اداره مهاجرت ایالات متحده آمریکا اعلام کرد که از این به بعد ایرانیان واجد شرایط دریافت ویزای بازرگانی و سرمایهگذاری نیستند.
ویزای بازرگانی و تجاری یا همان ویزای «ای-۱ و ای-۲» برای بازرگانان و سرمایهگذاران خارجی صادر میشد. این ویزا همچنین شرایط را برای خانوادههای بازرگانان و تجار فراهم میکرد تا ادامه اقامت، رفت و آمد و تمدید ویزا در آمریکا را داشته باشد.
حالا و براساس تصمیم جدید دولت آمریکا، ایرانیانی که دارای این نوع ویزا هستند، بعد از تمام شدن مدت ویزای خود باید خاک آمریکا را ترک کنند یا اقدام به دریافت دیگر انواع ویزا کنند.
خدمات شهروندی و مهاجرت ایالات متحده آمریکا روز چهارشنبه دوم بهمن ماه اعلام کرد ایرانیانی که به خاطر مقاصد تجاری یا سرمایهگذاری در آمریکا هستند، احتمالا تا اتمام مدت ویزا اجازه اقامت در این کشور را دارند اما بعد از آن، از طریق ویزای تجاری یا سرمایهگذاری دیگر نمیتوانند در آمریکا بمانند و باید اقدام به اخذ دیگر انواع ویزا بکنند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
تصمیم امروز دولت آمریکا در منع صدور ویزای بازرگانی و تجاری برای ایرانیان با توجه به خروج آمریکا از «عهدنامه مودت» صورت میگیرد.
اکتبر سال گذشته میلادی بود که آمریکا از «عهدنامه مودت» با ایران خارج شده است.
در آن زمان وزیر خارجه آمریکا با بیان اینکه «ایران از عهدنامه مودت به عنوان ابزاری برای حمله به آمریکا استفاده کرده است»، اظهار داشت: «امروز در اینجا اعلام میکنم که ایالات متحده عهدنامه مودت با ایران را باطل کرده است.»
مایک پمپئو گفته بود ایران برای سالها عهدنامه مودت را نقض کرده و این عهدنامه باید ۳۹ سال پیش فسخ میشد.
«عهدنامه مودت و روابط اقتصادی و حقوق کنسولی» به تاریخ ۲۳ مرداد ۱۳۳۴ شمسی در تهران بین ایالات متحده و دولت شاهنشاهی ایران به امضا رسیده بود.
در تابستان سال گذشته میلادی نیز دولت ایالات متحده آمریکا قوانین جدیدی درباره عدم اجازه گشت و گذار مقامات جمهوری اسلامی خارج از محدوده «سازمان ملل» وضع کرده بود. قوانینی که در هنگام برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل باعث واکنش وزیر خارجه ایران نیز شده بود.
چندی قبل هم دولت آمریکا برای جواد ظریف که میخواست در نشستی در نیویورک شرکت کند، ویزا صادر نکرد.