وزارت بهداشت افغانستان گفته است که طالبان و گروه داعش اجازه نمیدهند که واکسن بیماری «پولیو» (فلج اطفال) را در این کشور استفاده کنند. به همین دلیل است که آمار فلج کودکان درافغانستان بیشتر شده است.
دکتر وحیدالله مایار، سخنگوی وزارت بهداشت گفته است که ازآغاز سال جاری تا کنون، ده مورد ثبت بیماری فلج اطفال در افغانستان ثبت شده است.
آقای مایار گفت تلاشهای وزارت بهداشت افغانستان برای استفاده از واکسن «پولیو» در مناطقی که زیرسلطه طالبان و دیگر گروههای هراسافکن قرار دارد، نتیجه نداده است. او افزود: «هر چه چالشهای امنیتی در افغانستان بیشتر شود، عرضه خدمات بهداشتی نیز با مشکلات روبرو میشود.»
چندی پیش، مقامات افغانستان گفته بودند برای از بین بردن مشکلات امنیتی تصمیم گرفتهاند با هماهنگی با ملاها و چهرههای با نفوذ دینی، مخالفتها در برابر استفاده از واکسن فلج اطفال را کاهش دهند، اما این تلاشها بدون نتیجه بوده است.
کودکان ساکن در مناطقی که تحت کنترل مخالفین دولت به ویژه طالبان و داعشیها قرار دارد بیشتر با این بیماری دست وپنجه نرم میکنند. در این مناطق حتی اجازه نمیدهند کودکان در مساجد علیه بیماری فلج اطفال واکسینه شوند.
سال گذشته در افغانستان ۲۱ مورد بیماری فلج اطفال در استانهای جنوبی و شرقی ثبت شده بود.
از آغاز سال جاری تاکنون چهار مورد بیماری فلج اطفال در استان ارزگان، دو مورد در قندهار، سه مورد در هلمند و یک مورد در استان کنر بوده است، اما به دلیل مشکلات امنیتی مشخص نیست در سراسر افغانستان چه تعداد از کودکان مبتلا به این بیماری هستند.
چندی پیش وزارت بهداشت افغانستان اعلام کرد که به دلیل مخالفتهای مخالفین مسلح دولت، حدود یک میلیون کودک از واکسینه شدن در برابر بیماری فلج اطفال محروم شدند.
پولیو یا فلج اطفال، یک نوع بیماری ویروسی است که بر اعصاب تاثیر گذاشته و باعث فلجی تمام یا قسمتی از بدن انسان میشود و اکثراً اطفال زیر سن پنج سال مبتلا میشوند. این بیماری درمان ناپذیر است و تنها با دریافت دو قطره واکسن میتوان از بروز آن جلوگیری کرد.
افغانستان، پاکستان و نیجریه تنها سه کشورهای جهان هستند است که کودکانشان از بیماری فلج، رنج میبرند.