آمریکا برای پشتیبانی از ارتش اسرائیل نیروی نظامی به این کشور اعزام‌ می‌کند

ایالات ‌متحده می‌گوید این نیروها در جنگ‌ها حضور نخواهند داشت و برای حمایت‌های راهبردی و پزشکی به اسرائیل می‌روند

RAMZI HAIDAR / AFP-نیروهای آمریکایی در خاورمیانه

روزنامه آمریکایی وال‌استریت ‌ژورنال به نقل از وزارت دفاع ایالات‌ متحده می‌گوید که نزدیک به دو هزار نظامی این کشور انتخاب شده‌اند تا برای حمایت از اسرائیل به این کشور اعزام شوند. 

به گفته پنتاگون، این نیروها برای مشاوره‌های راهبردی و پشتیبانی‌های پزشکی به خاورمیانه می‌روند. 

به گفته این وزارتخانه، قرار نیست هیچ‌یک از این نیروها در جنگ‌های رودررو شرکت کنند. وال‌استریت ژورنال نوشته ‌است که این نیروها در حال حاضر در نقاطی در آسیا و اروپا مستقرند.  

مشخص نیست که ایالات متحده تحت چه شرایطی می‌تواند این نیروها را به اسرائیل اعزام، یا در آنجا مستقر کند. به گزارش وال‌استریت‌ ژورنال، تصمیم پنتاگون نشان می‌دهد  که در صورت تهاجم زمینی ارتش اسرائیل به غزه، آمریکا آماده حمایت از نیروهای اسرائیلی است. 

پس از حمله حماس به اسرائیل و کشته ‌شدن حدود ۱۳۰۰ نفر، ایالات‌ متحده در حال تقویت قدرت نظامی‌اش در خاورمیانه است تا به گفته کاخ سفید، از گسترش درگیری بین اسرائیل و حماس جلوگیری کند و جمهوری ‌اسلامی ایران را از دخالت در این مناقشه بازدارد. نگرانی‌های بین‌المللی از درگرفتن یک جنگ منطقه‌ای گسترده‌تر افزایش یافته است. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

ایالات ‌متحده در همین راستا دو ناو هواپیمابر خود را به منطقه فرستاده ‌است. آمریکا تعدادی پایگاه‌ دیگر هم در خاورمیانه دارد که به نیروی انسانی، هواپیماهای جنگنده و کشتی‌های جنگی مجهزند.

یک مقام آمریکایی که نخواست نامش فاش شود، هفته گذشته به خبرگزاری رویترز گفت: «تمام تلاش‌ها برای جلوگیری از تبدیل شدن این درگیری به مناقشه‌ای منطقه‌ای انجام می‌شود، زیرا اگر چنین شود، ایالات متحده مجبور است تا حد زیادی از منابعش استفاده کند. نمی‌خواهم در مورد کمک‌هایی که در صورت بروز درگیری گسترده‌تر ارائه خواهد شد، رقمی مطرح کنم، چون هنوز تصمیمی اتخاذ نشده‌ است.» 

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات ‌متحده، می‌گوید که استقرار دو ناو هواپیمابر آمریکا «برای تحریک کسی نیست، بلکه صرفا پیام بازدارنده بسیار واضحی است مبنی بر اینکه که هیچ‌کس نباید کاری کند که این درگیری گسترش یابد، یا تجاوز به اسرائیل را افزایش دهد».

اتخاذ هر گونه تصمیم برای آغاز عملیات نظامی در خاورمیانه، بر عهده شخص جو بایدن در جایگاه رئیس جمهوری ایالات متحده است، و حمایت جمهور‌خواهان را هم با خود خواهد داشت. سناتور لیندسی گراهام، از چهره‌های بانفوذ جمهوریخواه در امور امنیت ملی، یکشنبه، ۱۵ اکتبر (۲۳ مهر)، به رویترز گفت که اگر جبهه دومی در شمال اسرائیل گشوده شود، به کنگره پیشنهاد خواهدک رد که اجازه حمله آمریکا به مراکز نفتی ایران را صادرکند.

بیشتر از جهان