درانی جزئیات بیشتری از صحبتش با فریدون سینیرلی اوغلو در مورد به‌رسمیت شناختن طالبان منتشر نکرده است، اما پیش از این در اوایل ژوئیه در مصاحبه با یک رسانه پاکستانی گفته بود که پاکستان در ارتباط با به‌رسمیت شناختن طالبان، به تنهایی اقدام نخواهد کرد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

درانی گفته بود که مراحل به‌رسمیت شناختن طالبان باید عملی شود و از همه مهم‌تر طالبان باید به وعده‌هایی که داده‌اند، عمل کنند. پاکستان که از کشورهای حامی و همسو با طالبان دانسته می‌شود، حاکمیت نخست طالبان از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ را به‌رسمیت شناخته بود.

با وجود آنکه فرستاده ویژه پاکستان در امور افغانستان از گفت‌وگو در مورد به‌رسمیت شناختن رژیم طالبان خبر داد، اما هیچ نشانه‌ای از بهبود وضعیت در داخل افغانستان و تحقق شروط دولت‌های جهان برای به‌رسمیت شناختن رژیم طالبان مشاهده نمی‌شود.

سران بسیاری از دولت‌ها و مقام‌های سازمان ملل متحد، بارها گفته‌اند که شروطشان برای به‌رسمیت شناختن طالبان، عملی شدن محتوای توافقنامه امضاشده در دوحه میان طالبان و دولت آمریکا است. در این توافقنامه طالبان تعهد کردند که با تروریسم بین‌المللی مبارزه و حقوق بشر و حقوق زنان را رعایت کنند و اقدام به تشکیل دولت فراگیر با حضور نمایندگان همه اقوام افغانستان کنند.

طالبان که رژیم خود را فراگیر و دولت قانونی می‌دانند، دختران و زنان را در دوسال گذشته به شیوه‌های مختلف سرکوب کرده‌اند. زنان و دختران در افغانستان از تحصیل و اشتغال محروم‌اند و بسیاری از مدافعان حقوق بشر، وضعیت جاری در افغانستان را آپارتاید جنسیتی تعریف می‌کنند.

بیشتر از جهان