حمله مهاجمان مسلح در گوادر پاکستان؛ ۱۴ سرباز کشته شدند

نظامیان پاکستان در ایالت‌های خیبر پختونخوا و بلوچستان با دو حمله مرگ‌بار مواجه شدند

مراسم خاکسپاری یکی از افسران عالی‌رتبه پاکستانی که در سال ۲۰۱۹ در حمله شبه‌نظامیان در گوادر کشته شد-ATIF HUSSAIN/AFP

بعدازظهر جمعه ۱۲ آبان (۳ نوامبر)، در حمله مهاجمان مسلح در منطقه پسنی در شهرستان گوادر، ۱۴ سرباز پاکستان کشته شدند. این کاروان نظامی زمانی مورد حمله قرار گرفت که به سمت مرکز شهرستان گوادر در حرکت بود که یکی از مهم‌ترین بندرهای تجاری پاکستان است.

دفتر رسانه‌های ارتش پاکستان در اطلاعیه‌ای که در شبکه ایکس منتشر کرد نوشت که پس از این حمله، عملیات پاک‌سازی منطقه از وجود شورشیان آغاز شد. در این اطلاعیه از هیچ گروهی به‌عنوان عامل حمله نام برده نشده است.

در اطلاعیه دفتر رسانه‌های ارتش پاکستان آمده است: «نیروهای امنیتی پاکستان مصمم به از بین بردن تهدید تروریسم از کشورند. این فداکاری سربازان شجاع عزم ما را بیشتر می‌کند.» تا لحظه آماده‌سازی این خبر، هیچ گروهی مسئولیت حمله به ارتش پاکستان در گوادر را بر عهده نگرفته است.

علی‌مراد خان دومکی، وزیر ارشد ایالت بلوچستان، در بیانیه‌ای این حمله را محکوم کرد و گفت هدف از این حمله بر هم زدن صلح در بلوچستان است. مشخص نیست که هدف حمله به ارتش پاکستان در گوادر ضربه زدن به سرمایه‌گذاری‌های صورت‌گرفته در این بندر است یا خیر، اما پیش از این، ارتش آزادی‌بخش بلوچستان، که از مخالفان مسلح دولت پاکستان است، بارها به پروژه‌های اقتصادی در گوادر حمله کرده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

گوادر بندری مهم و در حال توسعه است که شرکت‌های بزرگ چینی و سنگاپوری در آن سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

حمله به ارتش پاکستان در گوادر پاکستان در حالی انجام شد که پیش از ظهر جمعه، یک گشت پلیس پاکستان در شهرستان دیره اسماعیل خان در ایالت خیبر پختونخوا آماج حمله شبه‌نظامیان قرار گرفت. در این حمله دست‌کم ۵ سرباز پلیس کشته و بیش از ۲۰ تن مجروح شدند. مسئولیت این حمله را نیز هنوز هیچ گروهی بر عهده نگرفته است.

پاکستان از دو سال پیش تا کنون شاهد افزایش روزافزون حمله‌های مرگ‌بار گروه‌های شبه‌نظامی بوده است. در پی بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان، تحریک طالبان پاکستان حمله‌ به نظامیان پاکستان در خیبر پختونخوا و پیشاور را افزایش داد. همچنین، ارتش آزادی‌بخش بلوچستان در این مدت چند حمله مرگ‌بار انتحاری و تهاجمی به مراکز نظامی و غیرنظامی پاکستان کرده است. داعش خراسان نیز در ایالت‌ خیبر پختونخوا چند حمله انتحاری سازمان‌دهی و اجرا کرده است که در آن‌ها تلفات سنگینی به نظامیان و غیرنظامیان وارد شد.

مقام‌های دولت پاکستان در دو سال گذشته ضمن انتقاد از رژیم طالبان در افغانستان بارها مدعی شدند که حمله‌هایی که در آن کشور صورت گرفته از پناهگاه‌هایی داخل افغانستان سازمان‌دهی و اجرا شده است. دولت پاکستان همچنین شهروندان افغان را به حمله به مراکز نظامی و عضویت در صفوف تحریک طالبان پاکستان متهم کرده‌ است.

تحریک طالبان پاکستان در سال ۲۰۰۸ از گرد هم آمدن چند گروه شبه‌نظامی پاکستانی تشکیل شد. نور ولی محسود، رهبر تحریک طالبان پاکستان، در اواخر ۲۰۲۱ در یک سخنرانی گفت که این گروه با طالبان افغان یکی است و تفاوتی در برنامه و تفکر طالبان پاکستان و افغانستان وجود ندارد.

براساس یک گزارش شورای امنیت سازمان ملل متحد که در ژوئن ۲۰۲۲ منتشر شد، در پی فروپاشی دولت جمهوری در افغانستان و بازگشت طالبان به قدرت، نزدیک به ۴۵۰۰ تن از اعضای تحریک طالبان پاکستان به افغانستان رفتند و در پناهگاه‌هایی در شهرهای جنوب آن کشور که هم‌مرز با پاکستان است ساکن شدند.

بیشتر از جهان