نظارت طالبان بر «سر و صورت» مردم؛ معلمانی که ریش کوتاه دارند اخراج می‌شوند

اداره معارف رژیم طالبان در سرپل به ۱۶۸ معلم و کارمند این اداره هشدار داد که به‌دلیل داشتن «ریش ‏کوتاه» از کار اخراج خواهند شد

یک معلم در حال تدریس در یکی از مدارس قندهار-MASSOUD HOSSAINI/AFP

مسئولان اداره معارف (آموزش و پرورش) طالبان در سرپل در شمال افغانستان در «روند نظارت بر سر و صورت مسئولان» و معلمان در مدرسه‌ها، به ۱۶۸ معلم به این دلیل که ریش کوتاه دارند هشدار دادند در صورتی که ریش بلند نگذارند، از کار اخراج می‌شوند.

مولوی محمد رحمانی، رئیس اداره معارف طالبان در سرپل، در نامه‌ای که به معلمان مدرسه‌ها و کارکنان اداره معارف فرستاد، نوشت: «به تعداد ۱۶۸ تن از کارکنان این اداره در مرکز سرپل و معلمان در ولسوالی‌ها [شهرستان‌ها]، در جریان نظارت بر سر و صورت مسئولان، به‌صفت یک مامور با شریعت برابر نبودند.»

در این نامه هشدار داده شده است که این آخرین تذکر است و اگر بار دیگر معلمان و کارکنان مذکور مطابق تعریف مسئولان طالبان از شریعت را ظاهر مناسب آماده نباشند، از کار اخراج می‌شوند.

رئیس اداره معارف طالبان، همراه با این نامه، فهرست ۱۶۸ نفر مذکور را با مشخصات آنان به اداره‌های مربوط به معارف در شهرستان‌های سرپل ارسال کرده است. در فهرست نام‌‌های این افراد، جرم آنان «ریش کوتاه» نوشته شده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

منبعی در سرپل ضمن ارسال این نامه به ایندیپندنت فارسی گفت مسئولان اداره معارف طالبان ممکن است به بهانه اینکه معلمان و کارکنان اداره معارف مطابق تعریف آنان از شریعت و دین رفتار نمی‌کنند، دست به اخراج جمعی معلمان و کارکنانی بزنند که در دوره دولت جمهوری پیشین به کار جذب شده‌ بودند.

نامه رئیس اداره معارف رژیم طالبان در سرپل-ایندیپندنت فارسی
 

پیروان مذاهب اسلامی در مورد ریش دیدگاه‌های مختلفی دارند، اما عموما بر سر این نکته که ریش نباید از مقدار معینی کمتر باشد توافق دارند. طالبان حتی با کوتاه کردن ریش مخالف‌اند و به همه کارکنان نهادهای دولتی و مردم گوشزد می‌کنند که ریششان را نزنند و موهایشان را شبیه به موهای مردهای ساکن کشورهای غربی نکنند.

در دو سال گذشته، طالبان صدها نفر از کارکنان اداره‌های دولتی، از جمله معلمان را به بهانه‌های گوناگون از کار اخراج کرده و افراد مورد نظر خود را به کار گماشته‌اند.

وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان، که از قدرت و نفوذ زیادی در ساختار رژیم این گروه برخوردار است، در همه وزارتخانه‌های کابینه طالبان نهادی ایجاد کرده است تا ضمن تدریس مسائل دینی به کارکنان دولتی، از راه برگزاری آزمون، میزان عقیده و درک آنان از مسائل شرعی را تعیین کند. این اداره در دو سال گذشته از بیشتر کارکنان نهادهای دولتی آزمون عقاید دینی گرفته است. شماری از کارمندان، به‌دلیل آنچه ناکام ماندن در آزمون عقاید گفته شده است، از کار اخراج شده‌اند.

هرچند برخی مقام‌های طالبان، از جمله مولوی امیرخان متقی، وزیر خارجه این گروه، در نشست‌های بین‌المللی ادعا می‌کنند که هیچ کارمند دولت پیشین افغانستان از کار اخراج نشده است، ارقام سازمان بین‌المللی کار از اوضاع افغانستان نشان می‌دهد که در پی سلطه طالبان بر آن کشور، بیش از نیم میلیون نفر بیکار شده‌اند، که بخشی از آنان در نهادهای دولتی کار می‌کرده‌اند.

بیشتر از جهان