در حالی که کانادا سختگیری در مورد ورود مقامهای جمهوری اسلامی این کشور را تشدید کرده است، یک مسئول عالیرتبه وزارت علوم جمهوری اسلامی روز پنجشنبه ۱۱ ژانویه در دیوان هیئت مهاجرت و پناهندگی حضور پیدا کرد.
به گزارش گلوبال نیوز، مجید ایرانمنش یکی از ۹ فردی است که گفته میشود از مقامهای ارشد جمهوری اسلامیاند و در معرض اخراج از کانادا قرار دارند.
چنانکه در پایگاه اطلاعرسانی دولت جمهوری اسلامی آمده است، ایرانمنش مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری در دولت حسن روحانی بوده است.
ایرانمنش ۵۴ ساله میگوید برای پژوهشی یک ساله در دانشگاه ویکتوریا، در ۲۹ مه ۲۰۲۳ وارد کانادا شده است.
وزارت مهاجرت، پناهجویی و شهروندی کانادا توضیح نداده است که او چگونه توانسته است ویزای ورود به کانادا را دریافت کند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در ۲۹ نوامبر ۲۰۲۳، سازمان خدمات مرزی کانادا پرونده او را به دیوان هیئت مهاجرت و پناهندگی کانادا ارسال کرد.
این سازمان مدعی شد که او بهدلیل اینکه یک مقام ارشد جمهوری اسلامی است نباید در کانادا پذیرفته شود.
در صورت موافقت دیوان هیئت مهاجرت و پناهندگی، با استناد به تحریمهای وضعشده در سال گذشته، حکم اخراج ایرانمنش صادر خواهد شد.
جلسه دادرسی بدون تصمیمگیری به پایان رسید، اما ایرانمنش گفت که قصد دارد تا هفته آینده کانادا را ترک کند. او گفت: «مایلم به کشورم بازگردم.»
ایرانمنش در شهادتنامهاش تایید کرد که از سال ۲۰۱۷ برای دولت جمهوری اسلامی کار کرده است.
او گفت که تا سال ۲۰۲۰، مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری بود، و از آن زمان به بعد، بهصورت مشاور قراردادی کار کرده است.
او گفت که هشت ماه در انتظار دادرسی بوده است و پرسید که چرا بهمحض ورود به کانادا گفته نشد که او را در خاک کانادا نمیپذیرند.
او از دیوان هیئت مهاجرت و پناهجویی درخواست کرد که اجازه بدهند بدون حکم اخراج، کانادا را ترک کند زیرا صدور چنین حکمی پژوهش او در سایر کشورها را مختل خواهد کرد.
ایرانمنش میگوید استاد دانشگاه است و پژوهشش در مورد زمینلرزه و بلایای طبیعی را به ۱۱۷ کشور ارائه کرده است.
در گزارش کنفرانس توسعه و تجارت سازمان ملل آمده است که مرکز همکاریهای فناوری و نوآوری زیر نظر معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری فعالیت میکند.
بریتانیا و آمریکا این مرکز را بهدلیل حمایت از برنامههای هستهای و موشکی جمهوری اسلامی تحریم کردهاند. اما مقامهای مهاجرتی کانادا در جلسه دادرسی مدعی نشدند که ایرانمنش در برنامه تسلیحاتی جمهوری اسلامی نقشی داشته است.
پیشتر در ماه جاری، سید سلمان سامانی، قائممقام پیشین وزارت کشور، در دیوان هیئت مهاجرت و پناهندگی در تورنتو حاضر شد. قرار است رسیدگی به پرونده او در ۸ فوریه آغاز شود.
در پی سرکوب خشونتبار اعتراضهای سراسری در ایران، کانادا در نوامبر ۲۰۲۲ شماری از مقامهای ارشد جمهوری اسلامی را تحریم کرد.
این تحریمها ورود دهها هزار نفر از مقامهای جمهوری اسلامی و اعضای سپاه پاسداران به کانادا را ممنوع میکند.
بنا بر اعلام سازمان خدمات مرزی کانادا، حدود ۱۴۰ پرونده مشابه هنوز در دست بررسی است.
تاکنون تایید شده است که ۱۰ نفر اجازه ورود به خاک کانادا را نداشتهاند، پرونده سه نفر برای دادرسی فرستاده شده است اما یک نفر از آنها پیش از آغاز اقدامهای قانونی، کانادا را ترک کرد.