تکذیب مرگ مغزی آرمیتا گراوند به نقل نزدیکانش: «خانواده‌ به بازگشت او امیدوارند»

پیش‌تر خبرگزاری‌های حکومتی، از جمله برنا و تسنیم، مدعی شده بودند که پزشکان از بهبود آرمیتا‌ گراوند اظهار ناامیدی کرده‌اند

یک روز پس از اینکه رسانه‌های حکومتی تسنیم و برنا به نقل از پزشکان آرمیتا گراوند، مدعی مرگ مغزی این دختر نوجوان آسیب‌دیده در مترو تهران شدند، برخی خبرها از واقعیت نداشتن این موضوع حکایت دارد.

وبسایت خبری رادیو فردا دوشنبه، ۲۳ اکتبر (یکم آبان)، با انتشار گزارشی درباره وضعیت آرمیتا گراوند، از گفت‌وگو با نزدیکان خانواده او خبر داد و به نقل از آن‌ها نوشت که «خانواده گراوند همچنان امیدوار به بازگشت اوست».

به گزارش این رسانه، دو منبع از نزدیکان آرمیتا گراوند به نقل از منابع پزشکی در بیمارستان فجر تهران، گزارش‌ها درباره «مرگ مغزی» او را رد کردند. به گفته آنان، پزشکان معالج آرمیتا معتقدند که موضوع «مرگ مغزی» این دختر نوجوان صحت ندارد؛ هرچند، در این شرایط از نظر پزشکی هیچ کمکی از آن‌ها برنمی‌آید و «همه چیز دست خداست».

منبع خبری دیگری از خانواده گراوند نیز به رادیو فردا گفته است که از تیم معالج آرمیتا در مورد وضعیت او جویا شده است و آن‌ها موضوع «مرگ مغزی» را رد می‌کنند و می‌گویند «وضعیت آرمیتا هیچ تغییری نکرده است». تیم معالج همچنین به خانواده گراوند گفته‌اند که اگر آرمیتا در شرایط «مرگ مغزی» بود، «تا امروز تحت مراقبت قرار نداشت».

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

به گزارش هه‌نگاو، یکشنبه، ۳۰ مهر (۲۲ اکتبر)، چند ساعت پس از انتشار خبر خبرگزاری برنا، رسانه وابسته به وزارت ورزش و جوانان دولت جمهوری اسلامی ایران، مبنی بر تقویت احتمال مرگ مغزی آرمیتا گراوند، بهمن گراوند، پدر آرمیتا، در گفت‌وگویی اظهار کرد: «پزشکان گفته‌اند که امیدی برای زنده ماندن آرمیتا نداریم.» پدر آرمیتا اصطلاح «مرگ مغزی» را به کار نبرده و تاکید کرده است که وضعیت جسمانی آرمیتا از روز اول تاکنون هیچ تغییری نکرده است.

با این حال، خبرگزاری حکومتی تسنیم ظهر همان روز مدعی شد که با طولانی‌ شدن دوره کمای آرمیتا، پزشکان از بهبود او ناامید شده‌اند و احتمال مرگ مغزی این دختر نوجوان قطعی به نظر می‌رسد.

این اخبار در شرایطی در خبرگزاری‌های وابسته به دولت و سپاه پاسداران منتشر شد که راستی‌آزمایی آن‌ها برای روزنامه‌نگاران مستقل دشوار است، زیرا خبرنگاران و رسانه‌‌های داخلی غیروابسته به حکومت، از پیگیری پرونده آرمیتا گراوند منع شده‌اند.

یکی از خبرنگاران شاغل در ایران چهارشنبه، ۱۲ مهر، در گفت‌وگو با ایندیپندنت فارسی خبر داد که به دستور نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی، تمام خبرنگاران و رسانه‌ها از پیگیری مستقل ماجرای آرمیتا گراوند، دختر ۱۶ ساله مخالف حجاب اجباری، منع شده‌اند و به خبرنگاران گفته شده است که چه در رسانه‌ها و چه در شبکه‌های اجتماعی، فقط اجازه دارند اظهارات مقام‌های رسمی و حکومتی را درباره وضعیت پرونده آرمیتا بازنشر کنند.

به گفته او، بخش مراقبت‌های ویژه و نیز اطراف بیمارستان فجر تهران تحت تدابیر شدید امنیتی قرار گرفته، شاهد حضور پرشمار نیروهای نظامی و لباس‌شخصی است و ماموران سرکوبگر از توقف و پرسشگری مردم و خبرنگاران جلوگیری می‌کنند. ماموران حکومتی همچنین مریم لطفی، خبرنگار روزنامه شرق، را که برای پیگیری حادثه به بیمارستان فجر رفته بود، ساعاتی بازداشت کردند تا مانع اطلاع‌رسانی درباره وضعیت آرمیتا گراوند شوند.

نخستین بار یکشنبه نهم مهر، گزارش‌هایی از برخورد فیزیکی «ماموران حجاب‌بان» در ایستگاه مترو شهدای تهران با آرمیتا گراوند، دانش‌آموز ۱۶ ساله هنرستان عروه‌الوثقی، در شبکه‌های اجتماعی منتشر، و سپس توضیح داده شد که در درگیری‌ای که به علت مخالفت آرمیتا با رعایت حجاب اجباری رخ داده،‌ ماموری او را هل داده و باعث شده است که سر او به میله آهنی واگن برخورد کند و بیهوش شود.

شاهدان عینی در گفت‌وگو با برخی رسانه‌ها، از جمله روزنامه گاردین، این موضوع را تایید کرده‌اند. اما مسئولان جمهوری اسلامی ایران ضمن تکذیب برخورد خشونت‌آمیز ماموران با آرمیتا و انتشار فیلم‌های گزینشی از دوربین‌های مترو، اطرافیان این دختر نوجوان را به اعتراف اجباری مقابل دوربین‌های حکومتی وادار کردند تا تایید کنند که آرمیتا در اثر «افت فشار» به زمین افتاده و بیهوش شده است.

پس از انتشار تصویری از آرمیتای بیهوش بر تخت آی‌سی‌یوی بیمارستان، ماموران امنیتی گوشی‌های‌ تمام اعضای خانواده گراوند را به دلیل «ظن ارسال هرگونه تصویر» به خارج از ایران، ضبط کرده‌اند و ملاقات‌های بخش آی‌سی‌یو در طبقه اول بیمارستان فجر نیز به‌کلی لغو شده است.

با وجود تلاش حکومت برای جلوگیری از اطلاع‌رسانی درباره شرایط این دختر نوجوان، بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی در ایران، وضعیت آرمیتا گراوند را با مهسا امینی، دختر جوانی که شهریور گذشته در بازداشت ماموران گشت ارشاد کشته شد، مقایسه می‌کنند.

سازمان عفو بین‌الملل هم با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده است که مقام‌های جمهوری اسلامی ایران باید به یک هیئت بین‌المللی مستقل، شامل کارشناسان سازمان ملل، برای بررسی شرایط منجر به بستری‌شدن آرمیتا گراوند، اجازه ورود بدهند.