گزارش کمیسیون دولتی اسرائیل: تهدید جمهوری اسلامی جدی است، بودجه نظامی تهاجمی را افزایش دهید

بنابر این گزارش، اسرائيل باید در آینده ۷۰ درصد از بودجه نظامی خود را به توانایی‌های تهاجمی و فقط ۳۰ درصد از آن را به اقدامات دفاعی اختصاص دهد

خامنه‌ای و نتانیاهو - با استفاده از خبرگزاری فرانسه

کمیسیون بررسی بودجه نظامی اسرائيل روز دوشنبه در جلسه‌ای با حضور بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر و وزرای دفاع و دارایی این کشور گزارش خود را ارائه کرد. بنابر این گزارش، با توجه به این که جنگ چند جبهه‌ای اسرائيل احتمالا فعلا ادامه دارد، ارتش این کشور باید رویکرد دفاعی خود را کنار گذاشته و توانایی تهاجمی را افزایش دهد.
در این گزارش آمده است: «جلوگیری از تقویت دشمن، به هر شکل، از حفظ آرامش طولانی‌مدت مهم‌تر است. واکنش اسرائیل به تلاش‌ها برای آسیب زدن به آن باید تا حد ممکن نامتناسب باشد و به طور مداوم حفظ شود.»
کمیسیون پیشنهاد کرده است که بودجه نظامی اسرائیل در سال ۲۰۲۵، ۲.۵ میلیارد دلار افزایش یابد که در این صورت مجموع این بودجه به ۳۴ میلیارد دلار، یعنی ۷ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور می‌رسد. بودجه نظامی اسرائيل پیش از آغاز جنگ با حماس ۵ درصد تولید ناخالص داخلی بود.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)


در این گزارش آمده است: «اگرچه اسرائیل طی یک سال نبرد با گروه‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی، رهبران ارشد حماس و حزب‌الله را کشته و نیروهای شبه‌نظامی آن‌ها را تضعیف کرده است، اما موفق به ریشه‌کن کردن این دشمنان نشده است. تمرکز دوباره اسرائیل بر جمهوری اسلامی به عنوان حامی شبکه شبه‌نظامیان منطقه‌ای که علیه اسرائیل و غرب متحد شده‌اند، مستلزم اقدامات مستقیم‌تر ارتش اسرائیل است. از سوی دیگر احتمال به راه افتادن جنگ منطقه‌ای وجود دارد. همچنین بی‌ثباتی ناشی از سقوط بشار اسد، رئیس‌جمهوری مخلوع سوریه شرایطی نامشخص در مرز شمالی اسرائیل ایجاد کرده است.»
بنابر این گزارش، اگرچه جمهوری اسلامی و برنامه هسته‌ای آن بزرگ‌ترین تهدیدهای اسرائیل هستند، سوریه تحت کنترل شورشیان ممکن است به یک اولویت امنیت ملی برای اسرائیل تبدیل شود. اگرچه احمد الشرع و نیروهای شبه‌نظامی تابعش که کنترل سوریه را در دست دارند، از اتخاذ موضع علیه اسرائیل پرهیز کرده‌اند، اما این کشور نگران حضور گروهی است که پیش‌تر با القاعده مرتبط بوده و اکنون در مرزهای آن مستقر است.
این گزارش همچنین هشدار داده که بی‌ثباتی در سوریه فرصتی برای ترکیه ایجاد می‌کند تا با تعمیق نفوذ خود در شورشیانی که از آنها حمایت می‌کند، سوریه را به یک حکومت نیابتی ترکیه تبدیل کند. این وضعیت ممکن است راه را برای رویارویی مستقیم اسرائیل و ترکیه باز کند، به‌ویژه پس از اینکه تلاش‌های چند ساله برای ترمیم روابط پس از آغاز جنگ غزه کنار گذاشته شده است.
بنابر این گزارش، اسرائيل باید در آینده ۷۰ درصد از بودجه نظامی خود را به توانایی‌های تهاجمی و فقط ۳۰ درصد از آن را به اقدامات دفاعی اختصاص دهد که این تغییری جدی در سیاست نظامی اسرائيل خواهد بود.