سه تن از کارمندان عالیرتبه دولت و یکی از مقامهای کنگره آمریکا به شبکه خبری انبیسی نیوز گفتند که دولت آن کشور تعدادی موشک دوربرد در اختیار اوکراین قرار خواهد داد.
انبیسی اعلام کرد که نمیتواند نام آن افراد را فاش کند. البته آنها به این شبکه خبری نگفتند «چه زمانی موشکها تحویل اوکراین میشود.»
ماههاست که اوکریان از آمریکا میخواهد که سامانه موشکی ارتش آمریکا معروف به «ATACMS» را در اختیار ارتش اوکراین قرار دهد.
این سامانه توانایی حمله به هدفهایی در فاصله کمتر از ۳۵۰ کیلومتر دارد.
اوکراینیها با استفاده از این سامانه موشکی میتوانند خطوط تدارکات، راهآهن سراسری، و مکانهای فرماندهی و کنترل در پشت جبهه روسیه را مورد هدف قرار دهند.
تحلیلگران نظامی میگویند آمریکا ذخیره اضافی از این سامانههای موشکی ندارد که بخواهد به اوکراین بدهد. همزمان، برخی از مقامهای کاخ سفید بهدلیل «تهاجمی» و نه «دفاعی» بودن این سلاح قصد ندارند آن را به اوکراین بدهند. دیمیترو کولبا، وزیر خارجه اوکراین، بارها برای مطمئن شدن کاخ سفید اعلام کرده است که کشورش متعهد میشود موشکهای دوربرد را فقط در محدوده مرزهای اوکراین به کار گیرد.
شبکه خبری انبیسی بهنقل از منابع اطلاعاتی میگوید که هنوز مشخص نیست کدام نوع از موشکهای دوربرد آمریکایی تحویل اوکراین خواهد شد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
پیش از این، بسیاری از همسایگان اروپایی اوکراین که عضو ناتو هستند سامانههای موشکی دریافتی از آمریکا را به اوکراین دادهاند. بریتانیا نیز پیشتر نوعی از موشکهای دوربرد به اوکراین داده است. البته گفتنی است که بُرد این موشکها بسیار کمتر از برد موشکهای مورد نظر در سامانه آمریکایی است.
آلمان و آمریکا در ماههای گذشته سامانههای آمریکایی دفاع ضدموشکی «پاتریوت» به اوکراین فرستادهاند. اوکراین میگوید این سامانه کمک زیادی به رهگیری و هدف قرار دادن موشک و راکت و پهپادهای روسیه کرده و جان هزاران اوکراینی را نجات داده است.
دولت اوکراین از آلمان نیز خواسته است که موشکهای کروز تاروس به ارتش آن کشور بدهد، درخواستی که آلمانیها هنوز به آن پاسخ مثبت ندادهاند.
اوکراین میگوید در صورتی که چند موشک کروز تاروس داشته باشد، میتواند برای همیشه به جنگ پایان دهد. جنگ اوکراین در ۲۴ فوریه سال ۲۰۲۲ پس از حمله روسیه به سرزمینهای اوکراینی آغاز شد.