جو امنیتی در دانشگاه‌ نوشیروانی بابل هم‌زمان با جان‌باختن آرمیتا گراوند

گزارش‌های متعددی از اخراج و تعلیق دانشجویان و فشار امنیتی بر انجمن‌های علمی دانشجویی منتشر شده است

روز شنبه ششم آبان اعلام شد که به مناسب جان‌باختن آرمیتا گراوند، جو برخی دانشگاه‌های ایران امنیتی شده است- دانشجویان متحد

با شروع سال تحصیلی جدید در دانشگاه‌های ایران موج جدیدی از تعلیق، احضار و اخراج دانشجویان آغاز شده است. در همین راستا حامد سیف، فعال دانشجویی و دانشجوی دکترای علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی، با فشارهای حراست دانشگاه از تحصیل محروم شد.

کانال تلگرامی دانشجویان متحد با اعلام این خبر نوشت که پیش از این نیز جمعی از استادان دانشگاه علامه در جریان خیزش اخیر بازداشت شده بودند.

دانشجویان پیشرو نیز در گزارشی، از بی‌اطلاعی از وضعیت سحر صالحیان، دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی سنندج، خبر داد. سحر صالحیان که دانشجوی پرستاری است، از یک ماه پیش با یورش ماموران جمهوری اسلامی به خانه‌اش بازداشت شده است و تاکنون از وضعیتش اطلاعی در دست نیست.

روز شنبه ششم آبان اعلام شد که در پی جان باختن آرمیتا گراوند، جو برخی دانشگاه‌های ایران امنیتی شده است. در همین راستا دانشجویان متحد اعلام کرد که نیروهای لباس‌شخصی در دانشگاه نوشیروانی بابل حضور یافته‌اند و در ورودی‌های دانشگاه با یونیفرم نیرو‌هایی حراست، تردد دانشجویان را کنترل می‌کنند. این افراد در محوطه دانشگاه نیز مدام بین دانشجویان گشت می‌زنند.

هم‌زمان دانشجویان دانشگاه الزهرا در تهران نیز با انتشار متن و عکس‌هایی در سطح دانشگاه یاد آرمیتا گراوند را گرامی داشتند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

علاوه بر دانشجویان، نهادهای دانشجویی نیز در ماه‌های اخیر با فشارهای امنیتی بسیاری روبرو شدند. در همین راستا شوراهای صنفی دانشجویان کشور در گزارشی از رد صلاحیت گسترده و غیرقانونی دانشجویان در انتخابات انجمن‌ علمی‌های دانشگاه شهید بهشتی خبر داد. در این گزارش آمده که فشارها و دخالت‌ غیرقانونی حراست دانشگاه این بار دامن انجمن‌ علمی‌ها را گرفته است.

در فهرست منتشرشده از نامزدهای تاییدصلاحیت‌شده برای شرکت در انتخابات انجمن‌ علمی دانشکده‌ها، اسامی بسیاری از ثبت‌نام‌کنندگان دیده نمی‌شود. اکثر این افراد در حالی ردصلاحیت شده‌اند که هیچ‌گونه محکومیت انضباطی نداشتند و تمامی شرایط قانونی ثبت‌نام و نامزدی در انتخابات انجمن‌ علمی دانشجویی را دارا بودند.

شوراهای صنفی اعلام کرد که این ردصلاحیت‌ها احتمالا به بهانه فعالیت سیاسی یا دانشجویی یا رعایت نکردن پوشش مدنظر دانشگاه بوده است. این در حالی‌ است که طبق قانون، معاونت فرهنگی برای تایید صلاحیت‌ها تنها باید آرای کمیته انضباطی دانشگاه را به رسمیت بشناسد، اما دانشگاه در روندی غیر قانونی این دانشجویان را ردصلاحیت کرده است؛ زیرا مطابق آیین‌نامه برگزاری انتخابات انجمن‌ علمی دانشجویی، استناد به هرگونه گزارش غیررسمی برای ردصلاحیت دانشجویان اقدامی غیرقانونی محسوب می‌شود. معاونت فرهنگی نیز باید طبق قانون باید به اعتراض‌های دانشجویان ردصلاحیت‌شده رسیدگی کند و دلیل تایید نشدن صلاحیت را به صورت مکتوب به آن‌ها اطلاع دهد.

شوراهای صنفی به نقل از دانشجویان دانشگاه بهشتی اعلام کرد که با وجود این ردصلاحیت گسترده، نه‌تنها هیچ فرصتی برای ثبت شکایات و اعتراض‌های دانشجویان پیش‌بینی نشده، بلکه اسامی افراد تاییدشده  نیزهم‌زمان با تعطیلات پایان هفته اعلام شده است. بر اساس این گزارش، اقدام برای حذف تمامی نهادهای دانشجویی در دستور کار وزارت علوم قرار گرفته است.