به گفته مجله نیچر، بر اساس تازهترین تحلیلهای ژنتیکی، نسل یک گونه ناشناخته از انسانهای اولیه که اجداد انسان امروزی محسوب میشوند، ۹۰۰ هزار سال پیش تقریبا منقرض شده است.
براساس مقاله منتشرشده در مجله نیچر، دانشمندان میگویند احتمالا اغلب انسانهای این نسل منقرضشده هم دوره «هوموهایدلبرگنسیس»ها بودهاند.
تازهترین مطالعات نشان میدهند که انقراض نسبتا کامل این نسل در قاره آفریقا رخ داده است. به گفته دانشمندان، تنها ۱۲۸۰ عضو از این نسل اجداد ناشناخته انسان که قدرت زادوولد داشتند زنده ماندند و طی قرنها و تا ۱۱۷ هزارسال جمعیت آنها ثابت ماند.
هایپنگ لی، دانشمند ژنتیک از دانشگاه آکادمی علوم چین در پکن، مسئول اصلی این مطالعات بوده است.
او میگوید نزدیک به ۹۸.۷ درصد از اجداد اصلی انسان امروز از بین رفتهاند. به گفته لی، کاهش جمعیت اجداد انسان و ثابت ماندن در تنها صدها نفر بین ۹۵۰ تا ۶۵۰ هزار سال پیش از میلاد مسیح ادامه یافته است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
نیک اشتون، باستانشناس موزه بریتانیا در لندن، که دیدگاه مشابهی در این زمینه دارد، به مجله نیچر گفت که تعداد اندک این نسل موفق شده است تا حدی به باروری برسد که جمعیت خود را تا پیش از ۱۰۰ هزار سال پیش بهصورت گستردهای افزایش دهد. انسان امروز بازمانده «هوموساپینس»هایی است که بین ۱۰۰ تا ۴۰ هزار سال پیش در آفریقا سکونت داشتهاند.
نیک اشتون میگوید که بازماندگان در یک محیط پایدار با منابع کافی و فشارهای کم روزمره در قاره آفریقا موفق به زادوولد و گسترش جمعیت شدهاند.
محققان برای این کشف جدید نیاز به اختراع ابزارهای جدید داشتند.
پیشرفتهای اخیر دیجیتالی در توالییابی ژنوم، درک دانشمندان از دوره پس از ظهور انسان مدرن را بهبود بخشیده است.
با این حال، محققان روشی را توسعه دادند که آنها را قادر میکند جزئیات مربوط به اجداد اولیه انسان را تکمیل کنند.
سرنا توچی، یک انسانشناس در دانشگاه ییل ایالات متحده، میگوید که چنین کاری به شدت مورد نیاز بود. او میگوید: «ما هنوز به دلایل متعدد، از جمله محدودیتهای روششناختی و مشکلات در دستیابی به دادههای دیانای انسانهای اولیه در دوران باستان و هوموساپینها هنوز اطلاعات کمی درباره پویایی جمعیت اجداد انسانهای اولیه داریم.»
در مطالعات جدید محققان موفق شدهاند پویایی جمعیت این نسل را براساس دادههای ژنتیکی انسان امروز بازسازی کنند.
در این مقاله میخوانیم که جمعیت اجداد انسان از ۸۱۳ هزار سال پیش روبه افزایش بوده است.
زیگیان هائو، متخصص ژنتیک دانشگاه شاندونگ چین، میگوید که بهدلیل انقراض اغلب اعضای جمعیت اجداد نسل انسان در ۹۰۰ هزار سال پیش، تنوع ژنتیکی برای قرنها از بین رفته و سوالات زیادی وجود دارد که هنوز جوابی برای آن پیدا نشده است.
بنابراین میتوان تصور کرد اگر چنین اتفاقی رخ نمیداد مغز انسان امروز بسیار پیچیدهتر و پیشرفتهتر بود.