وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که شهروندان این کشور، دارندگان «گرینکارت»، روادید ویژه مهاجرت (اسآیوی) و اقامت موقت و پناهندگی میتوانند برای ملحق شدن خانوادههایشان به آنها در آمریکا درخواست بدهند؛ ایالات متحده آمریکا بهدلایل بشردوستانه تسهیلات تازهای را برای این منظور درنظر گرفته است.
در بیانیه این وزارتخانه آمده است که شهروندان آمریکا میتوانند برای همسر، فرزندان بالغ مجرد و والدینشان که واجد شرایط مهاجرت فوری به ایالات متحدهاند، درخواست بدهند.
در این اعلامیه آمده است: «دولت ایالات متحده ممکن است که بتواند برای خروج همسر، فرزندان مجرد زیر ۲۱ سال و والدین شما کمکهایی را فراهم کند. پس از اینکه انویسی (NVC) به اعضای خانواده شما اطلاع داد که درخواست روادید مهاجرت آنها برای مصاحبه آماده است، وزارت امور خارجه با اعضای خانواده شما در مورد گزینههای خروج تماس خواهد گرفت.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در این اعلامیه آمده است که اگر آمریکا به اعضای خانواده متقاضیان در راستای خروج از افغانستان کمک کند، آنها به کشوری سفر خواهند کرد که در آنجا بتوانند پروسه دریافت روادید مهاجرت را تکمیل کنند.
در این اعلامیه آمده است: «اعضای خانواده شما به گذرنامه نیاز خواهند داشت. کمک دولت ایالات متحده برای خروج از افغانستان تضمینی برای صدور روادید نیست. علاوه بر این، تصمیم به صدور یا رد روادید باید از طرف کارمند کنسولی در طول مصاحبه روادید گرفته شود.»
وزارت خارجه آمریکا هشدار داده است که متقاضیان نباید به منظور همراهی اعضای خانوادهشان به افغانستان سفر کنند. این وزارتخانه گفت: «لازم نیست که در افغانستان باشید تا دولت ایالات متحده به اعضای خانواده شما کمک کند تا افغانستان را ترک کنند. با حضور شما در افغانستان، دولت ایالات متحده به اعضای خانواده شما کمک نخواهد کرد که سریعتر از آنجا خارج شوند.»
فرهاد محمدی دو سال میشود که در شهر شیکاگوی ایالات متحده آمریکا زندگی میکند و میخواهد که برای همسر و دو فرزند خود در افغانستان درخواست روادید بدهد.
او به ایندیپندنت فارسی گفت که چهار ماه قبل درخواست پناهندگیاش از طرف آمریکا پذیرفته شده است و امیدوار است که هر چه زودتر اعضای خانوادهاش از افغانستان به آمریکا منتقل شوند.
او افزود: «من از [افغانستان] تحت حاکمیت طالبان به آمریکا فرار کردهام و زندگی من بهدلیل کار با نهادهای آمریکایی تهدید شد و نمیشد که در افغانستان زندگی کنم. اگر شرایط فراهم شود که خانواده من به آمریکا انتقال داده شوند، زندگی برای من در این کشور آسان میشود.»
به گفته او، اگر ایالات متحده آمریکا شرایط صدور روادید برای همسر و فرزندانش را تسهیل نکند، احتمالا زمان زیادی خواهد برد تا آنها به این کشور منتقل شوند و به همین دلیل، او نگران است.
با سرنگونی حکومت افغانستان بهدست طالبان، دهها هزار تن از شهروندان افغان به آمریکا سفر کردهاند و بیشتر آنها یا اقامت موقت دارند یا پناهندهاند. وزارت خارجه آمریکا گفت که دارندگان شرایط اقامت موقت یا پناهندگی میتوانند برای ملحق شدن همسر و فرزندان مجرد زیر سن ۲۱ سالشان به آنها درخواست بدهند.