برنامه جهانی غذا: یک میلیون مادر و کودک در افغانستان از کمک غذایی محروم شدند

برنامه جهانی غذا به دلیل کمبود بودجه، بخش بزرگی از فعالیتش را در ماه اکتبر متوقف کرد

برنامه جهانی غذا از کمبود بودجه برای رساندن کمک زمستانی به مناطق آسیب‌پذیر نگران است‌ــ AFP

برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد روز دوشنبه دهم مهر (دوم اکتبر) در یادداشتی در اکس نوشت که از آغاز ماه اکتبر، بودجه کمک غذایی به یک میلیون مادر و کودک در افغانستان قطع شده است.

این سازمان با اشاره به بحران کمبود بودجه کمک به افغانستان نوشت: «بیش از یک میلیون مادر و کودک [در افغانستان] به دلیل کمبود بودجه شدید، دیگر از کمک‌های تغذیه برخوردار نمی‌شوند.» برنامه جهانی غذا تاکید کرد که بیشترین هزینه کاهش کمک‌های بشردوستانه به افغانستان را زنان و کودکان می‌پردازند.

این سازمان روز یکشنبه اول اکتبر هم در اطلاعیه دیگری، درباره نبود امکانات رساندن غذا به مناطق سردسیر و دورافتاده افغانستان قبل از آغاز فصل سرما هشدار داده بود.

برنامه جهانی غذای سازمان ملل یک ماه پیش در گزارشی اعلام کرد که به دلیل کمبود بودجه در افغانستان، از ماه اکتبر به بعد نمی‌تواند ارائه خدمات غذایی به نیازمندان را ادامه دهد.

سیندی مک‌کین، مدیر اجرایی برنامه جهانی غذای سازمان ملل، اواسط ماه سپتامبر، در مصاحبه با شبکه سی‌ان‌ان، گفت که اگر بودجه کافی در اختیار این سازمان قرار نگیرد، قادر به ادامه فعالیت در افغانستان نخواهد بود و مجبور است افغانستان را ترک کند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

مک‌کین تصریح کرد که برنامه جهانی غذا بودجه مورد نیاز برای ماه اکتبر را در اختیار ندارد و به همین دلیل از آغاز این ماه قسمت بزرگی از خدماتش را متوقف خواهد کرد. او تاکید کرد که زنان بیشترین آسیب ناشی از این بحران را متحمل می‌شوند و افزود: «در حال حاضر، زنان (افغانستان) نمی‌توانند کار کنند. آن‌ها نمی‌توانند هیچ شغلی داشته باشند. ما به زنان و کودکان غذا می‌دهیم؛ اگر داشته باشیم.» 

آژانس‌های سازمان ملل در سال ۲۰۲۳ عموما از کمبود بودجه کمکی شاکی بوده‌اند. این سازمان‌ها در آغاز این سال درمجموع بیشتر از دو میلیارد دلار بودجه برای کمک‌های بشردوستانه به افغانستان درخواست کردند اما دفتر هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل (اوچا)، اواخر اوت در گزارشی اعلام کرد از این میزان، تنها ۷۴۴ میلیون دلار دریافت کرده و با کمبود ۱.۳ میلیارد دلاری بودجه موردنیازش مواجه است.

این در حالی است که بر اساس گزارش اوچا، جمعیت افراد نیازمند به کمک‌های بشردوستانه در افغانستان در سال ۲۰۲۳ به ۲۹.۲ میلیون نفر، یعنی بیش از دوسوم جمعیت این کشور، رسیده است.

بیشتر از جهان