وزارت دفاع طالبان روز پنجشنبه، ۲۳ آذر (۱۴ دسامبر)، مدعی شد که ۲۲ تن از نیروهای این گروه پس از پایان دورههای ششماهه آموزش نظری و سهماهه آموزش عملی، فارغالتحصیل خواهند شد.
این وزارتخانه مدعی شد فارغالتحصیلان شامل هفت خلبان، دو آموزگار خلبانی، ۱۰ مهندس پرواز و سه تن کروچیف (فرد متخصص راهاندازی سیستم پرواز و کارشناس تعمیرات وسایل) میشوند.
عبدالغفار محمدی، فرمانده نیروی هوایی طالبان، گفت این خلبانها پرواز با هلیکوپتر امآی -۳۵ (mi-35) را با موفقیت سپری کردهاند.
او گفت: «این شمار از فارغالتحصیلان به شکل درست با هلیکوپتر پرواز کرده میتوانند و از ملک خود دفاع کرده میتوانند. این جوانانی که فارغ شدهاند میتوانند که به مردم شب و روز خدمت کنند.»
د هوایي ځواک او مدافعې قوماندانۍ څخه ۲۲ تنه منسوبین فارغ شول
— Ministry of National Defense (@ModAfghanistan3) December 14, 2023
د ملي دفاع وزارت اړوند د هوایي ځواک او مدافعې قوماندانۍ څخه ۲۲ تنه منسوبین په بېلابیلو مسلکي څانګو کې له شپږ میاشتني نظري او درې میاشتو عملي زده کړو څخه وروسته نن د یو لړ ځانګړو مراسمو په ترڅ کې فارغ شول.
دغو منسوبینو… pic.twitter.com/oLDkADlx5Z
قلندرشاه، مدرس خلبانی گروه طالبان، گفت هفت خلبان را برای پرواز با هلیکوپترهای تهاجمی امآی -۳۵ (mi-35) آموزش دادهاند و این خلبانها پروازهای خود را شروع کردهاند.
او مدعی شد: «به مردم خود اطمینان میدهیم که تا یک قطره خون در بدن داریم، از ملک خود دفاع میکنیم.»
شاه محمود یکی از خلبانهای طالبان گفت ۱۰۰ ساعت پرواز عملی با هلیکوپتر امآی -۳۵ داشته و آماده است که به «امارت اسلامی» خدمت کند. او مدعی شد برای دفاع از حریم هوایی افغانستان آماده است.
محمد صادق، فرمانده تیپ هوایی طالبان، گفت پس از گذشت دو سال و چهار ماه از روی کار آمدن رژیم طالبان، آنها تلاش میکنند که پروازهای آزمایشی را برای شماری دیگر از نیروهای این گروه فراهم کنند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
ایجاد و توسعه نیروی هوایی برای کشورها پرهزینه است و آموزش خلبانان بر اساس معیارهای جهانی به هزینه و زمان زیادی نیاز دارد که طالبان از عهده آن برنمیآیند. هیچ کشوری رژیم طالبان را به رسمیت نمیشناسد و سران این گروه با تحریمهای آمریکا و کشورهای غربی روبرو شدهاند، به همین دلیل حتی کشورهای حامی طالبان هم نمیتوانند بهطور مستقیم به آموزش و حمایت نظامی از این گروه بپردازند.
آمریکا و نیروهای ناتو به خلبانهای حکومت پیشین افغانستان آموزش میدادند و بیشتر آنها برای شرکت در دورههای آموزشی به کشورهای عضو ناتو فرستاده میشدند. هزینه آموزش هر خلبان هم بسیار زیاد بود.
نیروی هوایی طالبان قدرت رزمایش نظامی و حمایت لازم از نیروی زمینی این گروه را ندارد و طالبان از هلیکوپترها برای سفر برخی از مقامهای این گروه در استانها استفاده میکنند و برخلاف ماههای نخست حکومت این گروه در افغانستان، پرواز هلیکوپترها اکنون کاهش یافته است.
در نیروی هوایی طالبان بیشتر از هلیکوپترهای ساخت روسیه استفاده میشود، اما شمار این هلیکوپترها محدود است.
با سرنگونی حکومت پیشین افغانستان که مورد حمایت کشورهای غربی بود، ایالات متحده آمریکا بیشتر هلیکوپترها و هواپیماهای نظامی را غیرعملیاتی کرد. ترمیم و نگهداری از این هواپیماهای نظامی بسیار دشوار و پرهزینه است.
در پانزدهم اوت ۲۰۲۱ و هنگام ورود طالبان به کابل، دهها خلبان نیروی هوایی افغانستان با ۵۶ هواپیما و هلیکوپتر نظامی به ازبکستان و تاجیکستان گریختند. طالبان در دو سال گذشته بارها از مقامات تاجیکستان و ازبکستان خواستهاند که این جنگافزارها به افغانستان بازگردانده شوند، اما این کشورها خودداری کردهاند.
طالبان در جریان جنگ علیه حکومت پیشین افغانستان و متحدان غربی آن، سنگینترین ضربهها را از حملههای هوایی متحمل شدند و به همین دلیل قصد دارند ظرفیت دفاعی و تهاجمی نیروی هوایی خود را افزایش دهند. در شرایط کنونی دستیابی طالبان به نیروی هوایی کارآزموده و مجهز، دشوار و شاید غیرممکن به نظر میرسد.