سه روز پس از پایان نشست نمایندگان دولت آمریکا با وزیر خارجه و هیئت طالبان در دوحه، مایکل مککال، رئیس کمیسیون روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، در توییتی با انتقاد از برگزاری این نشست، آن را تلاش برای عادیسازی طالبان خواند و خواستار متوقف شدن این گفتوگوها شد.
مککال در این توییت به اظهارات اخیر رینا امیری، فرستاده ویژه آمریکا در امور زنان و حقوق بشر در افغانستان، که گفته بود فعالان زن و حقوق بشر افغانستان بر تعامل با طالبان اصرار دارند، واکنش نشان داد و نوشت: «امروز احکام سرکوبگرانه علیه زنان و دختران افغانستان بیشتر از زمانی است که رینا امیری مسئولیت دفتر [فرستاده ویژه در امور زنان و حقوق بشر] را در دست گرفت.»
او با رد ادعای امیری افزود: مردم افغانستان مشارکت و تعامل بیشتر آمریکا با طالبان را نمیخواهند، چون به زنان و دختران افغانستان «کمکی نمیکند».
مک کال با تاکید خواستار توقف گفتوگوهای آمریکا با طالبان شد. این نماینده جمهوریخواه مجلس آمریکا پیش از این نیز از روابط دولت آمریکا با طالبان انتقاد کرده بود. او در آخرین نامهای که یک هفته قبل به آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، فرستاد، تاکید کرد که دولت آمریکا نباید هیچ نماینده و دیپلماتی را برای ملاقات و گفتوگو با طالبان به افغانستان بفرستد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
اما علیرغم واکنشهای تند مککال، وزارت خارجه آمریکا در ۳۰ ژوییه، نشستی رسمی با حضور توماس وست، فرستاده ویژه دولت آمریکا در امور افغانستان و رینا امیری، در دوحه، پایتخت قطر، ترتیب داد که در آن امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان و هیئتی از این گروه شرکت کردند.
وزارت خارجه آمریکا پس از پایان این نشست اعلام کرد که در گفتوگو با طالبان درباره مواردی همچون حقوق بشر، حقوق زنان، مبارزه با تروریسم و وضعیت کلی افغانستان صحبت کردهاند اما وزارت خارجه طالبان بدون ذکر این موارد، اعلام کرد که در این ملاقات در مورد برداشته شدن تحریمها از طالبان، آزادسازی پولهای بلوکهشده بانک مرکزی افغانستان و کمکهای بشردوستانه بحث کردهاند.
این ملاقات در حالی صورت پذیرفت که در آستانه دوسالگی به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، رهبر این گروه سختگیرانهترین فرمانهای ممکن برای زنان را صادر کرده و زنان کلا از جامعه افغانستان حذف شدهاند.
رینا امیری پس از پایان این نشست اعلام کرد که به اصرار فعالان حقوق بشر و زنان افغانستان با طالبان ملاقات کرده است. اما فعالان حقوق زنان در افغانستان این ادعا را نادرست خواندند و با برپایی اعتراضهایی در فضای مجازی، مخالفتشان را با برقراری ارتباط بیشتر آمریکا با گروه طالبان اعلام کردند.