پس از آنکه گروهی از مسلمانان افراطی به محله مسیحینشین جرانوالا حمله کردند و چندین کلیسا و خانه را آتش زدند، پلیس پاکستان عاملان این حادثه را بازداشت کرد. براساس گزارش نهادهای امنیتی پاکستان، تا بعدازظهر پنجشنبه ۱۷ اوت، ۱۲۹ نفر که به راهاندازی شورش علیه کلیساها و تشویق مردم به اقدامهای خشونتبار علیه مسیحیان متهماند، بازداشت شدهاند.
در همین حال، شماری از مسیحیان پاکستان، روز پنجشنبه ۲۶ مرداد، طی یک تجمع اعتراضی از حکومت پاکستان خواستند که مانع حمله به کلیساها و خانههای آنان شود. مسیحیان گفتند که آنان هیچگاه به مقدسات بقیه ادیان بیحرمتی نکردهاند و همواره بر صلح و آشتی میان مردم تاکید میکنند. حمله به کلیساها در پنجاب پس از آن آغاز شد که دو شهروند مسیحی پاکستان متهم شدند که به اسلام اهانت کردهاند.
رویترز، روز جمعه، گزارش داد که پلیس پاکستان دو شهروند مسیحی را که به اسلام اهانت کردهاند بازداشت کرده است. هنوز مشخص نیست که این دو شهروند مسیحی چگونه و چه زمانی به دین اسلام اهانت کردهاند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
معترضان مسیحی در پاکستان میگویند که پلیس این کشور باید براساس قانون اساسی، عاملان حمله به مسیحیان را بازداشت و مجازت کند.
پلیس پاکستان، روز چهارشنبه، پس از آنکه حمله به کلیساها و خانههای مسیحیان در شهر فیصلآباد پنجاب و در محله جرانوالا آغاز شد، حدود ۱۰ ساعت برای مهار آن اقدامی نکرد.
سایما رفیق، شهروند مسیحی پاکستان، در تجمع اعتراضی گفت: «ما اعتراض مسالمتآمیز خود به حادثه جرانوالا را اینجا برگزار کردیم. آنجا کلیساهای زیادی به آتش کشیده شدند و بسیاری از مردم آزار و اذیت شدند. قانون اساسی در پاکستان به کسی اجازه نمیدهد که قوانین را نادیده بگیرد. بنابراین، ما درخواست میکنیم که نهادهای دولتی مقصران واقعی را دستگیر و مجازات کنند.»
تجمع اعتراضی مسیحیان پاکستان-AFPارشاد گیل، شهروند دیگر پاکستانی که از ادامه خشونت علیه مسیحیان در پاکستان خشمگین است، گفت: «ما در پاکستان زندگی میکنیم. این اولین حادثه نیست. ما سالهای زیادی رنج کشیدهایم. اما من میخواهم بهوضوح بگویم که ما پاکستانی هستیم و لطفا به ما بهعنوان پاکستانیها احترام بگذارید.»
مقامهای دولت محلی پنجاب نیز روز جمعه در نشستی با حضور روحانیونی از جوامع مسلمان، مسیحی، سیک، هندو و بهایی گفتند تحقیقات ابتدایی نشان داده است که یک توطئه سازمانیافته و دقیق برای حمله به جامعه مسیحی طراحی شده بود که پلیس برای مهار و جلوگیری از تداوم آن اقدام کرد.
محسن نقوی، از مقامهای پنجاب گفت: «حمله به کلیساها، همه ملت پاکستان را در همبستگی با جامعه مسیحی قرار داد.»
نقوی همچنین در توییتی گفت که خطبههای نماز جمعه در سراسر پنجاب، به صحبت در مورد حقوق اقلیتها، آموزههای قرآن و محمد پیامبر اسلام دراینباره متمرکز خواهد بود.
نقوی افزود: «در شرایط چالشبرانگیز، بیایید تاکید کنیم که چنین حوادثی نباید رنگ دین داشته باشد. هماهنگی بین ادیان از آموزههای اساسی اسلام است.»
در همین حال حافظ طاهر محمد اشرفی، رئیس مجمع علمای پاکستان، در نشست خبری با روحانیون مسیحی، حمله به کلیساها را محکوم کرد و گفت: «ما آمدهایم تا از رهبری جامعه مسیحی به خاطر آنچه در جرانوالا رخ داد عذرخواهی کنیم.»
Today Friday's sermons across Punjab will focus on the Rights of Minorities, teachings from the Holy Quran and Prophet Muhammad (PBUH).
— Mohsin Naqvi (@MohsinnaqviC42) August 18, 2023
Amid challenging times, let's emphasize that such incidents should not be colored by religion. Interfaith harmony is among the basic teachings…
اشرفی افزود: «اگرچه مسلمانان در این کشور اکثریت هستند، اما جامعه مسیحی ساکن پاکستان نیز از حقوق مساوی برخوردار است.»
حمله به جامعه مسیحی پاکستان با واکنشهای گستردهای در خارج از این کشور همراه بود. ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، روز چهارشنبه گفت دولت آمریکا از اینکه مسیحیان در پاکستان مورد حمله قرار گرفتهاند نگران است.
انورالحق کاکر، نخستوزیر موقت پاکستان، نیز روز جمعه به جامعه مسیحی پاکستان اطمینان داد که دولت از آنان حمایت میکند و عاملان این حادثه را مجازات خواهد کرد.
ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان، روز پنجشنبه، در پاسخ به نگرانیها درباره حمله به حقوق پیروان مذاهب در پاکستان گفت دولت کاملا مصمم است از حقوق و آزادیهای تضمین شده افراد در قانون اساسی حمایت کند.