ادامه عملیات امدادی پس از زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۷.۶ در ژاپن؛ ۴۸ نفر جان باختند

هشدارهای سونامی از صبح روز سه‌شنبه کاهش یافته اما نگرانی‌ها در مورد لرزش‌های احتمالی بیشتر وجود دارد

پس از وقوع زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۷.۶ که روز دوشنبه اول ژانویه ۲۰۲۴ مناطقی از ژاپن را لرزاند و به صدور هشدار بزرگ سونامی نیز منجر شد، عملیات امداد و نجات در مناطق آسیب‌دیده همچنان ادامه دارد.

به گزارش اسکای‌نیوز، مقام‌های دولتی ژاپن اعلام کردند که تعداد قربانیان این زمین‌لرزه به ۴۸ نفر رسیده است.

در همین حال گزارش شد که زمین‌لرزه‌ دیگری به بزرگی ۵ بار دیگر منطقه ایشیکاوا را لرزانده است. ژاپن هشدار داد که ممکن است تا هفته آینده زلزله‌هایی به بزرگی ۷ هم رخ دهد.

وقوع چندین پس‌لرزه‌ در پی یک زمین‌لرزه قوی اتفاقی متداول است و ممکن است تا روزها، هفته‌ها، ماه‌ها یا حتی سال‌ها پس از زلزله اولیه هم ادامه داشته باشد. به همین دلیل، با اینکه سطح هشدار برای سونامی از صبح سه‌شنبه کاهش یافت، نگرانی‌ها در مورد لرزش‌های احتمالی بیشتر همچنان وجود دارد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

برخی از مقام‌های ژاپنی اعلام کردند که زمین‌لرزه بزرگی که روز دوشنبه رخ داد، ممکن است زمین را در برخی از مناطق این کشور ۱.۳ متر جابه‌جا کرده و آن را به سمت غرب حرکت داده باشد.

برخی از رسانه‌های ژاپن گزارش دادند که بیش از یک هزار و ۲۰۰ نفر در انتظار نجات‌اند و در پی شدیدترین زلزله روز دوشنبه، ۹۰۰ تماس اضطراری برقرار شده است.

با وجود ادامه عملیات امداد و نجات، رسیدن به شمال شبه‌جزیره نوتو که کانون زمین‌لرزه بوده و بدترین خسارات از آنجا گزارش شده، هنوز بسیار دشوار است. زیرا فرودگاه‌های این منطقه یا به طور کامل بسته شده‌اند یا ارائه خدماتشان با تاخیرهای عمده همراه است. برخی از جاده‌های ارتباطی نیز آسیب دیده و به روی وسایل نقلیه بسته شده‌اند.

در پی وقوع زلزله و هشدارهای متعاقب آن، دست‌کم ۹ پرواز بین شهرهای توکیو و اوزاکا و مناطق ایشیکاوا، نیگاتا و یاماگاتا لغو شدند.

ژاپن پیش از این هم زمین‌لرزه‌ و سونامی‌های مرگبار ناشی از آن را پشت سر گذاشته است. زلزله و سونامی سال ۲۰۱۱ در ژاپن جان نزدیک به ۲۰ هزار نفر را گرفت، شهرهای زیادی را ویران کرد و به تاسیسات هسته‌ای فوکوشیما آسیب رساند. زمین لرزه دیگری موسوم به زلزله بزرگ هانشین هم پیش از آن در سال ۱۹۹۵، غرب ژاپن را لرزانده بود که بر اثر آن، بیش از شش هزار نفر در شهر کوبه کشته شدند.

قوی‌ترین زمین‌لرزه‌های ثبت‌شده در حاشیه اقیانوس آرام رخ داده‌اند. این منطقه که در واقع محلی است که صفحه اقیانوس آرام با چندین صفحه تکتونیکی دیگر برخورد می‌کند، تمام کشورهای دارای ساحل با اقیانوس آرام از جمله ژاپن را دربرمی‌گیرد و فعال‌ترین بخش جهان به لحاظ لرزه‌نگاری است.

ژاپن که می‌‌داند مستعد زلزله است، یکی از آماده ترین کشورهای دنیا برای این حادثه طبیعی است. خانه‌ها در ژاپن مطابق با استانداردهای سختگیرانه ضد زلزله ساخته شده‌اند، تلفن‌ها به سیستم هشدار زلزله و سونامی مجهزند، قطارها به حسگرهای زلزله‌ مجهزند تا در صورت لزوم آن‌ها را متوقف کنند، مدارس تمرین‌های متعددی درباره زلزله برگزار می‌کنند و بسیاری از خانه‌ها به امکانات اولیه در شرایط بروز زلزله‌ مجهزند.

زمین‌لرزه قدرتمند روز دوشنبه به بزرگی ۷.۶  که استان ایشیکاوا در مرکز ژاپن لرزاند، در رده «زلزله‌های بزرگ» قرار می‌گیرد که می‌تواند خسارت‌های زیادی ایجاد کند با این حال تدابیر به کار گرفته شده در ژاپن مانع از بروز تلفات بسیار شدید شده است.

بیشتر از جهان