انبیسی به نقل از گزارش جدید اتاق فکر مطالعات راهبردی گزارش داد که بهنظر میرسد پرتاب آزمایشی موفق موشک بالستیک قارهپیمای کره شمالی که قابلیت حمل کلاهک هستهای دارد، حاصل همکاری فنی روسیه و با هدف نفوذ به پدافند موشکی آمریکا باشد.
به گزارش اندیشکده دفاعی مرکز مطالعات راهبردی و بینالمللی، مشخصات فیزیکی و دادههای رهیابی موشک هواسونگ ۱۸ بسیار شبیه به موشک توپول امآیسیبیام روسیه است.
بنابر اظهارات کره شمالی که به تایید مقامات آمریکایی رسیده، این موشک جدید نشان دهنده پیشرفت ناگهانی و قابل توجه زرادخانه موشکهای بالستیک کره شمالی است.
به گزارش انبیسی، شناسایی این موشک به دلیل استفاده از سوخت جامد به نسبت موشکهای آیسیبیام که عموما از سوخت مایع استفاده میکنند، برای نیروهای آمریکایی دشوارتر است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
آزمایش ماه گذشته این موشک که با حضور کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی انجام شد، نخستین پرتاب موفق یک موشک آیسیبیام با سوخت جامد محسوب میشود.
این آزمایش همچنین منعکس کننده قابلیت موشک هواسونگ ۱۸ در حمل کلاهکهای هیدروژن تا واشنگتن پایتخت آمریکا است.
تئودور پوستول، استاد بازنشسته علم، فناوری و سیاست امنیت ملی در موسسه فناوری ماساچوست (امآیتی) میگوید: «توضیح ظهور ناگهانی چنین فناوری پیشرفتهای بدون همکاری دولت روسیه و دانشمندان آن دشوار به نظر میرسد.»
اقدام مسکو مبنی بر انتقال چنین فناوری پیشرفتهای به کرهشمالی نویدبخش همکاری نظامی رو به رشد میان این دو کشور و همچنین نقض آشکار قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره ممنوعیت پشتیبانی از برنامه موشکهای بالستیک کره شمالی است. روسیه به عنوان عضو دائم شورای امنیت، این قطعنامه را امضا کرده است.
ایالات متحده، کره شمالی را به ارسال مهمات به روسیه در جهت به کارگرفتن آنها در جنگ اوکراین متهم میکند. آمریکا مدعی است مسکو در ازای این مهمات غذا و انرژی مورد نیاز کره شمالی را تامین میکند.
وزارت خزانهداری ایالات متحده هفته جاری تحریمهایی را علیه سه نهاد وضع کرد. این وزارتخانه مدعی است که این نهادها مرتبط با شبکههایی بودند که وظیفه دور زدن تحریمهای آمریکا و همچنین پشتیبانی از معاملات تسلیحاتی میان دوکشور را بر عهده داشت.
با اینحال مسکو و پیونگیانگ همواره ارسال تسلیحات از کره شمالی به روسیه را رد کردهاند.