در میان تشدید تنشها و تهدیدهای نظامی چین، وزارت دفاع آمریکا روز چهارشنبه فروش احتمالی ۵۰۰ میلیون دلار تجهیزات نظامی جستوجو و ردیابی جنگندههای پیشرفته اف-۱۶ به ارتش تایوان را تایید کرد. مقامهای نظامی و دولتی چین بارها در مورد فروش و ارسال تجهیزات نظامی به تایوان هشدار دادهاند.
خبرگزاری رویترز شامگاه چهارشنبه، ۲۳ اوت (اول شهریور)، در گزارشی بهنقل از بیانیه پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا، نوشت که فروش این تجهیزات و پشتیبانی از آنها «تعادل نظامی» کنونی در منطقه را برهم نمیزند و تغییری اساسی در معادلات نمیدهد.
با این حال، رویترز در بخش دیگری از گزارش روز چهارشنبه نوشت تامین این تجهیزات نظامی برای ارتش تایوان ممکن است به واکنش جدی و خشم مقامهای چینی بینجامد.
خبر فروش تجهیزات نظامی پیشرفته جنگندههای اف-۱۶ به تایوان مدت کوتاهی پس از برگزاری رزمایش بزرگ ارتش چین در مرزهای تایوان منتشر میشود.
مقامهای چینی رزمایش هفته پیش در نزدیکی تایپه را «هشدار جدی به نیروهای جداییطلب» توصیف کردند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در این میان، خبرگزاری آسوشیتدپرس روز چهارشنبه بهنقل از تسای اینگ-ون، رئیسجمهوری تایوان، نوشت که برای حفظ صلح، لازم است توان دفاعی کشورش تقویت شود.
رئیسجمهوری تایوان در بخش دیگری از صحبتهای روز چهارشنبه در مراسم بازدید از یک بنای یادبود دومین درگیری تایوان و چین در ۶۵ سال پیش گفت که تایوان باید توان دفاعیاش را تقویت کند و مجموعه اصلاحهایی در سیاست دفاع ملیاش صورت دهد. او به خودکفایی دفاعی تایوان در برابر تهدیدهای خارجی تاکید کرد.
در برابر، شی جینپینگ، رئیسجمهوری چین، ماه گذشته، در جریان بازدید از مقر فرماندهی نظامی شهر نانجینگ در شمال شرقی چین، ضمن تمجید از فرماندهان نظامی برای حفاظت از یکپارچگی ارضی چین، خواهان افزایش آمادگی جنگی کشورش شد.
جزیره تایوان در سال ۱۹۴۹ میلادی، پس از انقلاب کمونیستی در چین و سپس شروع جنگ داخلی، از چین جدا شد و خودش را کشوری مستقل اعلام کرد. اما دولت چین همچنان تایوان را بخشی از قلمرو چین میداند.
فرماندهان ارتش چین بارها اعلام کردهاند که برای شکست دادن قاطعانه هر شکلی از «استقلال تایوان» و «تلاشهای مداخلهجویانه خارجی» آماده جنگاند.