چین پنج تولیدکننده نظامی آمریکایی را به‌دلیل فروش تسلیحات به تایوان تحریم می‌کند

پکن انتخابات ریاست‌جمهوری و پارلمانی هفته آینده تایوان را انتخاب بین «صلح و جنگ» خواند

چین در واکنش به آخرین دور فروش تسلیحات نظامی ایالات متحده به تایوان، پنج تولیدکننده نظامی آمریکایی را تحریم می‌کند.

رویترز به نقل از وزارت خارجه چین نوشت که پکن دارایی‌ شرکت‌های مشمول تحریم را توقیف و افراد یا سازمان‌ها در چین را از تعامل با آن‌ها منع می‌کند.

وزارت خارجه ایالات متحده ماه گذشته فروش ۳۰۰میلیون دلاری تجهیزات نظامی به تایوان را که گفته می‌شود با هدف کمک به حفظ سامانه‌های اطلاعات تاکتیکی این جزیره انجام می‌گیرد، تایید کرد.

شرکت‌هایی که قرار است تحریم شوند، عبارت‌اند از صنایع هوافضایی الاینت تک‌سیستمز (Alliant Techsystems Operations)، شرکت هوافضای ائرو وایرونمنت (AeroVironment)، شرکت دیتالینک سولوشنز (Data Link Solutions) فعال در حوزه سیستم‌های توزیع اطلاعات چندمنظوره، شرکت مخابراتی وایاست (Viasat) و شرکت تسلیحاتی بی‌ای‌‌ئی سیستم (BAE Systems Land and Armaments).

وزارت خارجه چین روز یکشنبه ۷ ژانویه (۱۷ دی) در بیانیه‌ای، فروش اخیر تسلیحات آمریکا به تایوان را اقدامی خواند که «به‌طور جدی حاکمیت و منافع امنیتی چین را تضعیف کرده است». سخنگوی وزارت خارجه چین همچنین هشدار داد که چنین اقدامی «صلح و ثبات در تنگه تایوان را جدا به خطر می‌اندازد».

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

این تحریم‌ها یک هفته مانده به انتخابات ریاست‌جمهوری و پارلمانی تایوان اعمال می‌شوند، انتخاباتی که چین آن را انتخاب بین «صلح و جنگ» توصیف می‌کند. یک مقام ارشد چینی هفته گذشته از مردم تایوان خواست در انتخابات پیش‌ رو «انتخاب درستی» داشته باشند. به گفته او این انتخابات می‌تواند به صلح یا جنگ، رفاه یا زوال بینجامد.

فروش تسلیحات آمریکا به تایوان یکی از عوامل تنش‌‌زا بین واشنگتن و پکن بوده است. این تنش‌ها عمدتا ناشی از آن است که چین تایوان را بخشی از سرزمینش می‌داند؛ البته دولت تایوان این ادعا را رد می‌کند.

ایالات متحده نیز می‌گوید طبق قانون موظف است تایوان را برای دفاع از خود تجهیز کند. تایوان بر این باور است که این تجهیزات با کمک به اثربخشی سامانه‌های فرماندهی و کنترل رزمی مشترک، اشراف اطلاعاتی به میدان جنگ را تقویت می‌کنند.

در همین حال، شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهوری چین، در سخنرانی‌اش به مناسبت سال نو میلادی، بار دیگر «اتحاد مجدد» چین با تایوان را اجتناب‌ناپذیر خواند.

دولت جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، تاکنون ۱۲ قرارداد در زمینه فروش تسلیحات نظامی با تایوان امضا کرده که نشان‌دهنده اهمیت راهبردی تایوان برای ایالات متحده، آن‌ هم در میانه رقابت‌های فزاینده و تنش‌آلود پکن و واشنگتن است.

بیشتر از جهان