فرمان اجرایی بایدن: اقدامات گسترده‌ای برای مقابله با خطرات هوش مصنوعی پیش‌بینی شده است

هدف فرمان اجرایی بایدن، افزایش ایمنی و محافظت از مصرف‌کنندگان، کارکنان و اقلیت‌ها در برابر خطرات مرتبط با فناوری هوش مصنوعی است

جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، در سانفرانسیسکو درباره تعهد دولت خود در مدیریت هوش مصنوعی سخن می‌گوید-ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP

کاخ سفید تدابیر ویژه‌ای برای افزایش ایمنی و محافظت از مصرف‌کنندگان در برابر خطرات مرتبط با فناوری هوش مصنوعی اندیشیده است.

به گزارش رویترز، فرمان اجرایی جو بایدن، رئیس‌ جمهوری ایالات متحده، که دوشنبه از آن رونمایی خواهد شد، تازه‌ترین گام دولت آمریکا در تعیین معیارها و مقررات مرتبط با هوش مصنوعی محسوب می‌شود.

پیش‌تر، شرکت‌های مهم فعال در حوزه هوش مصنوعی، مانند «اوپن‌آی»، «آلفابت» و «متا»، در ابتکاری داوطلبانه پذیرفته بودند که برای ایمن‌تر کردن فناوری، ته‌نقش (Watermark) خود را بر محتوای تولیدشده هوش مصنوعی حک کنند.

فرمان اجرایی جدید بایدن، خواسته‌‌‌هایی فراتر دارد. توسعه‌دهندگان خدمات سامانه‌های هوش مصنوعی که فعالیتشان بالقوه می‌تواند خطراتی برای امنیت ملی، اقتصاد، سلامت عمومی یا ایمنی ایالات متحده داشته باشند، باید مطابق با «قانون مصوب تولید دفاعی»، نتایج آزمایش‌های ایمنی را پیش از انتشار برای عموم، با دولت ایالات متحده به اشتراک بگذارند.

به گفته کاخ سفید، این فرمان اجرایی از سازمان‌ها‌ می‌خواهد با تعیین معیارهای متناسبی برای آزمایش‌های مذکور، خطرات شیمیایی، بیولوژیکی، رادیولوژیکی، هسته‌ای و امنیت سایبری مرتبط را بررسی کنند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

این فرمان همچنین خواستار پیشبرد «بهترین رویه‌ها» برای رسیدگی به پیامد‌های هوش مصنوعی بر حوزه اشتغال و بازار کار است.

به گفته کاخ سفید، وزارت بازرگانی قرار است برای تضمین شفافیت ارتباطات دولتی، دستورالعمل‌هایی در زمینه احراز هویت و شناسایی ته‌نقش حک‌شده در محتوای تولیدی هوش مصنوعی تدوین کند.

با اینکه فرمان اجرایی بایدن در حکم قانون است و الزام اجرایی دارد، کاخ سفید اقدام قانونی کنگره را برای تدوین مقرراتی در زمینه هوش مصنوعی نیز ضروری می‌داند. به گفته کاخ سفید، بایدن از کنگره خواسته است که قانونی در مورد حفاظت از حریم خصوصی داده‌ها در حوزه هوش مصنوعی تنظیم و تصویب کند.

قرار است هفت قدرت بزرگ اقتصادی جهان، موسوم به «گروه هفت»، بر سر تعیین قواعد کار شرکت‌های توسعه‌دهنده سامانه‌های هوش مصنوعی پیشرفته توافق کنند.

به گزارش اسوشیتدپرس، این هفته بریتانیا میزبان نشست جهانی هوش مصنوعی است. پیش‌بینی می‌شود که چین نیز در این نشست حضور یابد.

این نشست در بنای تاریخی «بلچلی پارک» در شمال لندن برگزار خواهد شد که زمانی پایگاهی برای «رمزگشایی» در دوران جنگ جهانی دوم بود. این عمارت، که با عنوان «خانه معنوی محاسبات مدرن» شناخته می‌شود، مقر گروه‌هایی بود که توانستند با رمزگشایی از ماشین‌ رمزنگار (انیگما) نازی‌ها، به پایان جنگ کمک کنند.

ریشی سوناک، نخست‌وزیر بریتانیا، می‌گوید فقط دولت‌ها می‌توانند با خطرات ناشی از فناوری هوش مصنوعی مقابله کنند که در صورت مهار نشدن، می‌تواند در میانه جاه‌طلبی‌های قدرت‌ها، فجایع‌ عظیم و بی‌سابقه‌ای برای بشریت در بر داشته باشد.