حقوق زنان؛ نوازندگان افغانستان و ایران و آلمان کنسرت برگزار کردند

طالبان در چند مورد سازهای موسیقی نوازندگان را آتش زده‌اند

انستیتو ملی موسیقی افغانستان روز پنجشنبه ۲۳ شهریور در جشنواره «بتهوون»، با شرکت شماری از هنرمندان جوان اهل ایران و آلمان، کنسرت موسیقی در حمایت از حقوق زنان در افغانستان و ایران برگزار کرد. 

جشنواره «بتهوون» هر سال از آغاز سپتامبر تا پایان اکتبر در شهر بن، زادگاه لودویگ فن بتهوون، برگزار می‌شود. در این جشنواره، گروه‌های موسیقی گوناگونی شرکت می‌کنند و آثار خود را اجرا می‌کنند. 

احمد ناصر سرمست، رئیس این انستیتو، در حساب کاربری خود در فیسبوک نوشت: «نام کنسرت مشترک جوانان انستیتو ملی موسیقی افغانستان، هنرمندان جوان موسیقی ایران، و اعضای ارکستر جوانان آلمان فدرال "صدای آزادی" است.» 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

او در مصاحبه با بخش دری دویچه وله گفت که هدف برگزاری کنسرت آگاهی‌رسانی درباره وضع «بد» هنرمندان موسیقی افغانستان و «آپارتاید جنسیتی» است که طالبان اعمال می‌کند. 

او افزود: «خوشحالم که انستیتو موسیقی افغانستان در خط مقدم دادخواهی برای موسیقی در افغانستان و اعاده حقوق موسیقی افغانستان و هنرمندان در دو سال اخیر کار کرده است.» 

او تاکید کرد که انستیتو موسیقی افغانستان از هر فرصت برای دادخواهی در عرصه حقوق موسیقی و اهالی موسیقی استفاده کرده است و همچنان به دادخواهی ادامه خواهد داد. 

او گفت که نوازندگان اهل افغانستان از هر راه ممکن می‌خواهند نشان دهند که بر سر حقوق فرهنگی، موسیقی، و حق آزادی مردم افغانستان و ایران نمی‌توان سازش کرد.  

پیش‌تر، ارکستر «جوانان افغانستان» متعلق به انستیتو ملی موسیقی افغانستان به مدت ۱۶ روز در سالن‌های معتبر سوئیس کنسرت برگزار کرد.

پس از روی کار آمدن حکومت طالبان، احمد ناصر سرمست امکان خروج اعضای انستیتو ملی موسیقی و شماری از خانواده‌هایشان به اروپا را فراهم کرد. 

ممنوع شدن هنر موسیقی از نخستین کارهای طالبان در زمان تسلط بر افغانستان بوده است. طالبان فعالیت اهالی موسیقی را ممنوع اعلام و پخش موسیقی در رسانه‌های داخلی کشور را نیز متوقف کردند.  

طالبان در چند مورد ساز‌های موسیقی آوازخوانان و نوازندگان را آتش زده‌اند و ادعا کرده‌اند که موسیقی در اسلام «حرام» است و به همین علت است که سازها را آتش زده‌اند.  

پیش از سلطه‌ طالبان در افغانستان، کنسرت‌های موسیقی آوازخوانان مرد و زن برگزار می‌شد. در دو دهه نظام جمهوری مورد حمایت کشورهای غربی نیز به شمار آوازخوانان و نوازندگان افزوده شده بود.  

در حکومت طالبان اختناق و سرکوب شدید در عرصه موسیقی حاکم شده است. بسیاری از اهالی موسیقی از ترس طالبان کشور را ترک کرده‌اند.  

طالبان در نیمه دوم دهه ۱۹۹۰ نیز بر افغانستان حکومت می‌کردند. در آن زمان نیز موسیقی ممنوع بود.

بیشتر از فرهنگ و هنر