وال‌استریت ژورنال: حمله حوثی‌ها به کشتی‌رانی جهان نیازمند پاسخ نظامی آمریکا است

«در نهایت مسئولیت حملات موشکی و پهپادی حوثی‌ها به کشتی‌های تجاری متوجه جمهوری اسلامی است»

کشتی باربری گلکسی لیدر که حوثی‌ها در دریای سرخ توقیف کردند، ۲۲ نوامبر ۲۰۲۳‌ـ AFP

گزارش‌های رسانه‌ها حاکی از آن است که دولت بایدن در حال بررسی گزینه استفاده از نیروی نظامی در پاسخ به حملات ادامه‌دار حوثی‌های یمن به کشتی‌های تجاری است.

وال‌استریت ژورنال می‌نویسد حملات موشکی حوثی‌ها جدی‌ترین تهدید علیه کشتی‌رانی جهانی در دهه‌های اخیر بوده است و این گروه شبه‌نظامی به این کار ادامه خواهد داد، مگر اینکه ائتلافی جهانی جلویشان را بگیرد.

حوثی‌ها گفته‌اند هدف از حملاتشان توقف تردد کشتی‌های اسرائیل در دریای سرخ است. اما در هر حال در هفته‌های اخیر موشک‌ها و پهپادهای این گروه شبه‌نظامی یمنی کشتی‌های تجاری را هدف قرار داده‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

وال‌استریت ژورنال در ادامه می‌‌افزاید حوثی‌ها از مدت‌ها قبل تهدیدی منطقه‌ای بوده‌اند، اما اکنون به خطری جهانی تبدیل شده‌اند. آن‌ها شاید قوی‌ترین نیروی نیابتی جمهوری اسلامی باشند، حتی قوی‌تر از حزب‌الله. حوثی‌ها تنها گروهی‌اند که موشک‌های بالستیک میان‌برد در اختیار دارند و موشک‌های بالستیک ضدکشتی شلیک می‌کنند.

با حملات این گروه شبه‌نظامی یمنی، دریای سرخ قابل کشتی‌رانی نیست و شرکت‌های بزرگ کشتی‌رانی اعلام کرده‌اند که دیگر کشتی‌هایشان را از این مسیر نمی‌فرستند.

به عقیده وال‌استریت ژورنال، این روند، در صورت ادامه، پیامدهای اقتصادی قابل‌ملاحظه‌ای خواهد داشت. این همچنین به‌منزله آزمونی دیگر برای کشورهای غربی در مواجهه با دردسرآفرینی عوامل ستیزه‌جو است. آمریکا مدت‌ها است که با استفاده از ناوهایش، جلوی تلاش‌های جمهوری اسلامی برای ایجاد اختلال در تردد نفتکش‌ها در خلیج فارس را می‌گیرد، و حوثی‌ها اکنون یک جبهه دریایی دیگر باز کرده‌اند.

آمریکا مایل نیست درگیری در خاورمیانه گسترش پیدا کند، اما نیروی دریایی آمریکا در حال حاضر درگیر عملیات دفاعی شده است. وال‌استریت ژورنال در ادامه می‌پرسد سوال این است که آیا آمریکا و سایر کشورهای غربی قصد دارند فقط دفاع کنند و موشک‌ها را ساقط کنند، در حالی که حوثی‌ها شرایط نبرد را تعیین می‌کنند. دیر یا زود یک موشک حوثی ممکن است از پدافند دریایی آمریکا عبورکند و مرگ ملوانان آمریکایی را در پی داشته باشد. آن‌وقت کاخ سفید گزینه‌ای جز حمله متقابل نخواهد داشت.

وال‌استریت ژورنال می‌نویسد «اشتباه نکنید، مسئولیت این حمله حوثی‌ها در نهایت متوجه ایران است» و می‌افزاید حوثی‌ها تا حدی استقلال عمل دارند، اما بدون تسلیحاتی که سپاه پاسداران جمهوری اسلامی در اختیارشان قرار می‌دهد، قادر به ادامه حملات نخواهند بود. جمهوری اسلامی حوثی‌ها را فعال کرده است تا وضعیت حمایت آمریکا از اسرائیل را پیچیده‌تر کند و به غرب فشار بیاورد که اسرائیل را تحت فشار بگذارد تا جنگ با حماس در غزه را متوقف کند.  

به نوشته وال‌استریت ژورنال، تمام این‌ها بر محاسبه پاسخ نظامی آمریکا تاثیر می‌گذارد. یک گزینه که بی‌تردید مدنظر گرفته می‌شود این است که انبارهای مهمات و محل‌های پرتاب موشک حوثی‌ها نابود شود. چنین حمله‌ای باید گسترده باشد، و شاید چند روز طول بکشد، تا پیام مناسب ارسال شود. حملاتی از نوع حملات آمریکا در واکنش به شبه‌نظامیان نیابتی جمهوری اسلامی در سوریه و عراق نشان‌دهنده ضعف آمریکا خواهد بود.

وال‌استریت ژورنال معتقد است اما حتی بمباران یمن هم پاسخی کارساز نخواهد بود. تهران ممکن است به این نتیجه برسد که آمریکا از تشدید درگیری بیمناک است و بنابراین، در کمال مصونیت می‌تواند نیروهای نیابتی‌اش را در چند جبهه فعال نگه دارد. این نشریه در ادامه می‌نویسد در نهایت، جمهوری اسلامی باید بداند که اگر به فتنه‌انگیزی، حمله به متحدان آمریکا، و هدف قرار دادن پایگاه‌‌ها یا کشتی‌های آمریکایی ادامه دهد، دارایی‌هایش‌ــ نظامی و هسته‌ای‌ــ در معرض خطر خواهد بود.

گسترش تهدید حوثی‌ها‌ــ مانند حمله حماس به اسرائیل و تهاجم روسیه به اوکراین‌ــ نمونه دیگری از آشوبی خواهد بود که در صورت شکست قدرت بازدارندگی آمریکا رخ می‌دهد. احیای قدرت بازدارندگی آمریکا برای کاهش خشونت و آشوب جهانی ضروری است و باید در مرکز کارزار انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا قرار داشته باشد.

دیدگاه و نظرات ابراز شده در این مقاله لزوماً سیاست یا موضع ایندیپندنت فارسی را منعکس نمی کند.

بیشتر از دیدگاه