علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه هشتم آذر در دیدار با شماری از بسیجیان اذعان کرد که «منطق» شکلگیری این بازوی اجرایی سپاه پاسداران «مقاومسازی» جمهوری اسلامی در مقابل تهدیدها و خطرها بود.
خامنهای ضمن دفاع مجدد و تمامقد از بسیج، آن را «یادگار گرانبها»ی روحالله خمینی توصیف کرد و گفت که امروز هم «منطق مقاومسازی حداکثری در مقابل تهدیدها و خطرها بهروز است».
او وجود بسیج را در شرایط کنونی نیز «لازم» دانست و با تایید تلویحی نقش بسیج در بقای جمهوری اسلامی گفت که کارنامه بسیج در بیش از چهار دهه گذشته «درست بودن» شکلگیری آن را نشان میدهد.
خامنهای با بیان اینکه بسیج در «برخی مواقع» برای جمهوری اسلامی «سرنوشتساز» بود، دستور شکلگیری آن را نشانه «دوراندیشی و روشنبینی» خمینی دانست.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
رهبر جمهوری اسلامی با اشاره تلویحی به نقش بسیج و بسیجیان در سرکوب خشونتآمیز اعتراضهای مردمی گفت که روحالله خمینی با «دوراندیشی تشخیص داد که برای آسیبناپذیر شدن انقلاب به یک نیروی گسترده نیاز وجود دارد».
در حالی که نیروی مقاومت بسیج نهادی زیرمجموعه سپاه پاسداران است و تشکیلات حاکمیتی دارد، مقامهای جمهوری اسلامی همواره ادعا میکنند که بسیج نیروی برآمده از «مردم» است. علی خامنهای نیز که پیشتر بارها این ادعا را مطرح کرده بود، در سخنان روز چهارشنبهاش بار دیگر مدعی شد که بسیج «نیروی مردمی» است.
حاکمان ایران با «مردمی» خواندن نیروهای بسیج و «دشمن» نامیدن معترضان، سرکوبها را توجیه و همواره ادعا میکنند که بسیجیان از «انقلاب و کشور» دفاع میکنند.
خامنهای نیز در سخنان اخیرش، بسیجیان را نیروهایی توصیف کرد که «بهتر از هر عامل و عنصر دیگری» میتوانند از «انقلاب» دفاع کنند. او مدعی شد که «فرهنگ بسیجی» به معنای «خدمت به همه» است.
رهبر جمهوری اسلامی در ادامه بسیجیان را خطاب قرار داد و به آنها توصیه کرد کسانی را که «مبانی و اصول انقلاب و ولایتفقیه» را قبول دارند، برادرشان بدانند. او قاسم سلیمانی و برخی فرماندهان سپاه در دوران جنگ را «قلههای بسیج» خواند و در بخش دیگری از سخنانش تایید کرد که جمهوری اسلامی گروههای مقاومت را تحت عنوان «جنبه فراملی بسیج» جذب میکند.
خامنهای گفت: «از بسیج هستههای مقاومت جهانی تشکیل شد و شما دارید نمونههایش را در منطقه خودمان مشاهده میکنید.»
رهبر جمهوری اسلامی در ادامه، حمله پیکارجویان حماس به اسرائیل را «آمریکازدایی» توصیف کرد و گفت: «طوفان الاقصی توانست جدول سیاستهای آمریکا در منطقه را بر هم بریزد.»
در حالی که جامعه جهانی در تلاش فزاینده برای توقف جنگ در غزه است، خامنهای ابراز امیدواری کرد که این «طوفان» ادامه پیدا کند تا «جدول سیاستهای آمریکا در منطقه محو شود». او در ادامه گفت که حمله اسرائیل به غزه «نه فقط آبروی این کشور که آبروی آمریکا، کشورهای معروف اروپایی و تمدن و فرهنگ غرب را برد».
رهبر جمهوری اسلامی فرهنگ و تمدن غرب را به «حمایت از کودککشی» متهم کرد و گفت: «فرهنگ و تمدن غرب همان تمدنی است که وقتی اسرائیل با بمب فسفری پنج هزار کودک را شهید میکند، رژیم فلان کشور غربی میگوید دارد از خودش دفاع میکند.»
او با بیان اینکه اسرائیل در ۷۵ سال گذشته با «کشتن زنها و کودکان و خراب کردن مزارع فلسطینیها» شهرکهای اسرائیلی را ساخته است، گفت که طوفان الاقصی خاموششدنی نیست و این وضع ادامه پیدا نخواهد کرد.
خامنهای گفت اینکه میگویند جمهوری اسلامی میخواهد «یهودیها و صهیونیستها به دریا ریخته شوند، دروغ است، ما هیچوقت این را نگفتهایم و کسی را به دریا نمیریزیم. ما میگوییم نظر مردم فلسطین مهم است».
رهبر جمهوری اسلامی بدون اشاره به دخالت آشکار در مسئله فلسطین گفت که دولتی که با آرای مردم تشکیل شود، درباره مردمی که آنجایند، تصمیم میگیرد. او افزود: «ممکن است این دولت به همه مردمی که از کشورهای دیگر آمدهاند، بگوید در فلسطین بمانید.» خامنهای کشورهای آفریقایی را مثال زد و گفت: «این کشورها پس از اینکه توانستند انگلیسیها را مغلوب کنند، مصلحت دانستند آنها را در کشورشان نگه داشتند. ممکن است فلسطینیها هم همین کار را بکنند. اختیار با فلسطینیها است و ما دراینباره نظری نداریم.»
رهبر جمهوری اسلامی آمریکا را متهم کرد که در ماجرای لبنان قصد داشت عراق را «ببلعد» و «خاورمیانه جدید» ایجاد کند و شبهنظامیان حزبالله را «نابود» و سوریه را «قبضه» کند، اما نتوانست و «ناکام» شد.
او بدون اشاره به حمایت جمهوری اسلامی از شبهنظامیان منطقه، از افزایش چندین برابری قدرت حزبالله سخن گفت و مدعی شد که داعش و جبهه النصر «نیروهای نیابتی» آمریکا در منطقهاند.
خامنهای گفت که آنها میخواستند در طرح «خاورمیانه جدید» مسئله فلسطین را به نفع «رژیم غاصب» تمام کنند اما نتوانستند.