سازمان بهداشت جهانی روز دوشنبه ششم شهریور (۲۸ اوت) در نشست کمیته اضطراری مقررات بینالمللی که مسئول ارزیابی شیوع جهانی ویروس فلج اطفال است، محدودیت سفر به پاکستان را به دلیل خطر مداوم شیوع این ویروس به مدت سه ماه تمدید کرد.
رسانه پاکستانی ایآرآی نیوز در گزارشی اعلام کرد که کمیته اضطراری سازمان بهداشت جهانی از عملکرد پاکستان برای فراهم کردن دسترسی تمام کودکان این کشور به کارزار ریشهکن کردن فلج اطفال ابراز نگرانی کرده است. این کمیته همچنین شکافهای موجود در برنامههای دولت پاکستان و افغانستان برای از بین بردن فلج اطفال را برجسته کرد.
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد نمونههایی که اخیرا از پیشاور و کراچی پاکستان به دست آمدند، نشاندهنده خطر شیوع ویروس فلج کودکان در این مناطقاند. کمیته اضطرار این سازمان همچنین تاکید کرد که «یک مورد جدید از ویروس فلج اطفال تهاجمی نوع ۱ (WP1) اخیرا در پاکستان ظاهر شد و مجموع موارد در سال ۲۰۲۳ را به دو مورد رساند.» هر دو مورد در ناحیه بانو در استان خیبرپختونخواه مشاهده شده است.
سازمان بهداشت جهانی افزود پنج مورد جدید ابتلا به ویروس تهاجمی فلج اطفال هم در افغانستان به ثبت رسیده که همه در استان ننگرهار بوده است. ننگرهار از استانهای شرقی افغانستان است که با ایالت خیبرپختونخواه پاکستان مرز مشترک دارد و روزانه هزاران نفر از این مرزها تردد میکنند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
کمیته اضطرار سازمان بهداشت جهانی هشدار داد به دلیل رفتوآمد مداوم از پاکستان به شرق و جنوب افغانستان و برعکس، خطر سرایت ویروس تهاجمی فلج اطفال به جنوب افغانستان نیز وجود دارد.
این کمیته اعلام کرد هرگونه شکست در تلاشهای ریشهکنی فلج اطفال در افغانستان به دلیل جابهجایی بالای جمعیت بین دو کشور، خطری برای پاکستان ایجاد میکند و اگرچه در جنوب خیبرپختونخواه ۱۶۰ هزار کودک واکسینه شدهاند، شرایط همچنان چالشبرانگیز است.
سازمان بهداشت جهانی بیثباتی سیاسی و ناامنی در برخی مناطق پاکستان و افغانستان را دلیل مختل شدن برنامه واکسیناسیون علیه فلج اطفال در این مناطق عنوان کرد و گفت از آنجا که در برخی مناطق، حضور پلیس کنار تزریقکنندگان واکسن الزامی است، جریان کارها کند میشود.
کمیته سفر و سلامت سازمان بهداشت جهانی توصیه کرد کسانی که به مناطقی سفر میکنند که ویروس به فلج کودکان در آنجا شایع است، باید به طور کامل واکسینه شوند. بنا بر اعلام این سازمان، ساکنان مناطقی مانند خیبرپختوانخواه که شیوع این بیماری در آن گزارش شده است و نیز مسافرانی که بیش از چهار هفته آنجا میمانند، باید طی چهار هفته تا ۱۲ ماه بعد از سفر، دوز اضافی واکسن فلج اطفال را تزریق یا قطره خوراکی آن را مصرف کنند.