سازمان بین‌المللی مهاجرت: ده‌ها هزارنفر بر اثر سیل لیبی بی‌خانمان شده‌اند

امدادگران بین‌المللی در لیبی می‌گویند ۱۱ روز پس از وقوع سیل، دست‌کم ۱۰ هزار نفر همچنان مفقودند.

دست‌کم ۳۳۰۰ نفر در جریان سیل جانشان را از دست‌ داده‌اند-Photo by Mahmud Turkia / AFP

آثار سیل بر خودروها در شهر درنا 

 

امدادگران بین‌المللی می‌گویند پس از وقوع سیل در شهر درنای لیبی، بیش از ۱۰ هزار نفر ناپدید شده‌اند. 

مقامات محلی اعلام‌ کردند که تا روز پنجشنبه، دست‌کم ۳۳۰۰ نفر در جریان سیل جانشان را از دست‌ داده‌اند. 

سازمان بین‌المللی مهاجرت، پنجشنبه ۲۱ سپتامبر، با انتشار بیانیه‌ای اعلام‌ کرد که بر اثر وقوع سیل در شمال شرقی لیبی، نزدیک به ۴۴ هزار نفر بی‌خانمان شده‌اند. 

به گفته این نهاد بین‌المللی، مشکل اصلی تامین‌ آب آشامیدنی و غذا برای سیل‌زدگان است. به گفته این سازمان، آوارگان و سیل‌زدگان لیبی نیاز فوری به غذا و آب دارند. 

همچنین این سازمان در بیانیه‌اش خاطرنشان کرد که اثرات مخرب روانی سیل و مرگ نزدیکان، بسیاری از بازماندگان را به شرایط بحرانی کشانده‌ است. 

پس از گذشت ۱۰ روز از جاری شدن سیل در این منطقه از لیبی، تلفن‌های همراه همچنان به‌درستی کار نمی‌کنند، هرچند که مقامات محلی پس از آغاز اعتراضات در روزهای گذشته، قول دادند که به‌زودی آنتن تلفن‌های همراه منطقه به‌کار می‌افتند.

 آن‌ها دلیل اصلی قطع ارتباط را «پارگی کامل فیبرهای نوری» در جریان سیل عنوان می‌کنند. با این‌حال، بازماندگان این سیل معتقدند که مقامات محلی عمدا ارتباطات با جهان خارج را مسدود کرده‌اند تا جهانیان فجایع به‌جای مانده از سیل را نبینند. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

به گفته دادستان ارشد لیبی، دلیل اصلی وقوع سیل‌های اخیر، به‌جز توفان دانیل، دو سد نزدیک به درنا است، سد‌هایی که در دهه ۹۰ میلادی ساخته‌ شدند، اما پس از سقوط معمر قذافی در سال ۲۰۱۱، شرایط بحرانی و هرج‌ومرج داخلی اجازه نظارت بر آن‌ها را نداد.

معترضان به مقامات محلی و رسیدگی نکردن به وضعیت‌ سدها، روز دوشنبه، مقابل مسجد جامع درنا تجمع کردند و علیه پارلمان در شرق لیبی و رهبر آن، عقیل صالح، شعار سر دادند.

الصدیک السور، دادستان کل لیبی، شامگاه چهارشنبه در یک مصاحبه تلویزیونی قول داد که تحقیقات در مورد علت فاجعه، «نتایج سریع» داشته باشد.

او بدون ذکر نام افزود که مظنونان به فساد یا سهل‌انگاری در ساخت این سدها، «قبلا شناسایی شده‌اند.»

هم‌زمان سازمان ملل متحد، پنجشنبه، هشدار داد که شیوع بیماری می‌تواند «بحران ویرانگر دوم» را در مناطق سیل‌زده ایجاد کند.

سازمان ملل گفت که مقامات محلی، نهادهای امدادرسان و سازمان بهداشت جهانی «نگران خطر شیوع بیماری، به‌ویژه ناشی از آب آلوده و نبود سرویس‌های بهداشتی‌اند.»

مرکز کنترل بیماری‌های واگیردار لیبی هشدار داده است که آب اصلی در منطقه فاجعه، آلوده است و از ساکنان خواسته از آن استفاده نکنند.

بیشتر از جهان