مولانا فضل الرحمان، رئیس جنبش دموکراتیک و جمعیت العلمای پاکستان، گفت که تروریسم از افغانستان به پاکستان میآید و حاکمان فعلی افغانستان باید دراینباره اقدام کنند.
او که روز جمعه ۱۳ مرداد، در یک جرگه بزرگ قبیلهای در یک هتل محلی زیر نظر جمعیت علمای اسلام در پیشاور پاکستان صحبت میکرد، از تلفات جانی حمله انتحاری اخیر در منطقه باجور پاکستان ابراز تاسف کرد و به خانوادههای قربانیان تسلیت گفت. رئیس جمعت العلمای پاکستان از رویدادهای تروریستی در شهرستانهای مختلف آن کشور ابراز نگرانی کرد و این رویدادها را تهدیدی جدی علیه دولت پاکستان عنوان کرد.
او نقش جرگههای قومی را در بهبود روابط پاکستان و حاکمان فعلی طالبان موثر دانست و دولت را در روند مذاکرات صلح با تحریک طالبان پاکستانی به کمکاری متهم کرد.
رئیس حزب دموکراتیک پاکستان گفت: «پاکستان باید برای جلوگیری از تروریسم در افغانستان استراتژی مشترک ایجاد کند. در نتیجه توطئههای بینالمللی، گفتوگوهای صلح در پاکستان به بنبست رسید. نیروهایی توطئه کردند و مردم ما درگیر شدند، تلاشهای ما بینتیجه ماند، اما جنگ همچنان ادامه خواهد داشت.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
او تصریح کرد که ثبات در پاکستان و افغانستان به نفع هر دو کشور است و باید از حاکمان فعلی افغانستان خواسته شود در برابر عناصر تروریستی که در ناامنیهای پاکستان دست دارند، اقدام کنند.
این اظهارات مولانا فضل الرحمان در حالی صورت می گیرد که روز یکشنبه یک عامل انتحاری به تجمع حزب جمعیتالعلمای پاکستان به رهبری مولانا فضل الرحمان در منطقه باجور خیبرپختونخواه پاکستان حمله کرد که به کشته شدن ۵۵ نفر و زخمی شدن ۲۰۰ تن منجر شد.
شهباز شریف، نخستوزیر پاکستان، که برای ملاقات زخمیهای این حادثه به پیشاور رفته بود، از طالبان خواست از نفوذ گروههای تروریستی از داخل خاک افغانستان به پاکستان جلوگیری کنند. او گفت: «ستیزهجویان پناهگاههایی در داخل افغانستان پیدا میکنند، آنجا جمع میشوند و دوباره مسلح میشوند و بعد به پاکستان نفوذ میکنند و اینجا حملات ضددولتی انجام میدهند.»
نخستوزیر پاکستان بهصراحت از طالبان افغانستان خواست اقدامهایی انجام دهند و اجازه ندهند گروههای تروریستی در داخل خاک افغانستان آموزش ببینند و بعد از مرز عبور کنند و در پاکستان حملات تروریستی انجام دهند. او همچنین تصریح کرد که شهروندان افغانستان در حملات انتحاری که در پاکستان صورت میگیرد، دخالت دارند و این به نیروهای مخالف دولت پاکستان آزادی عمل بیشتری میدهد تا طرحهای تروریستی خود را علیه دولت و مردم پاکستان عملی کنند.
همزمان با حاکم شدن طالبان در افغانستان، حملات تروریستی در خاک پاکستان افزایش یافته و بیشتر این حملات را تحریک طالبان پاکستانی (تیتیپی) به عهده گرفته است.
حمله باجور یکی از سه حمله خونین در پاکستان در سال ۲۰۲۳ است. در سال جاری تاکنون ۱۸ حمله انتحاری در پاکستان رخ داده که سه مورد آن تلفات بسیاری سنگینی به جای گذاشته است.
وزارت خارجه #پاکستان روز پنجشنبه اعلام کرد سه #مهاجم_انتحاری که ۱۲ ژوییه یک قرارگاه نیروهای امنیتی این کشور در منطقه ژوب در ایالت پیشاور را هدف قرار دادند، شهروند افغان و اهل قندهار بودند.
✍️مختار وفایی @Mukhtarwafayee https://t.co/gk4veSAzBw pic.twitter.com/U3VjvupXAH
— IndyPersianAfg (@IndyPersianAfg) August 3, 2023
یک تروریست انتحاری، ماه ژانویه، خود را در مسجدی در شهر پیشاور منفجر کرد که به مرگ ۷۴ نفر منجر شد. یک ماه پس از آن در ماه فوریه، بار دیگر یک تروریست انتحاری جلیقه انفجاریاش را در مسجدی در داخل پاسگاه پلیس پیشاور منفجر کرد که مرگ ۱۰۰ تن را که اکثرا پلیس بودند، رقم زد.
دولت پاکستان افزایش حملات تروریستی در این کشور را حاصل حمایت گروه طالبان افغانستان از تحریک طالبان پاکستان (تیتیپی) میداند. پس از اینکه تیتیپی آتشبس با دولت پاکستان را در سال ۲۰۲۲ پایانیافته اعلام کرد، حملات این گروه علیه دولت پاکستان شدت گرفت.
با وجود درخواستهای مکرر پاکستان از طالبان افغانستان برای مهار تیتیپی، طالبان افغان ضمن انکار حمایت از تیتیپی، میگویند آمادهاند برای مذاکره میان تیتیپی و دولت پاکستان میانجیگری کنند.
با این حال، وزارت خارجه پاکستان روز پنجشنبه اعلام کرد سه مهاجم انتحاری که ۱۲ ژوئیه یک قرارگاه نیروهای امنیتی این کشور در منطقه ژوب در ایالت پیشاور را هدف قرار دادند، شهروند افغان و اهل قندهار بودند.
ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان، گفت اجساد تروریستهای افغان که باعث کشته شدن ۹ نظامی و مجروح شدن پنج تن دیگر شدند، به سفارت افغانستان در اسلامآباد که در کنترل طالبان است، تحویل داده شد. زهرا بلوچ حضور گروههای تروریستی در افغانستان و استفاده از خاک این کشور علیه منافع و امنیت پاکستان را از نگرانیهای جدی دولت پاکستان عنوان کرد.