دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین ایالات متحده، عصر پنجشنبه، ۲۴ اوت، ساعت ۱۹:۳۰ دقیقه به وقت محلی خود را تسلیم زندان فولتون کانتی ایالت جورجیا کرد و ۲۲ دقیقه بعد به قید وثیقه ۲۰۰ هزار دلاری آزاد شد. این چهارمین بازداشت ترامپ در نتیجه پروندههایی است که او انگیزه طرح آنها را «سیاسی» میداند و اتهامها علیه خود را رد کرده است. ترامپ ساعاتی پیش از اینکه خود را به زندان معرفی کند، وکیل خود را نیز در پرونده جورجیا تغییر داده بود.
رئیس جمهوری پیشین ایالات متحده پس از آزادی از زندان بار دیگر انتخابات سال ۲۰۲۰ ایالات متحده را به چالش کشید و گفت: «به باور من امروز روز بسیار غمانگیزی برای آمریکاست که هیچگاه نباید روی میداد. اگر میخواهید انتخاباتی را به چالش بکشید باید این حق را داشته باشید. من فکر میکردم در انتخابات تقلب و این انتخابات دزدیده شده است و باید کاملا حق به چالش کشیدن آن را میداشتم. آن طور که من میدانید بسیاری دیگر هم پیش از من این کار را کردهاند مثل هیلاری کلینتونی، استیسی آبرامز و بسیاری دیگر. شما باید آزادی به چالش کشیدن انتخابات را داشته باشید، در غیر این صورت انتخاباتی نادرست خواهید داشت. اینجا عدالت ضایع شده است. ما هیچ کار نادرستی انجام ندادیم، من هیچ خطایی نکردهام و همه بر آن واقفاند. به همین خاطر هم حمایتی بیسابقه را تجربه میکنم. این اتفاقات برای دیگران هم خواهد افتاد. آنها میخواهند انتخابات را مختل کنند. پیشتر چنین چیزی در کشور ما نبوده است. این روش کارزار تبلیغاتی آنهاست و این اتفاق یک نمونه از آن است. سه نمونه دیگر را هم پیشتر دیدهاید. این دخالت در انتخابات است.از شما تشکر میکنم که به اینجا آمدید و ما هیچ کار خطایی نکردهایم و کاملا حق داریم انتخاباتی را که فکر میکنیم نادرست است را به چالش بکشیم.»
ترامپ درحالی خود را تسلیم کرد که طبق نظرسنجیها نامزد پیشتاز جمهوریخواهان است و ۶۲ درصد جمهوریخواهان میگویند اگر امروز انتخابات برگزار شود، به او رای میدهند. نزدیکترین نامزد جمهوریخواه به ترامپ ران دسنتیس است که ۱۶ درصد آرای رایدهندگان جمهوریخواه را در نظرسنجیها دارد. ترامپ درحالی پنجشنبه شب خود را به زندان تسلیم کرد که مصاحبهای از او که کمتر از ۲۴ ساعت قبل در اکس (توییتر سابق) همزمان با مناظره مقدماتی هشت نامزد جمهوریخواه در فاکسنیوز منتشر شد، بیش از ۲۴۶ میلیون مخاطب داشته است. طبق گزارش فاکسنیوز، مخاطبان مناظره چهارشنبه شب ۱۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر بودهاند.
حضور ترامپ در زندان فولتون کانتی به طور قابل توجهی با سه تسلیم پیشین او متفاوت بود. نخست اینکه در شب روی داد و به جای دادگاه ملزم به حضور در زندان شد. همچنین برخلاف بازداشتهای پیشین، این بار از او عکس ورود به زندان (ماگ شات) گرفته شد.
اتهام ترامپ به همراه ۱۸ نفر دیگر «ایجاد تداخل در انتخابات سال ۲۰۲۰ ایالت جورجیا» است و بنا به کیفرخواست فانی ویلیس، دادستان ناحیهای فولتون کانتی او به نقض قانون ایالتی «ریکو» متهم شده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
قانون ریکو چیست و ترامپ چرا به نقض آن متهم شده است؟
پرونده دونالد ترامپ چند اتهام کیفری علیه او مطرح میمند، اما قانون مبارزه با سازمانهای تحت تاثیر رشوه و فساد موسوم به ریکو، تمام این اتهامات را به هم مرتبط میکند.
این قانون ایالتی مشابه قانون فدرال ریکو است که سازمانهای خلافکار را تحت تعقیب قرار میدهد. قانون ایالتی جورجیا دادستانها را قادر میکند تا مجموعهای از اقدامات خلافکارانه از جمله اقداماتی که خارج از ایالت جورجیا انجام شدهاند اما ممکن است بخشی از توطئهای بزرگتر باشند را وارد کیفرخواست خود کنند.
درنتیجه کسانی هم که به اتهامات مربوط به این قانون محکوم شوند با مجازات شدیدتری روبرو خواهند بود و دادستانها میتوانند از این مجازاتها به عنوان اهرم فشار بر متهم در جلسات معامله با او بر سر پذیرش اتهامات استفاده کنند.
کنت وایت، وکیل مدافع آشنا به رویههای قانونی فدرال آمریکا میگوید: «قانون ریکوی فدرال، مساله بزرگی است و چون اثبات آن بسیار پیچیده است، در موارد نادری بهکار گرفته شده است. اما نسخه ایالتی آن در جورجیا متفاوت است و بسیار آسانتر بهکار گرفته میشود. نکته این است که در آنجا از این قانون بسیار تهاجمی استفاده میکنند.»
فانی ویلیس، دادستان ناحیه فولتون، این قانون را بارها به کارگرفته است و دادستان منطقه آتلانتا از آن در تعدادی از پروندههای برجسته در جورجیا علیه مقامات مدرسه، باندها و موسیقیدانان استفاده کرده است.
ترامپ و ۱۸ نفر دیگر در کیفرخواست ۴۱ موردی که هفته گذشته منتشر شد، به «توطئه گسترده برای تداخل در انتخابات ۲۰۲۰ در جورجیا» متهم شدهاند.
بنا بر اعلام دادستانها «اقدامات مجرمانه» که اتهام بر اساس آنها شکل گرفته شامل «ارائه بیانیههای غیرصحیح، ارسال اسناد تقلبی، تطمیع مقامات، نفوذ به سیستمهای کامپیوتری، و تلاش برای تطمیع و تهدید شاهدان» است.