با شدت گرفتن آتشسوزیهای جنگلی و گسترش آن به حومه شهرها، استان بریتیش کلمبیا در غرب کانادا وضعیت اضطراری اعلام کرد.
به گزارش رویترز، آتشنشانها و نیروهای امدادی مناطق مختلف درگیر آتشسوزی، ازجمله وست کلونا، تلاش کردند همزمان با خاموش کردن آتش، هزاران نفر را از خانههایشان به سمت مناطق امن بفرستند.
مقامات این منطقه گفتند که بیش از دو هزار و ۴۰۰ ساختمان در کلونای غربی تخلیه شده است. وست کلونا، شهری با ۳۶ هزار نفر جمعیت، در ۳۰۰ کیلومتری شرق ونکوور واقع شده است.
همچنین تخلیهها در کلونای شمالی، شهری با جمعیتی حدود ۱۵۰ هزار نفر در دریاچه اوکاناگان نیز انجام شد. در این منطقه، شعلههای آتش از کلونای غربی دیده میشد و دره اطراف دریاچه را دود پر کرده بود.
دیوید ابی، مقام ارشد استان بریتیش کلمبیا، در توضیح وضعیت این منطقه به خبرنگاران گفت: «ما با بدترین آتشسوزی در تاریخ استانمان مواجهیم. این وضعیت بیسابقه عصر روز جمعه به اوج خود رسید و در شبانهروز گذشته، وضعیت به سرعت تکامل یافته و بدتر شده است. آنچه در حال رخ دادن است قابلپیشبینی نیست و مطمئنا روزهای سختی در پیش داریم.»
در بریتیش کلمبیا تنها ظرف ۲۴ ساعت، فرمان تخلیه از حدود چهار هزار و ۵۰۰ نفر به حدود ۱۵ هزار نفر رسید و برای ۲۰ هزار ساکن دیگر نیز هشدار تخلیه صادر شد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
به گفته آتشنشانها، آتشسوزی عظیمی شهر یلونایف، مرکز و بزرگترین شهر استان نواحی شمال غرب کانادا را تهدید میکند. آنها هشدار دادهاند که اگرچه توانستهاند آتشهای حومه این منطقه را تا حد زیادی اطفا کنند، اما بادهای شدید همچنان شعلهها را به سمت شهر میبرد و ممکن است تا آخر هفته به مناطق شهری برسد.
مقامات سازمان آتشنشانی با «بحرانی و چالشبرانگیز» خواندن این وضعیت، اعلام کردند که آتشسوزی به حدود ۱۵ کیلومتری شهر یلونایف رسید و دو طرف تنها بزرگراه خارج از شهر که باز مانده بود، شعلههای آتش به چشم میخورد.
به گفته آنها، تا عصر جمعه حدود ۱۹ هزار نفر از ۲۰ هزار نفر ساکن شهر یلونایف تخلیه شدند و این احتمال وجود دارد که بزرگراهها و فرودگاه تحتتاثیر آتشسوزیهای گسترده قرار بگیرند.
کانادا امسال با گستردگی آتشسوزیها و اختلال در زندگی شهروندان مناطق مختلف مواجه بوده است. آتشسوزیهای ثبتشده سال جاری در کانادا نشان میدهد که بیش از یک هزار آتشسوزی فعال در سراسر کشور رخ داده است.
کارشناسان میگویند تغییرات آبوهوایی سبب شده است آتشسوزیهای جنگلی شدیدتر و آسیبزنندهتر از گذشته باشند. مقامات کانادا نیز تاکید دارند که خشکسالی و درجه حرارت بالا در تعداد و شدت آتشسوزیهای سال جاری نقش داشته است. میزان بارش باران در کانادا در سال جاری، کمتر از حد معمول بوده و موجب خشکسالی شدید در بسیاری مناطق این کشور شده است.
دادههای دولت نشان میدهد که این آتشها در سال جاری بیش از ۱۰ میلیون هکتار جنگل را سوزاندهاند که از بدبینانهترین پیشبینیهای دانشمندان نیز بیشتر است.
طبق آمار «مرکز بیننهادی آتشسوزی جنگلهای کانادا»، رکورد قبلی ثبتشده در سال ۱۹۸۹ بوده که در طول یک سال حدود ۷.۳ میلیون هکتار جنگل سوخته است. بیشتر آتشسوزیها دور از مناطق مسکونی بودهاند، اما همچنان بر محیطزیست و زندگی انسانها تاثیرات منفی میگذارند.