گفت‌وگوی بلینکن و نتانیاهو با موضوع مناسبات منطقه‌ای و مقابله با تهدیدهای ایران

بلینکن همچنین با محمود عباس گفت‌وگو کرد و نگرانی خود را درباره خشونت‌های جاری در کرانه باختری ابراز کرد

وزارت امور خارجه ایالات متحده روز سه‌شنبه ۱۴ شهریور (۵ سپتامبر) اعلام کرد که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، درباره ادغام منطقه‌ای اسرائیل و مقابله با تهدیدهای ایران گفت‌وگو کرد.

به گزارش رویترز، بلینکن همچنین با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی، صحبت کرد و نگرانی خود را درباره خشونت‌های جاری در کرانه باختری ابراز کرد.

وزارت خارجه آمریکا همچنین در این تماس در مورد حمایت از راه‌حل دو دولتی برای مناقشه اسرائیل و فلسطین و مخالفت با اقدام‌هایی که این راه‌حل را به خطر بیندازد، گفت‌و گو کرد.

جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، روز سه‌شنبه جک لو، وزیر سابق خزانه‌داری، را به‌عنوان سفیر این کشور در اسرائیل معرفی کرد. جک لو که یک یهودی ارتدوکس است و روابط نزدیکی با دولت یهودی دارد، نقشی کلیدی در روابطی ایفا خواهد کرد که بایدن برای منطقه در نظر دارد. بایدن تلاش می‌کند تا یک توافق بالقوه تاریخی را در منطقه شکل دهد به شکلی که عربستان سعودی، اسرائیل را به‌رسمیت بشناسد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

با این حال، عربستان سعودی بر این اصل پافشاری می‌کند که پیش از هر گونه عادی‌سازی مناسبات با اسرائیل باید شاهد پیشرفت در موضوع فلسطین بود. با این حال، به گزارش خبرگزاری فرانسه، منابع رسمی هشدار داده‌اند که هیچ توافقی برای عادی سازی مناسبات ریاض و تل‌آویو قریب‌الوقوع نیست، زیرا بجز موضوع فلسطین، عربستان سعودی به دنبال دریافت تعهدات نظامی و هسته‌ای از طرف ایالات متحده است.

گفت‌وگوی بلینکن با رهبران اسرائیل و فلسطینی در شرایطی صورت می‌گیرد که برت مک گورک، هماهنگ‌کننده سیاست خاورمیانه در کاخ سفید، در حال بازدید از منطقه است.

دولت بایدن در کنار انتقادهایی که به پروژه اصلاحات قضایی دولت اسرائیل دارد، تلاش کرده‌ است که تنش‌ها با نتانیاهو را کاهش دهد و انتظار می‌رود که نخست‌وزیر اسرائیل تا اواخر سال جاری به واشینگتن سفر کند.

دولت بایدن از رشد شهرک‌سازی‌های اسرائیلی در کرانه باختری انتقاد کرده و به سیاست قبل از حضور دونالد ترامپ در کاخ سفید، مبنی بر ممانعت از صرف بودجه آمریکا برای کار در دانشگاه‌های سرزمین‌های اشغالی بازگشته است. اقدامی که باعث محکومیت و خشم جمهوری‌خواهان شده است.

با این حال، بایدن یکی از تصمیم‌های کلیدی ترامپ مبنی بر انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به اورشلیم را حفظ کرده است، شهری که اسرائیل آن را پایتخت ابدی خود می‌داند و فلسطینی‌ها نیز خواهان شناسایی آن به‌عنوان پایتخت کشور آینده خودند.

بیشتر از جهان