پرداخت شهریه برای دانش‌آموزان افغان در استان قزوین اجباری شد

سیاهکالی تاکید کرد دانش‌آموزان خارجی همانند دانش‌آموزان ایرانی ملزم به پرداخت شهریه ثبت‌نام در مدارس خواهند بود

پیش از این نیز شماری از والدین دانش‌آموزان افغان گفته بودند که مدیران برخی مدارس در ایران بابت ثبت‌نام فرزندانشان از آن‌ها رشوه می‌گیرندــ  همشهری آنلاین

نقی سیاهکالی، مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین، اعلام کرد دانش‌آموزان «اتباع» با پرداخت شهریه می‌توانند در مقاطع مختلف سال تحصیلی جدید از خدمات آموزشی این اداره کل برخوردار شوند. 

سیاهکالی روز یکشنبه ۱۲ شهریور به خبرگزاری ایرنا گفت: «این دانش‌آموزان در مقاطع تحصیلی ابتدایی،‌ متوسطه اول و دوم در نواحی ۱ و ۲ با پرداخت شهریه می‌توانند از خدمات تحصیلی این اداره کل برخوردار شوند.»

او از افزایش ۹۰۰ دانش‌آموز «اتباع» از سال گذشته تاکنون در استان قزوین خبر داد و تاکید کرد: «ارائه این خدمات در شرایطی صورت می‌گیرد که استان قزوین با تنگناهای بسیاری در فضاهای آموزشی روبرو است که شرایط را برای آموزش دشوار می‌کند.»

به گفته مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین، شیوه‌نامه جدید ثبت‌نام دانش‌آموزان خارجی و مراحل ثبت اطلاعات در سامانه‌های سهما، مای مدیو و سیدا قرار داده شده تا نحوه سنجش نوآموزان و دانش‌آموزان در بدو ورود به دبستان هم اطلاع‌رسانی شود.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

سیاهکالی تصریح کرد: «دانش‌آموزان اتباع همانند دانش‌آموزان ایرانی به پرداخت شهریه ثبت‌نام در مدارس ملزم خواهند بود.»

مسئولان وزارت آموزش و پرورش جمهوری اسلامی پیش از این اعلام کرده بودند که این مجموعه با کسری بودجه روبرو است. مهدی فیاضی، رئیس مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از ایران وزارت آموزش و پرورش، گفته بود که پنج درصد از آموزش و پرورش ایران (۲۲ هزار کلاس درس) در خدمت اتباع است و سالانه  ۳۳۵ میلیون دلار معادل ۱۰ هزار میلیارد تومان برای دانش‌آموزان اتباع و ۵۲۷ دلار معادل ۱۵ میلیون تومان برای هر دانش‌آموز اتباع هزینه می‌شود.

با این حال، آمارهای وزارت آموزش و پرورش جمهوری اسلامی نشان می‌دهد که در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ تعداد ۶۷۰ هزار دانش‌آموز افغان در مدارس دولتی ایران تحصیل کرده‌اند که بیش از ۹۰ درصد هزینه‌های آن را دولت ایران پرداخته و کمتر از ۹.۳ درصد کمک‌های بین‌المللی بوده است.

با وجود این، در چنین شرایطی آنچه موجب نگرانی بیشتر جمهوری اسلامی شده، افزایش تعداد دانش‌آموزان خارجی به‌ویژه مهاجران افغان است. بر اساس آمارهای جمهوری اسلامی، جمعیت ۳۲۹ هزار نفری دانش‌آموزان اتباع در سال ۱۳۹۳-۱۳۹۲ در سال ۱۴۰۲-۱۴۰۱ به ۶۷۰ هزار نفر رسیده است. 

با این حال، شماری از خانواده‌های دانش‌آموزان افغان در ایران با توجه به هزینه‌های بالا و نبود اشتغال مناسب برای این مهاجران در ایران، گفته‌اند که از پرداخت چنین هزینه‌هایی برای تحصیل فرزندانشان عاجزند. از سوی دیگر، پیش از این شماری از والدین دانش‌آموزان افغان به ایندیپندنت فارسی گفته بودند که مدیران برخی مدارس در ایران از خانواده‌ دانش‌آموزان مهاجر افغان بابت ثبت‌نام فرزندانشان در مدرسه از یک تا سه میلیون تومان رشوه گرفته‌اند.

بیشتر از جهان