انسیه خزعلی از «بورسیه دختران غزه در دانشگاه‌های ایران» خبر داد

انسیه خزعلی پیش‌تر به دلیل اقامت فرزندش در کانادا هدف اعتراض افکار عمومی در ایران قرار گرفته بود

انسیه خزعلی سال گذشته پس از فاش شدن اقامت فرزندش در کانادا با اعتراض افکار عمومی در ایران مواجه شد-تسنیم

انسیه خزعلی، معاون ابراهیم رئیسی در امور زنان و خانواده، از طرح دولت جمهوری اسلامی برای «ارائه بورسیه به تعدادی از دختران غزه در دانشگاه‌های ایران» خبر داد.

این درحالی است که شماری از دانشجویان ایرانی به دلیل مشکلات مالی در پرداخت هزینه‌های تحصیل با مشکلات زیادی مواجه‌اند.

معاون ابراهیم رئیسی در امور زنان و خانواده روز دوشنبه ۲۲ آبان‌ماه طی سخنانی در دانشگاه بوعلی همدان گفت: «پذیرش دانشجویان دختر خارجی در دانشگاه‌های ایران می‌تواند در هدف انتقال فرهنگ ایرانی‌اسلامی به سایر کشور‌ها اثربخش باشد.»

انسیه خزعلی که فرزند ابوالقاسم خزعلی، عضو درگذشته شورای نگهبان و از نزدیکان روح‌الله خمینی و علی خامنه‌ای است، در حالی از طرح ارائه بورسیه به دختران غزه در دانشگاه‌های ایران خبر می‌دهد که خود پیش‌تر به دلیل اقامت فرزندش در کانادا هدف اعتراض افکار عمومی در ایران قرار گرفته است. اعتراض‌ها به انسیه خزعلی هنگامی گسترش یافت که فاش شد حمیدرضا رضازاده، فرزند او و محمدرضا رضازاده، استاندار سابق فارس، با تحصیلات کارشناسی علوم کامپیوتر از سال ۱۳۹۷ از ایران به کانادا رفته است و در آن کشور زندگی می‌کند.

پس از افشای اقامت فرزند انسیه خزعلی در کانادا، او مدعی شد که فرزندش برای فعالیت‌های دانش‌بنیان به خارج از ایران رفته است که این اظهارات با واکنش نیروهای همسو با دولت رئیسی نیز مواجه شد.

خزعلی درباره طرح جدید گفت: «از دختران دانشجوی غزه برای تحصیل در ایران حمایت می‌کنیم و در همین راستا، در گام نخست سه نفر از دانشجویان دختر غزه در حرکتی نمادین در دانشگاه بوعلی همدان بورسیه می‌شوند تا شاهد گسترش این حرکت در سایر دانشگاه‌ها باشیم.»

معاون رئیسی در امور زنان و خانواده خطاب به دانشجویان خارجی دانشگاه بوعلی همدان، گفت: «شما که برای دانستن و بصیرت هجرت کردید و انسانیت را در کنار علم تجربه می‌کنید، باید این آزمون را پشت سر بگذارید و مقابل حملات اسرائیل به غزه عکس‌العمل نشان دهید و بیدار باشید.»

او از مرضیه حدیدچی (دباغ) که در سال نخست استقرار جمهوری اسلامی فرماندهی سپاه همدان را بر عهده داشت و سال ۱۳۹۵ درگذشت، به عنوان «الگوی زن سوم انقلاب» نام برد.

خزعلی همچنین تاکید کرد که پذیرش دانشجویان دختر خارجی باید در دستور کار دانشگاه‌های ایران به‌خصوص دانشگاه‌های مختص بانوان قرار گیرد و افزود که با جذب دانشجوی خارجی، باید آن‌ها را به «سفیران فرهنگ ایرانی‌اسلامی» تبدیل کرد.

 

پیش‌تر نیز محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران در تیر ۱۴۰۱ از «طرح پذیرش اعضای حشدالشعبی» در قدیمی‌ترین دانشگاه ایران خبر داده بود. او این طرح را در جریان دیدار با برخی اعضای گروه شبه‌نظامی حشدالشعبی اعلام کرد و گفت که از حضور و تحصیل نیروهای حشدالشعبی در دانشگاه تهران استقبال می‌کند.

پس از رئیس دانشگاه تهران، محمدعلی زلفی‌گل، وزیر علوم دولت رئیسی، هم طرح پذیرش نیروهای حشدالشعبی در دانشگاه تهران را تایید و ادعا کرد که پذیرش اعضای حشدالشعبی در دانشگاه تهران با رعایت «استانداردهای علمی» انجام می‌شود.

اقدام‌های مقام‌های جمهوری اسلامی در پذیرش اعضای حشدالشعبی عراق در دانشگاه تهران و طرح‌های مشابه بخشی از حمایت و تسهیلات جمهوری اسلامی برای نیروهای تحت حمایت‌اس به‌شمار می‌رود که پیش‌تر به گروه‌های مشابهی در یمن، سوریه، لبنان، نیجریه و تعداد دیگر از کشورها ارائه شده است.