اعتراض در طرابلس پس از دیدار وزیر خارجه لیبی با همتای اسرائیلی

لیبی هنوز کشور اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناسد و از آرمان فلسطین حمایت می‌کند

کشور لیبی سال‌ها است در آشفتگی به سر می‌برد و بین دولت موقت طرابلس و دولت رقیب در شرق تقسیم شده است‌ــ AFP

پس از فاش شدن دیدار غیررسمی نجلا المنقوش، وزیر خارجه لیبی، با همتای اسرائیلی، نخست‌وزیر لیبی دستور برکناری المنقوش را صادر کرد و پایتخت لیبی صحنه اعتراضات شد.

به گزارش بی‌بی‌سی، با وجود اعلام تعلیق وزیر خارجه لیبی، اعتراض‌ها به دیدار او با الی کوهن در طرابلس، پایتخت این کشور، آغاز شد. علاوه بر طرابلس، در برخی شهرهای دیگر لیبی نیز اعتراض‌هایی به راه افتاده است. معترضان با حضور در خیابان‌ها ضمن سوزاندن لاستیک‌، جاده‌ها را مسدود کردند و پرچم فلسطین را به اهتزاز درآوردند.

مقام‌های لیبی به عنوان کشوری که اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناسد و از آرمان فلسطین حمایت می‌کند، اعلام کرده‌اند که علاوه بر برکناری المنقوش، درباره دیدار او با الی کوهن، وزیر خارجه اسرائيل، هم تحقیق و بررسی می‌کنند.

در همین حال، وزیر خارجه اسرائيل ملاقات با وزیر خارجه لیبی را اولین قدم تاریخی در برقراری روابط دو کشور توصیف کرد. الی کوهن ضمن تاکید بر دیدار هفته گذشته با نجلا المنقوش در حاشیه نشستی در رم، گفت که آن‌ها در مورد «پتانسیل بزرگ روابط بین دو کشور» گفت‌وگو کردند.

وزیر خارجه اسرائیل افزود که با همتای لیبیایی‌اش در مورد مسائلی از جمله کمک‌های تل‌آویو در امور بشردوستانه، کشاورزی، مدیریت آب و همچنین اهمیت حفظ میراث یهودی در لیبی از جمله بازسازی کنیسه‌ها رایزنی کرده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

این دیدار در حالی انجام شد که اسرائیل بیش از گذشته در تلاش است با کشورهای عرب و مسلمان مانند لیبی که نفت‌خیزند، روابط نزدیک‌ برقرار کند.

در سوی دیگر، وزارت خارجه لیبی در بیانیه‌ای اعلام کرد که نجلا المنقوش ملاقات با نمایندگان اسرائیل را رد کرده و آنچه رخ داده، «یک رویارویی غیرمنتظره و اتفاقی در جریان برگزاری جلسه‌ای در وزارت خارجه ایتالیا» بوده است. در این بیانیه همچنین آمده که در این تعامل، «هیچ‌گونه بحث، توافق یا مشورتی» صورت نگرفته است و این وزارتخانه بر «نفی کامل و مطلق عادی‌سازی روابط با اسرائیل» تاکید دارد.

لیبی سال‌ها است در آشفتگی به سر می‌برد و این کشور بین دولت موقت طرابلس و دولت رقیب در شرق تقسیم شده است. به باور کارشناسان، هر گونه تعامل بین اسرائیل و لیبی ممکن است شکاف سیاسی را که از زمان سرنگونی معمر قذافی در ۱۲ سال پیش ایجاد شد، عمیق‌تر کند.

شورای ریاست‌جمهوری لیبی شامگاه یکشنبه درخواست «توضیحات» درباره آنچه رخ داد را به دولت ارائه کرد. شورای رياست‌جمهوری وظايف رئيس دولت و مسئوليت نظامی كشور لیبی را بر عهده دارد و نماینده سه استان لیبی است.

این شورا در واکنش به دیدار نجلا المنقوش با الی کوهن، اعلام کرد که عادی‌سازی روابط با اسرائیل غیرقانونی است. دفتر رئیس مجلس لیبی نیز وزیر خارجه این کشور را به ارتکاب یک خیانت بزرگ متهم کرد و خواستار تشکیل جلسه اضطراری در روز دوشنبه شد.

بیشتر از جهان