روزنامه گاردین در گزارشی به ماجرای آرمیتا گراوند پرداخت و در همین راستا با دو نفر از شاهدان عینی این حادثه گفتوگو کرد. بر اساس این گزارش، یکی از شاهدان مدعی شده است که اندکی پس از ورود آرمیتا به داخل واگن قطار، یکی از حجاببانهای زن با او به دلیل نداشتن روسری شروع به مشاجره کرده است. این شاهد عینی در ادامه میگوید: «زن چادری با فریاد از او پرسید که چرا مقنعهاش را نپوشیده است. آرمیتا سپس به او گفت: مگر من از تو میخواهم که حجابت را برداری؟ چرا از من میخواهی آن را سرم کنم؟ سپس مشاجره آنها به خشونت کشیده شد. مامور حجاب شروع به حمله فیزیکی به آرمیتا کرد و او را به شدت هل داد.»
گاردین از قول شاهدی دیگر نوشت که آرمیتا وقتی روی زمین افتاد هنوز هوشیار بود. شاهدان این اتفاق ادعا کردند که همان مامور حجابی را که به آرمیتا حمله کرده بود پشت آمبولانسی که آرمیتا را به بیمارستان رساند دیدهاند. یکی از این شاهدان عینی در ادامه گفت: «دوستان و خانواده آرمیتا تحت فشار هستند. من انتظار ندارم بعد از اتفاقی که برای خانواده مهسا افتاد، آنها حقیقت را فاش کنند.»
همزمان گزارشهای ضدونقیض بسیاری از وضعیت خانواده آرمیتا در رسانهها منتشر میشود. درحالی که روز چهارشنبه روزنامه فراز مجبور شد مصاحبهاش با پدر آرمیتا را که گفته بود «از وضعیت دخترش بیخبر است» تکذیب کند، روز پنجشنبه نیز برخی خبرهای ضدونقیض حاکی از بازداشت شهین احمدی، مادر آرمیتا گراوند، بوده است.
جمهوری اسلامی پس از تجربه مهسا امینی، تنها در تلاش است تا بتواند جلوی درز اخبار را بگیرد. از ممنوعیت درج خبر و بازداشت خبرنگار پیگیر این پرونده گرفته تا درز اخبار گمراهکننده و ایجاد جنگ روانی در رسانههای نزدیک به حکومت، راههایی است که تا این لحظه برای جلوگیری از انتشار اخبار صحیح درباره مصدومیت مشکوک این دختر نوجوان مورد استفاده قرار گرفته است. اما کماکان از کانالهای رسمی و حکومتی اسنادی منتشر میشود که تقطیعشده بودن آنها نشان از یک پنهانکاری بزرگ از سوی حاکمیت دارد.
در آخرین مورد، یک فایل صوتی از تماس پرسنل مترو با اورژانس منتشر شده است که بر اساس آن، زمانی که پرسنل مترو در حال توضیح نحوه بیهوش شدن آرمیتا بود، صدا قطع میشود و از کمی بعدتر دوباره ادامه پیدا میکند. در این فایل صوتی پرسنل مترو میگوید که «ما یک مسافر خانوم داریم که میخواسته سوار قطار شود…» در این لحظه فایل قطع میشود و از اینجا ادامه پیدا میکند که میگوید: «حالا بیهوش روی زمین افتاده».
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در فیلمهایی که صداوسیمای جمهوری اسلامی و رسانههای نزدیک به حاکمیت منتشر کردهاند، تصاویر تقطیعشده بسیاری وجود دارد. اما مهمترین بخشی که بسیاری از شهروندان نیز در مورد آن اظهارنظر کردهاند مربوط به صحنه ورود آرمیتا به داخل واگن قطار است. با وجود آنکه اکثر واگنهای مترو دارای دوربین مداربستهاند، هیچ تصویری از این دوربین در فیلمهای صداوسیما دیده نمیشود.
خبرگزاری ایرنا پس از این حواشی، بار دیگر فردی را مقابل دوربین نشاند تا نبود فیلمهای داخل قطار را توجیه کند. ایرنا، خبرگزاری دولت جمهوری اسلامی، راهبر خط چهار مترو تهران را مقابل دوربینش آورد و این فرد مقابل دوربین گفت که قطار ۱۳۴ دوربین مداربسته ندارد. پیش از این نیز آمنه سادات ذبیحپور معروف به بازجو خبرنگار مدعی شده بود که بر اساس پیگیریهایش، قطارهای سری ۱۰۰ مترو، دوربین مداربسته ندارند و به همین علت ویدیویی از صحنه بیهوش شدن آرمیتا وجود ندارد.
هرچند برخی افراد در رسانههای اجتماعی این ادعا را نیز رد کردند و مدعی شدند که تمام قطارهای سری ۱۰۰، ۳۰۰ و ۵۰۰ دارای دوربین مداربستهاند، اما تصاویر منتشر شده در رسانههای حکومتی حاکی از آن است که قطاری که آرمیتا وارد آن شده، از قطارهای سری ۱۲۰۰ است که بر اساس اطلاعات مندرج در سایت واگنسازی، تمام این سری قطارها دارای دوربین مداربستهاند.
مشابه این ماجرا در مورد قتل مهسا امینی نیز رخ داده بود و تصاویری از دوربینهای بیرون مترو، ون پلیس و لباس ماموران پلیس، هیچگاه منتشر نشد و پلیس منکر وجود دوربین و تصاویر آن روز شده بود.