سخنگوی قوه قضاییه: مهدی یراحی به «تشویش اذهان عمومی» متهم است

مسعود ستایشی مدعی شد که شهروند سوئدی بازداشت‌شده در ایران جرائمی مرتکب شده است

مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی، روز سه‌شنبه ۲۱ شهریور با حضور در یک نشست خبری به سوال‌هایی در مورد پرونده مهدی یراحی، وضعیت شهروند سوئدی بازداشت‌شده در ایران، فرانسوی‌های متهم به جاسوسی، رسیدگی به اتهام‌های گروه مجاهدین و همچنین بازداشت بهائیان و خوانندگان رپ پاسخ داد.

به گزارش رسانه‌های داخل ایران، مسعود ستایشی درباره پرونده مهدی یراحی، خواننده ایرانی که پس از انتشار ترانه «روسریتو دربیار» با هجوم ماموران به خانه‌اش بازداشت ‌شد، گفت: «مهدی یراحی به تشویش اذهان عمومی و ساخت و انتشار فیلم‌های برخلاف عفت عمومی متهم است. او بر اساس قرار تامین بازداشت موقت در زندان به سر می‌برد و پرونده‌اش پس از تفهیم اتهام و تحقیقات مقدماتی، به دادگاه صالح ارسال شده است.»

سخنگوی قوه قضاییه درباره بازداشت چند خواننده رپ دیگر نیز بدون نام بردن از آن‌ها گفت: «این افراد در یک گروه خوانندگی قرار داشتند که آهنگ تبلیغاتی با محتوای مبتذل تولید کردند. سه خواننده به همراه مدیر شرکت، مدیر توسعه بازار و همچنین ادمین‌هایی که کلیپ را پخش کردند، به اتهام تشویق به فساد بازداشت و با قرار وثیقه آزاد شدند.»

اشاره ستایشی به ترانه  تبلیغاتی «دافی» است که در زمان انتشار با استقبال گسترده کاربران شبکه‌های اجتماعی مواجه شد و بسیاری تصاویرشان را هنگام خواندن و رقصیدن با این ترانه منتشر کردند. این ترانه جنجالی که به دلیل شعر و موسیقی شاد و متفاوتش با استقبال فراوانی مواجه شد، به سفارش نشان تجاری «لوازم بهداشتی دافی» و برای تبلیغ محصولات این شرکت تهیه شده بود.

هم‌زمان با انتشار اخبار مربوط به ترانه دافی و حواشی آن، دورچی، خواننده رپ، به دلیل آنچه «استفاده از کلمات نامتعارف» اعلام شد، بازداشت شد. این رپر جوان پس از چند روز خبر آزادی‌اش را اعلام کرد.

مسعود ستایشی روز سه‌شنبه در بخش دیگری از صحبت‌هایش، به وضعیت دیپلمات سوئدی بازداشت‌شده در جمهوری اسلامی پرداخت و مدعی شد که او در ایران جرائمی مرتکب شده است.

سخنگوی قوه قضاییه تاکید کرد: «این تبعه سوئدی جرائمی را در سرزمین جمهوری اسلامی ایران مرتکب شده که بر اساس آن جرائم رسیدگی‌های مقدماتی صورت گرفته و با قرار قانونی به زندان اعزام شده است. تحقیقات در حال نهایی شدن است و به‌زودی پرونده او با تصمیم نهایی دادسرا به دادگاه صالح ارسال خواهد شد.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

جمهوری اسلامی ایران تا پیش از اینکه کشورهای اروپایی بازداشت شدن یوهان فلودروس، کارمند دستگاه دیپلماسی اتحادیه اروپا را فاش کنند، این اقدامش را علنی نکرده بود. این در حالی است که نیویورک تایمز روز دوشنبه چهارم سپتامبر (۱۳ شهریور) با انتشار گزارشی نوشت این شهروند سوئدی بیش از ۵۰۰ روز است که در زندان جمهوری اسلامی است.

به نوشته این رسانه، مقام‌های سوئد و اتحادیه اروپا بیش از یک سال است که بازداشت این شهروند اروپایی را مخفی نگه داشته‌اند. به این ترتیب به نظر می‌رسد او نیز مانند سایر گروگان‌های پیشین جمهوری اسلامی به یک ابزار مهم برای امتیازگیری تهران از غرب و ادامه روند «دیپلماسی گروگان‌گیری» تبدیل شده است.

ستایشی همچنین در رابطه با آخرین وضعیت فرانسوی‌های بازداشت‌شده متهم به جاسوسی گفت: «پرونده دو جاسوس فرانسوی که در تاریخ ۱۰ اردیبهشت دستگیر شدند، با صدور کیفرخواست به دادگاه صالح ارسال شده و وکلای متهمان در دو نوبت پرونده را مطالعه کرده‌اند که پس از رسیدگی، اطلاع‌رسانی خواهیم ‌کرد.»

این مقام قوه قضاییه در شرایطی از اتهام جاسوسی به شهروندان فرانسوی خبر داد که جمهوری اسلامی در اقدامی فرصت‌طلبانه، ایرانی‌های دوتابعیتی و شهروندان کشورهای خارجی‌ را با اتهام‌های ساختگی بازداشت می‌کند و از این فرصت برای معامله آن‌ها با ایرانی‌های مدنظرش در اروپا یا ایالات متحده و نیز به عنوان اهرمی برای دریافت پول و سایر امتیازها استفاده می‌کند.

سخنگوی دستگاه قضا همچنین در بخش دیگری از صحبت‌هایش، توضیحاتی درباره بازداشت بهاییان ارائه کرد و مدعی شد که جمهوری اسلامی شبکه‌ای را شناسایی کرده است که در یکی از شهرهای شمالی کشور در پوشش مسائل آموزشی «عناصر سازمان‌یافته شبکه جاسوسی بهائیت را به کار گرفته بود».

او در این زمینه مدعی شد: «در حوزه مدارس ابتدایی، پیش‌دبستانی، مهدهای کودک و مراکز آموزشی و ورزشی شهرستان بابل، از طریق به کارگیری مربیان بهائی برای ترویج این فرقه اقدام می‌شد. ضابطان دو نفر از این افراد که از سرشناسان فرقه‌ بهائیت‌اند، دستگیر و روانه زندان کردند.»

ادعاهای ستایشی درباره اقدامات خلاف قانون بهائیان در شرایطی است که سرکوب بهائیان در حکومت جمهوری اسلامی ایران سال‌ها است که با بهانه‌های مختلف و به روش‌های گوناگون صورت می‌گیرد و مصادره اموال این شهروندان تنها یکی از شیوه‌های سرکوب آن‌ها است که با استناد به اصل ۴۹ قانون اساسی انجام می‌شود.

سخنگوی قوه قضاییه همچنین مانند جلسه‌های پیشین نشست هفتگی با خبرنگاران، به وضعیت حمید نوری نیز پرداخت و مدعی شد که اصول حقوق بشری درباره او رعایت نمی‌شود.

حمید نوری (عباسی) دادیار سابق زندان گوهردشت است که به دو اتهام اصلی «ارتکاب جنایت جنگی از نوع بین‌المللی» و مشارکت در «قتل عمد» در دادگاه منطقه استکهلم مجرم شناخته و به حبس ابد محکوم شده است. دادگاه نوری حدود ۹ ماه طول کشید و ۳۴ شاکی و ۲۶ شاهد علیه او شهادت دادند؛ با این حال جمهوری اسلامی او را «مطلقا بی‌گناه» معرفی می‌کند.