نشست ناتو؛ ادامه جنگ در اوکراین و عضویت سوئد

بلینکن بر تعهد پایدار کشورهای ناتو از اوکراین و حمایت از دموکراسی و ثبات منطقه‌ای در بالکان غربی تاکید دارد

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، برای شرکت در نشست وزیران خارجه کشورهای عضو ناتو عازم بروکسل، مقر این ائتلاف نظامی است.

این نشست، اولین نشست «شورای ناتو-اوکراین» محسوب می‌شود و انتظار می‌رود مسئله ادامه حمایت‌های کشورهای عضو ناتو از اوکراین، در برابر تهاجم نظامی روسیه، همچنان محور گفت‌وگوها باشد.

اوکراین امیدوار است روزی در نهایت به‌عضویت این پیمان نظامی درآید. اما با توجه به ادامه درگیری‌ها با روسیه، پذیرش اوکراین به‌عنوان عضوی از ناتو با چالش‌های پرشمار و جدی روبرو است.

طبق اساسنامه ناتو، تمامی کشورهای عضو باید با درخواست عضویت کشورهای جدید موافقت کنند. چرا که جنگ با هر یک از اعضای این ائتلاف نظامی به‌مثابه اعلام جنگ با سایر اعضا به‌شمار می‌رود و با توجه به زرادخانه هسته‌ای روسیه، بسیاری از کشورها ملاحظات امنیتی جدی دارند.

وزارت خارجه آمریکا روز شنبه ۲۵ نوامبر، چهارم آذرماه ۱۴۰۲، در بیانیه‌ای اعلام کرد بلینکن در سفر به بروکسل بر تعهد پایدار کشورهای ناتو از اوکراین و حمایت از دموکراسی و ثبات منطقه‌ای در منطقه بالکان غربی تاکید خواهد کرد.

نشست این هفته وزرای خارجه کشورهای عضو ناتو در حالی برگزار می‌شود که حمله‌های هوایی روز شنبه ارتش روسیه به کی‌یف، پایتخت اوکراین، بی‌سابقه توصیف شده است.

در جریان این حمله‌ها، چندین ساختمان در مرکز شهر کی‌یف با پهپادهای انتحاری ساخت حکومت ایران هدف قرار گرفت و دست‌کم پنج تن، از جمله یک کودک ۱۱ ساله، مجروح شدند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

نیروی هوایی اوکراین اعلام کرد ۷۴ پهپاد از مجموع ۷۵ پهپاد پرتاب‌شده سرنگون شده است. به‌گفته ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، ۷۰ پهپاد انتحاری «شاهد» روز شنبه به اوکراین پرتاب شده است.

مقام‌های مختلف کشورهای عضو ناتو بارها به جمهوری اسلامی هشدار داده‌اند که با تامین پهپاد برای ارتش روسیه در جنگ اوکراین دخالت نکند. روسیه متهم است که با پهپادهای ساخت حکومت ایران، مراکز غیرنظامی و زیرساخت‌های شهری را هدف قرار می‌دهد.

انتظار می‌رود علاوه بر ادامه جنگ در اوکراین، درخواست عضویت سوئد و موضع دولت ترکیه، همچنان یکی دیگر از محور گفت‌وگوهای وزرای خارجه کشورهای عضو باشد.

رجب طیب‌اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه، در آخرین نشست سران ناتو در ماه ژویيه وعده داد به‌زودی با ارائه لایحه به مجلس، راه را برای تایید رسمی عضویت سوئد هموار خواهد کرد.

پیش‌تر اعلام شده بود که دولت ترکیه ممکن است در نشست این هفته وزرای خارجه کشورهای عضو در بروکسل سند تصویب الحاق سوئد را ارائه دهد.

با این حال، کمیسیون روابط خارجی پارلمان ترکیه ۹ روز پیش اعلام کرد نمایندگان پارلمان به زمان بیشتری برای بررسی لایحه اجازه پیوستن سوئد به پیمان نظامی ناتو نیاز دارند.

بیشتر از جهان