کره شمالی در ادامه قدرتنماییهایش در منطقه، روز دوشنبه ۱۸ دسامبر (۲۷ آذر)، یک موشک بالیستیک قارهپیما شلیک کرد؛ موشکی که میتواند هر نقطه از ایالات متحده آمریکا را هدف قرار دهد. به گزارش رویترز، پیونگیانگ ساعاتی پیش از آن در روز یکشنبه، هم یک موشک بالیستیک کوتاهبرد شلیک کرده بود. این موشک حدود ۵۷۰ کیلومتر دورتر، در آبهای اقیانوس آرام، سقوط کرد.
پیونگیانگ همزمان در بیانیهای، کره جنوبی و ایالات متحده را «گانگسترهای نظامی» خواند و آنها را به دلیل «رزمایشهای فزاینده، قدرتنمایی و تدارک جنگ هستهای» به باد انتقاد گرفت.
به گفته شینگو میاکه، معاون پارلمانی وزیر دفاع ژاپن، موشک دوم کره شمالی با برد بیش از ۱۵ هزار کیلومتر میتواند هر نقطه از ژاپن و ایالات متحده را هدف قرار دهد.
این موشک که به گفته رئیس ستاد مشترک ارتش کره جنوبی، مسافتی تقریبا یک هزار کیلومتری را طی کرد، حدود ۷۰ دقیقه پس از پرواز در غرب هوکایدو، در نزدیکی منطقه ویژه اقتصادی ژاپن، سقوط کرد.
شورای امنیت ملی کره جنوبی اقدام همسایه شمالی در پرتاب این یک موشک بالیستیک قارهپیما با سوخت جامد را محکوم کرد و آن را «برهم زننده ثبات» در منطقه خواند. یون سوک یول، رئیسجمهوری کره جنوبی، نیز فرمان ارتقای عملیات موثر «بازدارندگی هستهای» سئول و واشنگتن علیه تهدیدهای پیونگیانگ را صادر کرد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در حالی که کره جنوبی، ژاپن و ایالات متحده بلند پروازیهای پیونگیانگ را محکوم میکنند، وزیر خارجه چین روز دوشنبه میزبان معاون وزیر خارجه کره شمالی بود. پکن در بیانیهای، با اشاره روابط بلندمدت و راهبردی با پیونگیانگ، بر تقویت مناسبات و همکاریهای دوجانبه تاکید کرد.
بنا بر اعلام سئول، کره جنوبی، ژاپن و ایالات متحده، سه متحد نزدیک، در حال راهاندازی سامانه اشتراکگذاری اطلاعات موشکیشاناند؛ سامانهای که هنوز عملیاتی نشده است.
با بالا گرفتن نگرانیها از احتمال پرتاب موشک بالیستیک قارهپیمای کره شمالی، زیردریایی هستهای یواساس میزوری ایالات متحده روز یکشنبه وارد آبهای کره جنوبی شد. سئول هدف از حضور این زیردریایی در آبهای منطقه را «تقویت تبادلات دریایی و همکاری دوجانبه با ایالات متحده و بهبود موقعیت دفاعی ترکیبی» در برابر تهدیدهای بالقوه همسایه شمالی اعلام کرد.
ورود این زیردریایی هستهای پس از آن صورت گرفت که کره جنوبی و ایالات متحده روز جمعه با لحنی تند، به پیونگیانگ هشدار دادند هرگونه حمله هستهای کره شمالی علیه ایالات متحده یا متحدانش «ناپذیرفتی» است و پایان غمانگیزی را برای حکومت کیم جونگ اون رقم خواهد زد.
پیونگیانگ هشدارهای بینالمللی و قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل در ممنوعیت برنامه هستهای و موشکی را نتیجه سیاست «خصمانه» ایالات متحده خوانده است و برنامه موشکهای بالیستیکش را حق مشروع کره شمالی برای دفاع از حاکمیت ملی این کشور میداند.