افزایش حضور حجاب‌بان‌ها در دانشگاه‌ها؛ سالن مراسم تجلیل از پزشکان آمل پلمب شد

در یک هفته، بیش از ۵۰ دانشجوی دختر دانشگاه تهران به اتهام رعایت نکردن حجاب به کمیته انضباطی احضار شدند

تالار محل برگزاری مراسم تجلیل از پزشکان آمل در پی حضور بدون حجاب فاطمه رجایی‌راد، جراح نمونه این مراسم، پلمب شد‌‌ــ SedayeShahrivar

فعالان دانشجویی از گسترش طرح حجاب‌بان به برخی دانشگاه‌ها از جمله پردیس‌های دانشگاه تهران و دانشگاه امیرکبیر و محوطه‌های اطراف آن‌ها خبر دادند و گفتند که در روزهای اخیر حضور و گشت‌زنی نیروهای «حجاب‌بان» در این مکان‌ها کاملا محسوس بوده است و این نیروهای در موارد متعددی با دانشجویان برخورد کرده‌اند. هم‌زمان، رسانه‌های حکومتی اعلام کردند که در ادامه برخورد با پزشک آملی به دلیل سر باز زدن از حجاب اجباری در مراسم روز پزشک، تالار محل برگزاری این مراسم به دستور مقام‌های دادستانی پلمب شده است.

کانال دانشجویان دانشگاه تهران روز ۱۰ آبان از تشدید برخورد با دانشجویان دختر به دلیل تن ندادن به حجاب اجباری و گشت‌زنی گسترده «حجاب‌بان‌ها در سطح پردیس‌های دانشگاه تهران» خبر داد. این کانال دانشجویی تاکید کرد که حراست دانشگاه نیز «فراتر از برخورد در کمیته انضباطی» به طور جدی در حال آزار و اذیت دانشجویان به بهانه پوشش است و هم‌زمان با افزایش نیروهای حجاب‌بان در دانشگاه تهران، از ورود دانشجویانی که «پوششان باب میل نیروهای حراست نیست» جلوگیری می‌شود.

فعالان دانشجویی دانشگاه تهران در این گزارش عنوان کردند که تعداد احضارهای چند هفته اخیر حتی در مقایسه با دوران اوج اعتراض‌های سال گذشته نیز بی‌سابقه است و فقط در یک هفته گذشته بیش از ۵۰ دانشجو به بهانه رعایت نکردن حجاب به «کمیته انضباطی احضار شده و احکام مختلفی از توبیخ تا تعلیق از تحصیل دریافت کرده‌اند.

در این گزارش آمده است که همانند رویکرد همیشگی کمیته انضباطی، «در اکثر پرونده‌ها هیچ‌ مدرکی مبنی بر تخلف دانشجویان وجود ندارد و بسیاری از این دانشجویان به صرف گزارش‌های محرمانه بی‌نام‌ونشان به‌شکل غیرقانونی تعلیق شده‌اند».

کانال دانشجویان دانشگاه تهران افزود که از بسیاری از دانشجویان نیز چند بار تعهد گرفته شده است و این تعهدنامه‌های غیرقانونی تنها «وسیله‌ای برای آزار بیشتر دانشجویان و کشاندن‌ آنان به کمیته‌های انضباطی‌»اند.

این کانال دانشجویی در ادامه اشاره کرد که تعداد زیادی از دانشجویان که پیش‌تر احکام محرومیت از تحصیل آن‌ها معلق شده بود، در چند روز اخیر بدون تشکیل جلسه شورای بدوی و تنها با یک تماس از کمیته انضباطی اطلاع یافته‌اند که احکام معلقشان اجرایی شده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در گزارش کانال دانشجویان دانشگاه تهران تاکید شد که افزایش فشار حراست با هدف تشدید فشار بر دانشجویان معترض و «تحمیل حجاب اجباری» تشدید شده است.

هم‌زمان خبرنامه امیرکبیر، نزدیک به فعالان دانشجویی دانشگاه امیرکبیر، گزارش داد که از روز چهارشنبه ۱۰ آبان نیروهای لباس‌شخصی موسوم به حجاب‌بان در اطراف دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی‌تکنیک تهران) و محدوده تئاتر شهر مستقر شده‌اند.

این خبرنامه نوشت: «بیش از ۱۰۰ نیروی نظامی و لباس‌شخصی در چهار طرف چهارراه ولی‌عصر تا میدان ولی‌عصر و خیابان جمهوری مستقر شده‌اند و اکثر آن‌ها با «لباس سبز چریکی متحدالشکل یا کت‌شلوار» دیده شده‌اند.

این خبرنامه دانشجویی افزود که درخروجی مترو تئاتر شهر نیروهای حجاب‌بان با کیسه‌های حاوی روسری و مقنعه به زنانی که تن به حجاب اجباری نمی‌دهند، تذکر می‌دهند. به نوشته خبرنامه امیرکبیر، «یک دانشجو با برخورد ۱۵ نیرو امنیتی طرح حجاب‌بان در گیت مترو تئاترشهر روبرو شده است که با دوربین‌های مخفی روی لباسشان در حال فیلمبرداری بوده‌اند و از سکوی قطار تا خروجی ایستگاه مترو نیز دست‌کم هشت مامور حجاب‌بان  برای یک دانشجوی دیگر مزاحمت ایجاد کرده‌اند».

این رسانه دانشجویی با تاکید بر وابستگی نیروهای حجاب‌بان به کار گرفته‌شده در حراست دانشگاه‌ها، مترو تهران و دیگر مناطق پایتخت و دیگر شهرها به سپاه پاسداران، طرح استقرار حجاب‌بان‌ها را یک طرح «نظامی» خواند.

برخورد با زنان به بهانه تن ندادن به حجاب اجباری در هفته گذشته دامن سازمان نظام پزشکی آمل و دکتر فاطمه رجایی‌راد، جراح دهان، فک و صورت، را نیز گرفت.

در مراسم روز پزشک به میزبانی نظام پزشکی آمل، از دکتر فاطمه رجایی‌راد به عنوان جراح نمونه تجلیل شد. او که هنگام دریافت تقدیرنامه در این مراسم حجاب بر سر نداشت، طی یک هفته گذشته هدف حملات گسترده حکومتی قرار گرفت؛ از یک سو به دادستانی احضار شد و از سوی دیگر دستگاه‌های حکومتی پروانه طبابتش را تعلیق کردند و رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل دستور منع ورود او را صادر کرد و گفت که پرونده او به عنوان استاد دانشگاه به هیئت رسیدگی به تخلفات انتظامی استادان ارجاع شده است.

سه تن از مقام‌های دانشگاه علوم پزشکی بابل شامل رئیس دانشکده پیراپزشکی آمل، رئیس بیمارستان خمینی آمل و رئیس نظام پزشکی استان مازندران هم به دلیل حضور در این مراسم و واکنش نشان ندادن به حضور بدون حجاب فاطمه رجایی‌راد به هیئت تخلفات اداری علوم پزشکی بابل احضار شدند و فرزاد قاسمی، رئیس بیمارستان خمینی آمل، محل کار فاطمه رجایی‌راد، نیز از ریاست این بیمارستان برکنار شد.

در تازه‌ترین مورد، خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ایرنا، گزارش داد که با دستور دادستان شهرستان محمودآباد، تالار محل برگزاری مراسمی که در آن فاطمه رجایی‌راد بدون حجاب حضور یافته بود، نیز پلمب شده است.