۵۴ کشته و ۲۰۰ مجروح؛ شمار قربانیان حمله انتحاری در پاکستان افزایش یافت

مقام‌های امنیتی پاکستان گفتند که تحقیقات اولیه نشان می‌دهد که حمله مذکور به دست عناصر وابسته به گروه داعش خراسان سازماندهی و اجرا شده است

افسر پلیس در بیمارستانی که قربانیان حمله انتحاری تحت مداوا قرار دارند-ABDUL MAJEEDAFP

شمار قربانیان حمله انتحاری به یک تجمع روحانیان در منطقه باجور ایالت خیبرپختونخوا در پاکستان که عصر یکشنبه، ۳۰  ژوئیه (۸ مرداد)، رخ داد، به ۵۴ کشته و حدود ۲۰۰ مجروح افزایش یافت. یک مهاجم انتحاری عصر یکشنبه تجمعی را هدف قرار داد که جمعیت علمای پاکستان به رهبری مولانا فضل‌الرحمان، روحانی تندرو حامی طالبان، برگزار کرده بود.

مقام‌های امنیتی پاکستان گفتند که تحقیقات اولیه نشان می‌دهد که حمله مذکور به دست عناصر وابسته به گروه داعش خراسان سازماندهی و اجرا شده است.

یکشنبه‌‌شب شماری از مجروحان که وضعیت آنان نگران‌کننده بود، با هلیکوپتر به بیمارستان‌هایی در پیشاور منتقل شدند و بلافاصله مقام‌های دولت پاکستان وعده دادند که عاملان حمله را بازداشت و مجازات می‌کنند. ارقام تلفات اولیه این حمله حدود ۱۰ کشته و ۵۰ مجروح گزارش شد، اما دوشنبه و در جریان مراسم دفن قربانیان، مقام‌های مسئول و پزشکان از بیمارستان‌ها گزارش دادند که با جان باختن شماری از مجروحان، شمار کشتگان در حال افزایش یافت.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

الجزیره به نقل از گل‌نصیب، پزشکی در بیمارستان مرکزی پیشاور، گزارش داد که به دلیل وخیم بودن شرایط جسمانی برخی از مجروحان، ممکن است ارقام تلفات همچنان افزایش یابد. تاکنون از کشته یا زخمی شدن رهبران جمعیت علمای پاکستان که میزبان تجمع مذکور بودند، خبری منتشر نشده است. مولانا فضل‌الرحمان که از چهره‌های پرنفوذ پاکستان است، پیش از این نیز آماج حمله‌های انتحاری اعضای داعش خراسان و دیگر گروه‌های تروریستی قرار گرفته و از آن‌ها جان سالم در برده است.

مولانا فضل‌الرحمان که در افغانستان و پاکستان به «پدر معنوی طالبان» مشهور است، همواره از جنگ طالبان با دولت‌های پیشین افغانستان دفاع می‌کرد، و از سلطه این گروه بر افغانستان نیز ابراز خرسندی کرد.

بیشتر رهبران طالبان افغان که آموزش‌دیده مدارس دینی پاکستان‌اند، احترام ویژه‌ای برای مولانا فضل‌الرحمان قائل‎اند و در سفر به پاکستان، همواره به دیدار او می‌روند.

با سلطه طالبان بر افغانستان در اوت ۲۰۲۱، حمله‌های تروریستی در پاکستان به میزان کم‌سابقه‌ای افزایش یافت. گروه‌های تحریک طالبان پاکستان، داعش خراسان، ارتش آزادیبخش بلوچستان و چند سازمان تروریستی دیگر که در پاکستان فعال‌اند، با دسترسی به سلاح‌های رهاشده در افغانستان و نیز با الهام‌گیری از پیروزی طالبان در این کشور، حمله‌های خود را علیه دولت پاکستان افزایش دادند.

در دو سال گذشته ده‌ها حمله مرگبار به مراکز نظامی، مساجد، مدارس و تجمع‌های مردمی در شهرها و استان‌های مختلف پاکستان، از جمله پیشاور، خیبرپختونخوا، بلوچستان و شهرهای هم‌مرز با افغانستان صورت گرفته است و شمار زیادی از نظامیان و غیرنظامیان پاکستانی در اثر این حمله‌ها کشته و مجروح شده‌اند. بنا به ادعای مقام‌های پاکستانی و گزارش شورای امنیت سازمان ملل متحد، بیشتر اعضای تحریک طالبان پاکستان، در خاک افغانستان حضور دارند و از حمایت رژیم طالبان افغان برخوردارند. مقام‌های پاکستانی بارها از طالبان افغان خواسته‌اند که به دشمنان پاکستان پناه ندهند، اما طالبان افغان با انکار حمایت از طالبان پاکستانی، از دولت این کشور خواسته‌اند که با مخالفان وارد مذاکره و گفت‌وگو شود.

بیشتر از جهان