پارلمان ترکیه تصمیم‌گیری درباره عضویت سوئد در ناتو را به‌ تاخیر انداخت

نشست وزیران امور خارجه کشورهای عضو ناتو کمتر از دو هفته دیگه در بروکسل برگزار می‌شود

کمیسیون روابط خارجی پارلمان ترکیه اعلام کرد نمایندگان پارلمان این کشور به زمان بیشتری برای بررسی لایحه اجازه پیوستن سوئد به پیمان نظامی ناتو نیاز دارند. با این حال، به جدول زمانی مشخصی اشاره نشده است.

ترکیه از اعضای قدیمی پیمان نظامی ناتو به‌شمار می‌رود و از سال ۱۹۵۲ عضو این ائتلاف نظامی است. برابر سازوکار عضویت ناتو، تمامی کشورها باید با درخواست عضویت کشورهای جدید موافقت کنند.

مطابق اساسنامه ناتو، حمله نظامی به هریک از اعضای این ائتلاف به‌مثابه حمله به تک‌تک اعضا تلقی می‌شود و سایر کشورها باید در برابر نیروهای متخاصم اقدام کنند.

رجب طیب‌اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه، در آخرین نشست سران ناتو در ماه ژوئيه گذشته وعده داد به‌زودی با ارائه لایحه به مجلس، راه را برای تایید رسمی عضویت سوئد هموار خواهد کرد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

خبرگزاری رویترز، روز پنجشنبه ۱۶ نوامبر (۲۵ آبان‌ماه ۱۴۰۲)، به‌نقل از فوات اوکتای، رئیس کمیسیون روابط خارجی پارلمان ترکیه، نوشت: «لایحه دولت برای پذیرش سوئد در ائتلاف ناتو ممکن است هفته آینده در دستورکار نمایندگان کمیسیون قرار بگیرد. با این حال، او جدول زمانی مشخصی ارائه نداد و تاکید کرد که به دلیل نهایی نشدن گفت‌وگوها، نمایندگان به زمان بیشتری نیاز دارند.»

هم‌زمان، یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا، روز پنجشنبه، به خبرگزاری رویترز گفت دولت ترکیه بسیار علاقه‌مند است که سند تصویب الحاق سوئد به ناتو را در جریان برگزاری نشست آتی وزیران خارجه کشورهای عضو ارائه دهد.

نشست وزیران خارجه کشورهای عضو پیمان نظامی ناتو قرار است کمتر از دو هفته دیگه، در روزهای ۲۸ و ۲۹ نوامبر، در بروکسل در مقر اصلی ناتو برگزار شود.

دولت مجارستان هم مانند ترکیه لایحه‌ای را در اختیار مجلس قرار داده، اما هنوز درباره آن رای‌‌گیری نشده است. برخلاف ترکیه، مجارستان شروط مشخصی را برای اعلام موافقت با عضویت سوئد مطرح نکرده است.

دولت اردوغان بارها از سوئد خواسته است تا از فعالیت گروه‌های کرد مخالف دولت ترکیه جلوگیری کند. دولت اردوغان گروه‌های کرد مخالف خود را تروریست معرفی می‌کند.

به‌گزارش آسوشیتدپرس، تغییر موضع دولت اردوغان پس از آن رخ داد که سوئد به مقام‌های دولت ترکیه قول داد تا همکار‌های مشترک بیشتری به‌منظور مبارزه با تروریسم داشته باشند. علاوه بر این، ناتو هم با شروع به‌ کار یک دفتر ویژه هماهنگی برای مبارزه با تروریسم موافقت کرده است.

بیشتر از جهان