چهارشنبه ۱۰ آبان و بیستوششمین روز جنگ در خاورمیانه درحالی آغاز شد که عملیات زمینی اسرائیل در غزه و آنچه که ارتش اسرائیل آن را «مقابله با تهدیدها در شمال و جنوب» خوانده است ادامه دارد. درحالی که تا کنون اجماع بینالمللی بر سر تصویب یک قطعنامه در شورای امنیت بهدست نیامده و شکاف بر سر «آتشبس» یا «وقفه بشردوستانه» مشهود است، زمزمهها درباره «گزینههای پیش رو» برای آینده نوار غزه پس از «حذف حماس» بلندتر بهگوش میرسد.
پس از گزارشهای اولیه بلومبرگ درباره رایزنی آمریکا و اسرائیل بر سر آینده غزه شامل استقرار نیروهای خارجی شامل نیروهای آمریکایی و بریتانیایی و نظارت سازمان ملل، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا گفت که «تشکیلات خودگردان فلسطینی موثر و کارآمد» میتواند در صورت موفقیت اسرائیل در حذف حماس، در غزه مستقر شود.
بلینکن در جلسه سنا تاکید کرد که «ادامه کنترل حماس بر غزه ممکن نیست و اسرائیل هم نمیخواهد بر غزه حکومت کند و بین این دو طیفی از گزینهها شامل ساختار موقت تشکیل شده از مشارکت کشورهای منطقه و سازمانهای بینالمللی نیز وجود دارد».
همزمان محمولههای بیشتری از کمکهای بشردوستانه وارد غزه شده است و برخی گزارشها از افت دوباره دسترسی به اینترنت خبر میدهند و تلاش برای آزادی گروگانهایی که در اختیار حماساند ادامه دارد.