گزارش دفتر هماهنگکننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) نشان میدهد که در زلزلههای هرات بیشتر از ۱۸ هزار نفر آسیب دیدهاند، ۲۹۰ راس دام تلف شده و ۴۴۴ روستا ویران شده است.
این نهاد سازمان ملل اعلام کرد که برخی مناطقی که بهتازگی و در زلزله چهارشنبه آسیب دیدند، هنوز بررسی نشدهاند. بنابراین احتمال دارد تعداد افرادی که مستقیم و غیرمستقیم تحتتاثیر قرار گرفتهاند، افزایش یابد.
Another 6.3 magnitude earthquake hit western Herat Province in #Afghanistan today, impacting 112 villages.
— UN Humanitarian (@UNOCHA) October 11, 2023
An estimated 17,000 people have been affected since the first earthquake, just 4 days ago.
Our latest update: https://t.co/ZvH9kqTdsn pic.twitter.com/5tmIOl5uYh
در پنج روز گذشته، هرات دستکم چهار بار لرزید و آمار کشتهها از دو هزار تن و آمار زخمیها از سه هزار تن گذشت. ویرانی در شهرستانهای زندهجان و انجیل بسیار گسترده و وسیع است. ساکنان زندهجان در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه گفتهاند که تا ساعتها پس از وقوع زلزله هیچکس برای کمک در محل حضور نداشت.
زمینلرزه روز چهارشنبه ۱۹ مهر به بزرگی ۶.۳ به همراه چند پسلرزه در ۲۸ کیلومتر شمال غربی هرات رخ داد. آمارهای سازمان ملل نشان میدهد که در این زمینلرزه، دستکم دو نفر کشته و نزدیک به ۶۰ تن زخمی شدهاند. با این حال، گزارش اوچا که روز چهارشنبه منتشر شد، نشان میدهد ۱۱ هزار و ۶۶ نفر در شهرستانهای زندهجان، گلران، کوشک/رباط سنگی و شهرستان کوهستان و همچنین حدود شش هزار نفر دیگر در شهرستان انجیلــ مرکز زمینلرزه روز چهارشنبهــ آسیب دیدهاند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
گزارشها این نهاد سازمان ملل همچنین نشان میدهد که حدود یک هزار و ۷۱۴ باب خانه در زلزله روز شنبه به طور کامل تخریب شده که این خرابیها در شهرستانهای زندهجان (۱۳۷۳ خانه)، گلران (۲۹۵) و کوشک/رباط سنگی (۴۶) بودهاند. نزدیک به ۱۲۰ منزل مسکونی هم بهشدت آسیب دیدهاند که ۷۷ خانه در شهرستانهای کوشک/رباط سنگایی، ۲۳ خانه در زندهجان و ۱۹ خانه در کوهسان بوده است.
بر اساس آمارهای نهادهای امدادرسان سازمان ملل متحد، تاکنون ۳۸ کودک بدون همراه، ۲۴ سالمند بدون همراه و ۱۳۸ زن سرپرست خانوار در دو شهرستان از جمله زندهجان و کشوک شناسایی کردهاند.
بنا بر اعلام دفتر هماهنگکننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد، تا روز چهارشنبه بیش از ۱۳ میلیون دلار از کشورهای مختلف به دست این نهاد رسیده است تا به آسیبدیدگان زلزله هرات کمک کنند. این کمکهای بشردوستانه عبارتاند از اهدای ۳.۵ میلیون یورو از دفتر بشردوستانه جامعه اروپا (ECHO)، پنج میلیون یورو از آلمان، ۲.۵ میلیون یورو از سوییس، یک میلیون دلار از استرالیا، ۵۰۰ هزار یورو از ایرلند و ۱۰۰ هزار دلار از ژاپن.
با این حال، نهادهای مختلف سازمان ملل متحد همچنان از کشورهای جهان خواستهاند برای رسیدگی به آسیبدیدگان زلزله هرات کمک کنند.
سازمان پناهندگان سازمان ملل متحد اعلام کرده که امدادگران این سازمان در منطقه حضور دارند تا به آسیبدیدگان زلزله مرگبار غرب افغانستان کمک کنند اما کمکها کافی نیستند و نیاز است که کشورهای بیشتری کمک کنند.
The UN Refugee Agency is in Afghanistan’s Herat province helping people who’ve lost everything. But we need your help to do more.
— Australia for UNHCR (@UNrefugees) October 12, 2023
The earthquakes follow years of conflict, drought, and economic hardship. As the winter season approaches, your support is vital. pic.twitter.com/lfGQqcd745
این سازمان روز پنجشنبه ۲۰ مهر در اکس نوشت: «این زمینلرزهها به دنبال سالها جنگ، خشکسالی و مشکلات اقتصادی اتفاق افتادهاند. با نزدیک شدن به فصل زمستان حمایت شما حیاتی است.»
پیش از این، صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) نیز گفته بود که بیش از ۹۰ درصد قربانیان زلزله هرات در غرب افغانستان زنان و کودکاناند و این سازمان برای رسیدگی به آسیبدیدگان به ۲۰ میلیون دلار کمک فوری نیاز دارد.
برنامه جهانی غذای سازمان ملل هم میگوید برخی روستاها بر اثر زلزله کاملا ویران شدهاند و مردم در ترس و گرسنگی به سر میبرند: «آنهایی که جان سالم به در بردهاند، خانهای ندارند که به آن بازگردند. آنها ترسیده و گرسنهاند. بسیاری در سرپناهی محقر شب سرد را بیرون، در میان خرابهها، سپری کردهاند. این وضع در زمانی پیش آمده است که یکسوم این مردم کشور نمیدانند وعده غذایی بعدیشان چگونه تامین خواهد شد.»
این بلای طبیعی مرگبار در حالی اتفاق میافتد که افغانستان فاقد یک حکومت قانونی است و طالبان که بیشتر عمرشان را در جنگ گذارندهاند، چیزی از مدیریت بحران نمیدانند. ملا هبتالله آخوندزاده، رهبر طالبان، هم که هرچند روز یک بار فرمانی علیه زنان صادر میکرد، پنج روز پس از زلزله هرات هنوز هیچ پیام همدردی خطاب به خانوادههای آسیبدیده منتشر نکرده است.